Kiertotaloutta ja kestävää kehitystä käsitteleviä oppimateriaaleja yläkoulun ja lukion opettajille ja oppilaille.
Webbplatsens språk: 
https://circularclassroom.com/fi/

Visa mera
Ruotsin kielen oppimateriaalissa opiskellaan ruotsin alkeita. Materiaalissa on tekstejä, harjoituksia ja testejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotisuomessa.fi/web/site-45304/state-jurdgmbvei/front-page

Visa mera
Plugga.nu sisältää monipuolisia ruotsin kielen oppimateriaaleja vapaaseen käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://svenskanu.fi/laromaterial/

Visa mera
Nätfräsch sisältää ruotsin kielen oppimateriaalia ja harjoitusta.
Webbplatsens språk: 
https://kielikompassi.jyu.fi/opetus/natfrasch/start.htm

Visa mera
Hej! ruotsin kielen oppikirja ja harjoituksia 7.-10. -luokille.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/oppimateriaali/hej

Visa mera
Työterveyslaitoksen oppimateriaaleja työhyvinvoinnin ja -terveyden edistämiseksi. Esimerkkeinä Hyvän mielen työpaikka sekä Työterveysneuvottelu – ratkaisuja työhön.
Webbplatsens språk: 
https://www.ttl.fi/oppimateriaalit/

Visa mera
Kielikoulussa voit opiskella suomea tai ruotsia katsomalla Ylen ohjelmia tekstitysten kanssa. Jos ohjelmassa on sana, jota et ymmärrä, saat esiin tukikäännöksen valitsemallasi kielellä. Suomenkielisiin ohjelmiin on tukikäännökset kuudella kielellä: arabia, englanti, ruotsi, somali, venäjä ja viro. Ruotsinkielisiin ohjelmiin löytyy käännökset 25 eri kielellä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/kielikoulu-sprakskolan

Visa mera
Suomen Pankin rahapolitiikkaa käsittelevä oppimateriaali on tarkoitettu taloustiedon opiskelun tueksi yläasteella, lukiossa ja ammattioppilaitoksissa. Se sisältää tietopaketteja, kilpailuja, tehtäviä, pelejä ja rahanarvolaskurin.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenpankki.fi/fi/opi-taloudesta/

Visa mera
Helsingin yliopiston kielikeskuksen kaikille avoin oppimateriaali ruotsin kielen kertaamiseen. Materiaali sisältää keskeiset kielioppisäännöt ja niihin liittyviä harjoituksia. Sanastossa on hyödynnetty perussanastoa sekä termejä, jotka ovat hyödyllisiä esimerkiksi korkeakouluopiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://sites.google.com/view/papegojan/framsidan

Visa mera
Täällä on tietoa elävästä aineettomasta kulttuuriperinnöstä sekä museoviraston koostama oppimateriaalipaketti peruskouluun ja lukioon.
Webbplatsens språk: 
https://opi.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Visa mera
Avointen oppimateriaalien kirjastossa voi hakea, löytää, koota ja tallentaa omia avoimia oppimateriaaleja kaikilta koulutusasteilta. Palvelu on vastikään avattu.
Webbplatsens språk: 
https://aoe.fi

Visa mera
Arkistoaineistoon perustuva oppimateriaali siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan. Kirja tarjoaa välineitä lähdekriittiseen tarkasteluun. Se on suunnattu peruskoulun 7.−9. luokille ja lukioon. Kaksikielinen kirja sopii historian ja yhteiskuntaopin, äidinkielen sekä toisen kotimaisen kielen opetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.1918.finlit.fi/

Visa mera
Ympäristönmuutosta ja sen tutkimusta käsittelevä oppimateriaali sisältää 10 lyhyttä videopätkää ja niihin liittyvää lisäaineistoa. Mukana on tieteellisiä artikkeleita, lisäkysymyksiä ja projekti-ideoita. Materiaali on suunnattu yläasteelle ja lukioon.
Webbplatsens språk: 
https://luonnonmonimuotoisuus.fi/

Visa mera
Maanviljelijöille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnattu verkkokurssi uudistavan maanviljelyn menetelmistä. Kurssilla käsitellään muun muassa viljelykiertoa, maanmuokkausta, vesitaloutta sekä luonnon monimuotoisuutta. Teoriatiedon lisäksi mukana on käytännön esimerkkejä ja harjoituksia. Sivuilla on tietoa ruoantuotannosta myös kuluttajille.
Webbplatsens språk: 
https://www.uudistavaviljely.fi/

Visa mera
Itämeri.fi kokoaa yhteen useiden eri laitosten tuottamaa tietoa kaikille merestä kiinnostuneille. Palvelussa voi tutustua mm. Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimuksen osa-alueisiin ja tutkijoiden työhön. Meriaineistot.fi ja Merihavainnot.fi sisältävät avoimia paikkatieto- ja tutkimusaineistoja. Opi ja tutki –kokonaisuus tarjoaa tietoa ympäristökasvatuksen tueksi. Itämeri nyt –osiossa on reaaliaikaista tietoa meriveden korkeudesta, sinilevätilanteesta ja laivaliikenteestä. Sivustolla on vinkkejä myös matkailuun ja vapaa-ajanviettoon merellä. Kuvapankin valokuvat ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.itameri.fi/fi-FI

