Vii­te­kor­tit ovat avain Kan­sal­lis­gal­le­rian lei­ke­ko­koel­man mik­ro­fil­mat­tui­hin lei­ke­kir­joi­hin. Kor­teil­la on viit­teet yh­teen­sä yli 24 114 tai­tei­li­jaa kos­ke­viin leh­ti­leik­kei­siin. Mik­ro­fil­mat­tu­ja leik­kei­tä voi lu­kea Kan­sal­lis­gal­le­rian kir­jas­tos­sa Ate­neu­mis­sa ja Kias­mas­sa. Viit­tei­den avul­la ar­tik­ke­lit ovat löy­det­tä­vis­sä myös muista kir­jas­toista, jois­sa ky­sei­set leh­det ovat mik­ro­fil­mat­tui­na.
Webbplatsens språk: 
http://taiteilijaviitekortit.kansallisgalleria.fi/

Visa mera
Artsy on verkkopalvelu taiteesta kiinnostuneille. Se kokoaa yhteen taitelijat, taidemuseot, galleriat ja taidekaupan. Artsy sisältää kuvia, artikkeleja ja oppimateriaaleja. Sivustolla voi tutustua niin nykytaiteeseen kuin taidehistorian merkkiteoksiinkin.
Webbplatsens språk: 
https://www.artsy.net/

Visa mera
Finnaan on koottu Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin tekemiä muotokuvia, maisemia, lintumaalauksia sekä eläin- ja kasvikuvituksia.
Webbplatsens språk: 
https://tinyurl.com/y7nl69zj

Visa mera
Museo esittelee Edward Munchin symbolistisia maalauksia, sivustolta löytyy myös tietoa taiteilijan elämästä.
Webbplatsens språk: 
https://munchmuseet.no/en/

Visa mera
USAn National Galleryn johdatus impressionismiin. Merkittävimmistä taitelijoista, Manet, Monet ja Renoir, elämäkertatietoja ja kuvia teoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.nga.gov/features/slideshows/impressionism.html

Visa mera
Dadaismin historiaa ja kehitystä.
Webbplatsens språk: 
http://www.mital-u.ch/Dada

Visa mera
Nuori Taide nostaa nuoret esille taiteen tekijöinä. Se järjestää valtakunnallisia nuorten taiteen tapahtumia sekä alueellisia ja paikallisia työpajoja ja koulutuksia. Kohderyhmänä ovat 13–29 -vuotiaat.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuoritaide.fi/

Visa mera
Kalevalaseuran toteuttama sivusto pohjautuu SKS:n julkaisemaan Kalevalan kulttuurihistoria -teokseen. Sivusto esittelee monipuolisesti Kalevalan tulkintoja ja merkityksiä, joita tarkastellaan viidestä eri näkökulmasta: Kalevala taiteessa, kansallinen Kalevala, poliittinen Kalevala, Kalevala ja kansanrunous sekä kertautuva Kalevala.
Webbplatsens språk: 
https://kaku.kalevalaseura.fi/

Visa mera
Arvaa kuva! -pelissä visaillaan mm. 1950 ja 60-luvun Suomi-kuvien parissa ja opetellaan kuvien ajoitusta, sisällönkuvailua ja tulkintaa leikkimielisellä tavalla.
Webbplatsens språk: 
https://arvaakuva.valokuvataiteenmuseo.fi/

Visa mera
Media- ja taidekasvatuksen oppimateriaaleja sisältävä palvelu mahdollistaa suomalaisten eturivin taiteilijoiden teosten hyödyntämisen osana opetusta.
Webbplatsens språk: 
https://mediataidekasvattaa.fi/

Visa mera
Virtuaalisessa yhteisötaidenäyttelyssä on esillä maalauksia ja piirroksia, jotka kuvaavat osallistujien tuntoja koronakaranteenista. Teoksia on niin opiskelijoilta, ammattilaisilta kuin harrastajiltakin.
Webbplatsens språk: 
https://kulttuuritoimitus.fi/artikkelit/kasvoja-karanteenista/

Visa mera
Taidehistorian tutkimus- ja museoaineistoa taiteen eri lajien aloilta. Kokonaisuudesta löytyy valokuvia, artikkeleita, e-kirjoja ja lehtiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.arthistoricum.net/en/

Visa mera
Kirjassa tarkastellaan työväen taidetta ja kulttuuritoimintaa Suomessa 1800-luvulta alkaen. Artikkelikokoelmassa käsitellään muun muassa musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta. Kulttuuritoiminnan merkitystä työväestölle pohditaan mm. huvin, yhteiskunnallisen keskustelun ja poliittisen liikehdinnän näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/319634

Visa mera
Finnassa voi tutustua Helsingin Kuusisaaressa sijaitsevan Villa Gyllenbergin taidekokoelmaan, joka sisältää mm. noin 40 Helene Schjerfbeckin teosta. Nähtävillä on runsaasti myös erilaisia esineitä, kuten astioita, valaisimia ja huonekaluja.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2FVillaGyllenberg%2F%22&type=AllFie...

Visa mera

Sidor