Huvudstadsregionens historia

Fler länkar från menyn Ämnen
Helsingin Vanhassakaupungissa ja keskustassa tehtyjen arkeologisten löytöjen ja kaivausten esittely. Taustatietoa Helsingin historiasta Ruotsin vallan aikana sekä kaupunkiarkeologian tutkimusmenetelmistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.nba.fi/helsinginarkeologiaa

Visa mera
Espoon kaupunginmuseon sivuilla kerrotaan espoolaisesta huvilaelämästä 1800-luvun toisella ja 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.
http://weegee.espoo.fi/museot/verkko/huvila/huvila.htm

Visa mera
En beskrivning av livet på Glims hemman på 1800-talet. Byggnaderna, invånarna, djuren och arbetet presenteras i ord och bild. Virtualmodell av Glims hemman.
Webbplatsens språk: 
http://weegee.espoo.fi/museot/verkko/r_puolikuu/rpuoli.htm

Visa mera
Varuskuntasaaren historian lisäksi sivuilta löytyy tietoa alueen luonnosta ja siellä toimivista yhdistyksistä ja viranomaisista.
Webbplatsens språk: 
http://www.santahamina.fi

Visa mera
Espoon kaupunginmuseon päätilat sijaitsevat WeeGee-talossa. Niiden lisäksi museoon kuuluvat Glims talomuseo, Lagstadtin koulumuseo ja Huvilamuseo Villa Rulludd. Sivulla on mm. tietoa näyttelyistä ja lainattavasta oppimateriaalista.
Webbplatsens språk: 
http://www.espoonkaupunginmuseo.fi

Visa mera
Signe Branderin kuvasarjat esittelevät Helsingin yleisnäkymää Senaatintorin ja Töölön alueilta 1900-luvun alussa.
Webbplatsens språk: 
http://www.hel2.fi/kaumuseo/panoraamat

Visa mera
Esbo stadsmuseum har gjort ett informationspaket om förbudslagen år 1919-1932 och om spritsmugglingen i Esbo vid denna tid. Information om övervakning, olika åsikter, smugglingsrutter och om handeln med sprit. Rikt bildmaterial.
Webbplatsens språk: 
http://weegee.espoo.fi/museot/verkko/r_kirkas/rkoti2.htm

Visa mera
Espoon keskuksen kasvu kirkonkylästä kaupunkikeskukseksi esitetään pääasiassa valokuvin. Kuvia on kaikkiaan noin 50. Ensimmäisissä on näkymiä 1950-luvulta, viimeisissä tämän vuosituhannen alun julkisia rakennuksia. Esityksen PowerPoint-versiota lainataan esim. kouluille.
Webbplatsens språk: 
http://www.hagerlund.net/fi/espoon_keskus

Visa mera
Lähteiden etsimiseen opastetaan kymmenosaisen aihejaon perusteella. Aiheita ovat esim. väestö ja asuminen, kaupunkisuunnittelu ja kaupungin rakentuminen sekä arkkitehtuuri. Lisäksi yhteen osioon on koottu sivuilla esiintyneet arkistot ja ne kirjastot, josta löytyy eniten Helsinki-aiheista historiallista kirjallisuutta.
http://www.hel2.fi/tietokeskus/1945

Visa mera
Gästriveriverksamheten på Glims och Bemböle hemman i Esbo under 1700- och 1800-talen beskrivs i ord och bild.
Webbplatsens språk: 
http://weegee.espoo.fi/museot/verkko/r_kievari/rkievari.htm

Visa mera
Sinetti-karttarekisteri tarjoaa mahdollisuuden tutustua Helsingin vanhoihin karttoihin ja kaupunkia koskeviin suunnitelmiin, niin toteutuneisiin kuin toteutumattomiinkin. Karttoja löytyy yhteensä noin 2000 vuodesta 1639 aina 1960-luvulle asti. Hakuja voi tehdä esimerkiksi vuosiluvun tai kaupunginosan mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://yksa3.darchive.fi/YKSA3/public/archive/HELKA/Search.action

Visa mera
Kaupunginmuseon sivuilla on tietoa eri museoista, näyttelyistä, verkkonäyttelyitä sekä Kysy museolta -palvelu.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi

Visa mera
Luettelo sisältää tiedot Helsingin seudulla toimineista elokuvateattereista 1900-luvun alusta lähtien sekä niiden toiminta-ajat ja mahdolliset nimenmuutokset.
Webbplatsens språk: 
https://kavi.fi/fi/kirjasto/aineistot/helsingin-seudun-elokuvateattereita-1900-luvun-alusta-lahtien

