Mineralogi. Stenar. Ädelstenar

Fler länkar från menyn Ämnen
Geneven yliopiston mineralogian osaston sivuilta löytyy Athena mineraalitietokanta, jossa on aakkosellinen mineraaliluettelo. Myös mineraalien kemialliset kaavat ja kuvat löytyvät. Sivuilla on hakumahdollisuus.
Webbplatsens språk: 
http://athena.unige.ch/athena/mineral/mineral.html

Visa mera
Suomalainen kivi esittelee suomalaista kivirakentamista, sen suunnittelua, pihan kivien suunnittelua sekä kiviteollisuutta. Mukana on myös tietoa hautakivista ja niiden valinnasta sekä kivilajien esittely ja haku. Kiviteollisuusliiton yhteystietojen lisäksi tietoa liiton tavoitteista ja toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
http://kiviteollisuusliitto.gsf.fi

Visa mera
Geologian tutkimuskeskuksen kallioperäkartoista löytyvät Suomen kallioperäkartat. Sivustossa on myös haku.
Webbplatsens språk: 
http://gtkdata.gtk.fi/Kalliopera/index.html

Visa mera
ICA toimintansa, organisaationsa ja tapahtumat. Jalokivistä löytyy kuvia ja kuvaus osasta Education, Gem by gem.
Webbplatsens språk: 
http://www.gemstone.org

Visa mera
World Diamond Council, maapallonlaajuinen timanttialan toimijoiden muodostama neuvosto, haluaa todistaa sivustolla, että vain pieni osa timanteista on veritimantteja. Sivuilla kerrotaan sekä laittomasta timanttikaupasta, jonka tuotto menee konfliktien rahoittamiseen että asiallisesta timanttituotannosta. Lisänä on pieni timanttiopas.
Webbplatsens språk: 
http://www.diamondfacts.org

Visa mera
Antwerpenin Mineralogisen seuran sivusto, jolla laajalti tietoa sekä mineralogian harrastajalle sopivia tietokoneohjelmia.
Webbplatsens språk: 
http://www.minerant.org

Visa mera
Opas selventää geologian peruskäsitteitä ja opettaa tunnistamaan mineraaleja. Sisältää tietoa eri mineraaleista, jalokivistä ja korukivistä, kivilajeista sekä malminetsinnästä ja ohjeita malminäytteiden lähettäjälle.
Webbplatsens språk: 
http://weppi.gtk.fi/kiviopas/

Visa mera
Laaja mineraalitietokanta sisältää tietoa mineraaleista ja mineraaliesiintymien sijaintipaikoista eri puolilla maailmaa. Mineraaleja voi etsiä monin eri kriteerein, esiintymiä esim. maan nimellä. Myös kuvagalleria.
Webbplatsens språk: 
http://www.mindat.org

Visa mera
Stenguide för utfärder ger mångsidig information om de finländska stenarterna och mineralerna, deras egenskaper och uppkomst. Med hjälp av guiden kan man identifiera prover, och stenamatören får tips för sina utflykter. Guiden är avsedd för alla som rör sig i naturen och som är intresserade av stenar, mineral och malmletning.
Webbplatsens språk: 
http://weppi.gtk.fi/stenguide/

Visa mera
Geologisen tutkimuskeskuksen Spinelli avaa tutkimuskeskuksen kivinäytekokoelmat kaikille katsottaviksi. Näytteet on kuvattu ja osa kuvista on pyöritettäviä, jolloin näytteitä voi tutkailla eri suunnista. Ne on jaettu eri ryhmiin, mm.: Fossiilit, jalo- ja korukivet, kultahiput, mineraalit, kaivosnäytteet ja meteoriitit.
Webbplatsens språk: 
http://spinelli.gtk.fi/

Visa mera
Kivikone auttaa tunnistamaan yleisimmät Suomesta löytyvät kivet ja mineraalit.
Webbplatsens språk: 
http://kivikone.fi/

Visa mera
Mineraalilistasta löytyvät aakkosjärjestyksessä Suomen mineraalit. Mineraaleista on valokuvia sekä kuvaus koostumuksesta ja esiintymisestä.
Webbplatsens språk: 
http://kielo.luomus.fi/uusigeo/index.php/2018/08/06/mineraalit-a-o/

Visa mera
Kuvaukset jalokivistä, jalokivien ominaisuudet, niiden synty ja esiintyminen.
Webbplatsens språk: 
http://kielo.luomus.fi/uusigeo/index.php/2018/06/25/johdatus-jalokiviin/

Visa mera
Suomen mineraalit -teoksessa on esitelty suomalaisten mineraalilajin löytöpaikat, tuntomerkit ja ominaisuudet. Mineraalit on luokiteltu kidekemiallisten ominaisuuksien mukaan ja löytöpaikoista on aluehakemisto. Teoksessa on värikuvia mineraaleista.
Webbplatsens språk: 
http://tupa.gtk.fi/julkaisu/erikoisjulkaisu/ej_031.pdf

Visa mera
Entisen Tampellan verstasrakennukseen rakennettu museo tarjoaa yleistietoa, tietoa kokoelmista ja konservoinnista, näyttelyohjelman ja verkkonäyttelyt: Tampereen tapaus ja Hämeenkatu silloin ennen, Tampereen Hämeenkadun historiaa valokuvien avulla kerrottuna.
http://www.tampere.fi/vapriikki

Visa mera
Geologian tutkimuskeskuksen julkaisussa on tietoa Suomen korukivilajeista ja -esiintymistä sekä korukivien ominaisuuksista ja hionnasta.
Webbplatsens språk: 
http://tupa.gtk.fi/julkaisu/erikoisjulkaisu/ej_098.pdf

Visa mera
Sivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta, uutisia ja kivigalleria, josta löytyy kotimaisten kivilajien esittelyjä.
Webbplatsens språk: 
https://www.sjhy.fi/fi/

Visa mera