Visa mera
Oppimateriaali suomenkielisten koulujen ruotsinopetukseen. Aineiston avulla oppilaat voivat kehittää kielitaitoaan ja tutustua samalla Ahvenanmaan historiaan, luontoon, matkailuun ja elinkeinoelämään.
Webbplatsens språk: 
https://svenskanu.fi/laromaterial/aland/

Visa mera
Tiedelukutaidon perusteet -kurssilla tutustutaan tieteen tekemiseen ja korkeakouluopintoihin. Kurssilla perehdytään tiedonhakuun, tiedon arviointiin ja kriittiseen ajatteluun. Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille, mutta sopii kaikille tieteestä ja tieteentekemisen perusteista kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://tiedelukutaito.mooc.fi/

Visa mera
Muuttomatka-teoksessa seurataan neljän muuttolinnun matkaa Suomesta etelään. Siinä kerrotaan muuttolinnuista, siitä, milloin ne lähtevät ja miten ne etenevät ja milloin palaavat. Teos on luotu yhteistyössä Bird Life Suomen ja Luonto-Liiton kanssa. Lintujen matkaa seurataan kuvien, äänten ja lyhyiden tekstien avulla.
Webbplatsens språk: 
http://muuttomatka.fi/

Visa mera
Jyväskylän yliopiston soveltavan kielentutkimuksen keskuksen Kieliverkoston sivulle on koottu oppimateriaaleja kielten opetukseen ja opiskeluun.
Webbplatsens språk: 
https://www.kieliverkosto.fi/fi/tassu-tiu/opettajalle/opetusmateriaaleja

Visa mera
Ortoboxi.fi sisältää oppimateriaaleja ortodoksisesta uskosta, sen osista ja uskonelämästä.
Webbplatsens språk: 
https://ortoboxi.fi/

Visa mera
Yläasteikäisille suunnatussa pelissä käsitellään esimerkkitilanteiden avulla muun muassa turvallisuuteen liittyviä taitoja, sosiaalista mediaa, sosiaalisuutta ja terveyttä. Nuoria herätellään pohtimaan vaikeitakin aiheita, jotka kumpuavat arkipäiväisistä tilanteista ja nuorten omasta elämästä.
Webbplatsens språk: 
https://www.arjenturvallisuus.fi/

Visa mera
Oppikirjassa kerrotaan suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja rakentumisesta, arvoista, laeista ja demokraattisista periaatteista, oikeuksista ja velvollisuuksista yksilön kannalta sekä arkielämän käytännöistä. Eri kielillä julkaistu oppikirja on tarkoitettu vasta Suomeen muuttaneiden aikuisten opetukseen.
https://yhteiskuntaorientaatio.fi/

Visa mera
Suomeksi ja ruotsiksi julkaistu Dihtosis-menetelmäpakka sisältää 18 saamelaisuutta käsittelevää harjoitusta. Oppimateriaali soveltuu alakoulun ylemmille luokille, yläkouluille sekä toisen asteen oppilaitoksille.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortenakatemia.fi/oppimateriaalit/dihtosis-oppimateriaalit-saamelaisuuden-kasittelyyn/

Visa mera
Vesisankarit innostaa koululaisia toimimaan vesillä turvallisesti eri vuodenaikoina. Sivustolla on oppimateriaalia uimataidosta ensiaputaitoon ja navigointitaitoihin. Ohjeet on koottu Vesisankarit-käsikirjaan, joka on julkaistu myös ruotsiksi. Videoilta löytyy harjoituksia, joita voi tehdä kuivalla maalla tai vedessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vesisankarit.fi/

Visa mera
Opetushallituksen verkkokaupasta saa oppimateriaalia eri koulutasoille sekä opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteet, opetuksen kehittämisen materiaaleja sekä esitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://verkkokauppa.oph.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Webbplatsens språk: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Visa mera
Liboppi on verkko-oppimisalusta, josta löytyy täydennyskoulutuskursseja kirjastoammattilaisille. Palvelu on suunnattua Suomen yleisten kirjastojen henkilökunnalle, mutta rekisteröityä voivat muutkin kiinnostuneet.
Webbplatsens språk: 
https://liboppi.fi/

Visa mera
Mediakasvatusmateriaalien avulla voi tutustua joidenkin Euroopan maiden sananvapaustilanteisiin sekä sananvapauden historian merkkipaaluihin. Sivuilta löytyy myös nuorten vinkit turvallisempaan ja avoimempaan keskusteluun.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/nuoret-ja-sananvapaus-euroopassa/

Visa mera

Sidor