Visa mera
Albumit auki on kaikille avoin valokuvatietokanta, jonka monipuolisten hakujen avulla pääsee kurkistamaan Helsingin elämänmenoa vuosikymmenien varrella. Valokuvia tietokantaan voivat tallentaa sekä yksityiset henkilöt kuin yhteisötkin.
Webbplatsens språk: 
http://albumit.lasipalatsi.fi/suomi

Visa mera
Helsingfors stadsmuseum ger på sina sidor information om de olika museerna: Stadsmuseum, Gatumuseet, Sederholmska huset, Villa Hagasund, Arbetarbostadsmuseet, Domarby museum, Barnmuseet och Spårvägsmuseet. Uppgifter om utställningarna och rikt bildmaterial. Webbutställningar, länk till virtuella museisidor och särskilda sidor för barn.
Webbplatsens språk: 
http://www.hel.fi/wps/portal/Kaupunginmuseo_sv/?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Museo/sv

Visa mera
Helsinki-aiheisen valokuva-arkiston verkkonäyttely, jossa on 8300 kuvaa. Kuvat ovat vuosilta 1969-1987 ja erityisesti kaupungin pohjoisilta, koillisilta ja itäisiltä alueilta. Kuvia voidaan hakea nimen sekä kaupungiosan mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://taivaanalla.lasipalatsi.fi

Visa mera
Katumuisti : tositarinoita Helsingistä sisältää muistoja Helsingistä. Tarinoita ovat lähettäneet Helsingin kulttuurivuoden kunniaksi vuonna 2000 helsinkiläiset. Tarinoita voi kuunnella sivustossa.
Webbplatsens språk: 
http://www.katumuisti.net

Visa mera
Espoon historia esihistorialliselta ajalta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Tietoa_Espoosta/Historia

Visa mera
Helsingin kaupunginmuseon ratikkamuseo esittelee raitioliikenteen ja raitiovaunujen historiaa. Sivustossa on kuvia raitiovaunuista kautta aikain.
Webbplatsens språk: 
http://ratikkamuseo.fi

Visa mera
Sidorna som är gjorda av Esbo stadsmuseum innehåller information om boplatser, näringar och föremål i Esbo under förhistorisk tid. Dessutom kartor och listor över fornminnesplatser i Esbo.
Webbplatsens språk: 
http://weegee.espoo.fi/museot/verkko/r_muinaine/rmuinain.htm

Visa mera
Espoon historiaa ja vanhoja dokumentteja esittelevä verkkonäyttely.
Webbplatsens språk: 
http://www.espoo.fi/espootiedonvaiheita/index.html

Visa mera
Sisältää tietoa maa- ja merilinnoituksen historiasta ja nykypäivästä sekä linnoituslaitteista. Sisältää myös karttoja ja retkiohjeita linnoituksille.
Webbplatsens språk: 
http://www.novision.fi/viapori

Visa mera
Kokoelmatietokanta Sinettiä voi käyttää kaupunginarkistossa säilytettävien asiakirjojen hakuun. Tietokannassa on viitetiedot Helsingin kaupungin virastojen ja laitosten, toimikuntien ja komiteoiden tuottamista, pääosin yli 20 vuotta vanhemmista asiakirjoista. Sinetissä on myös yksityisarkistojen viitetietoja. Joitain aineistoja löytyy digitoituina.
Webbplatsens språk: 
https://yksa3.darchive.fi/YKSA3/public/archive/HELKA/

Visa mera
Verkkonäyttely esittelee koti- ja ulkomaisten vierailijoiden kirjaamia kokemuksia 1700-luvun Helsingistä ja Suomen silloisesta päänähtävyydestä, Viaporin merilinnoituksesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.hel2.fi/kaumuseo/turistit/intro.html

Visa mera
Täällä voi tutustua Helsingin kaupunginmuseon vaiheisiin sadan vuoden ajalta.
http://www.hel2.fi/kaumuseo/100v/

Visa mera
Verkkonäyttely vie katsojansa läpi muuttuvan helsinkiläisen katumaiseman. Kaupungin katujen sähkökaappeihin kiinnitetyt valokuvat muodostavat kuusi polkua, joita voi seurata Katajanokalla, Runeberginkadulla, Helsinginkadulla, Länsi-Pasilassa, Malmilla ja Herttoniemessä.
http://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/kuvapolut/

Visa mera

Sidor