Täällä voi tutustua Suomen merialueita koskevaan suunnitelmaan. Tavoitteena on parantaa merellisten elinkeinojen harjoittamista ja meriympäristön tilaa sekä sovittaa yhteen eri toimialojen tarpeita mm. luonto- ja kulttuuriarvoihin, energiantuotantoon, kalastukseen ja matkailuun liittyen.
Webbplatsens språk: 
https://meriskenaariot.info/merialuesuunnitelma/

Visa mera
Itämeri.fi kokoaa yhteen useiden eri laitosten tuottamaa tietoa kaikille merestä kiinnostuneille. Palvelussa voi tutustua mm. Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimuksen osa-alueisiin ja tutkijoiden työhön. Meriaineistot.fi ja Merihavainnot.fi sisältävät avoimia paikkatieto- ja tutkimusaineistoja. Opi ja tutki –kokonaisuus tarjoaa tietoa ympäristökasvatuksen tueksi. Itämeri nyt –osiossa on reaaliaikaista tietoa meriveden korkeudesta, sinilevätilanteesta ja laivaliikenteestä. Sivustolla on vinkkejä myös matkailuun ja vapaa-ajanviettoon merellä. Kuvapankin valokuvat ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.itameri.fi/fi-FI

Visa mera
WWF:n Green Office on toimistoille tarkoitettu ympäristöpalvelu, jonka avulla työpaikat voivat vähentää ympäristökuormitustaan ja samalla saavuttaa säästöjä materiaali- ja energiakustannuksissa.
Webbplatsens språk: 
https://wwf.fi/greenoffice/

Visa mera
Kansainvälisen luontopaneeli IPBES:n julkaisema laaja raportti maailman luonnon tilasta ja monimuotoisuuden köyhtymisestä. Siinä ennustetaan vaihtoehtoisia tulevaisuudennäkymiä seuraaville vuosikymmenille.
Webbplatsens språk: 
https://ipbes.net/global-assessment

Visa mera
Sivulla on mm. karttoja ja kaavioita ympäristön tilaan ja kestävään kehitykseen liittyvistä teemoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.grida.no/

Visa mera
BSAG on säätiö, joka kokoaa yhteen voimia Itämeren pelastamiseksi. Sivuilta löytyy tietoa muun muassa maatalouteen ja meriliikenteeseen liittyvistä projekteista.
Webbplatsens språk: 
https://www.bsag.fi/fi/etusivu/

Visa mera
WWF:n ympäristökasvatuskokonaisuus on suunnattu lapsille ja nuorille. Sen tarkoituksena opettaa havainnoimaan ympäristöä ja huomioimaan luonnon toiminnassaan. Kokonaisuudessa on myös oppimateriaaleja kouluille sähköisessäkin muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://wwf.fi/opettajille/

Visa mera
Oppaan avulla voi tutustua Suomenlahden rannikkoseutuun. Siinä kerrotaan alueen rantatyypeistä, kivilajeista, kasveista ja eläimistä. Opasta on ollut tekemässä lähes kaksikymmentä luonto- ja ympäristöasiantuntijaa ja se liittyy Suomenlahti-teemavuoteen.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/ymk/esitteet/merenranta-kutsuu-aukeamittain.pdf

Visa mera
Tieteellinen aikakauslehti, jonka aiheina ovat luontoon kohdistuvat sosiaaliset, poliittiset ja taloudelliset voimat ja niiden haitalliset vaikutukset.
Webbplatsens språk: 
https://www.theecologist.org

Visa mera
Euroopan parlamentin tietopaketti merten muovisaasteista: mitä meristä löytyy, kuinka paljon, miten saasteet vaikuttavat merten elämään. Lisäksi sivulla on ohjeita ja sääntöjä, joilla pyritään parantamaan tilannetta.
Webbplatsens språk: 
https://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/society/20181005STO15110/merten-muovijate-taustatie...

Visa mera
Julkaisussa on tietoa Suomen meriympäristön tilasta, mereen kohdistuvista paineista sekä yleisistä ympäristötavoitteista ja indikaattoreista, joilla tavoitteiden toteutumista seurataan
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/274086

Visa mera
Ympäristöhallinnon katsaukset vesien, maaperän ja ilman tilasta Suomessa sekä ilmastonmuutoksen, happamoitumisen, otsonikadon, rehevöitymisen, kemikaalien ja jätteiden vaikutusta ympäristön tilaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.ymparisto.fi/fi/ympariston-tila

Visa mera
WWF:n raportti kertoo luonnon monimuotoisuuden muutoksista, selkärankaisten eläinten määrän vähenemisestä ja kestävän kehityksen tavoitteista.
Webbplatsens språk: 
https://wwf.fi/mediabank/11561.pdf

Visa mera