Verkkolehdessä on työelämän uutisia ja artikkeleita,Työterveyslaitoksen pääjohtajan blogi sekä Duunitohtori, jolle voi lähettää kysymyksiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ttl.fi/tyopiste/

Visa mera
Oppaassa käsitellään koulunkäynninohjaajan ja koulunkäyntiavustajan ammatillista työotetta, eettisiä periaatteita, työsuhteen ehtoja, työpaikan käytäntöjä sekä työhyvinvointiin liittyviä asioita. Oppaassa julkaistaan Koulunkäynninohjauksen valtakunnallisen verkoston laatima yleinen toimenkuva ja linjaukset ammatin keskeisistä käytännöistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.jhl.fi/tyoelama/ammattialat/kasvatus-ja-ohjausala/koulunkaynninohjaajat-2/

Visa mera
Kirjassa selvitetään, millaista on suomalaisten taiteilijoiden hyvinvointi ja millaisia vaatimuksia taiteilijan työ sisältää. Tutkimuksessa on mukana lähes 500 taiteilijaa: kirjailijoita, kuvataiteilijoita ja teatterialan ammattilaisia.
Webbplatsens språk: 
https://www.julkari.fi/handle/10024/132110

Visa mera
Tietoa suomalaisesta työelämästä 13 kielellä. Oppaassa kerrotaan perusasioita työnhausta, suomalaisesta työkulttuurista, työhön perehdyttämisestä, esimiehen roolista sekä työntekijöiden terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisesta.
https://www.ttl.fi/teemat/tyoelaman-muutos/monimuotoinen-tyoelama/toissa-suomessa-tietoa-maahan-muut...

Visa mera
Työelämän tietopalvelu korkeasti koulutetuille. Palvelu tarjoaa vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät esimerkiksi työsopimuksen tekemiseen, palkkaan, työhyvinvointiin, sairauslomiin ja työsuhteen päättymiseen.
Webbplatsens språk: 
https://omaluottamusmies.fi/

Visa mera
Tie työelämään -blogeista löytyy ohjeita ja malleja osatyökykyisten työssä jaksamiseen ja työhön paluuseen. Tarjolla on keinovalikoimia työelämässä ja työelämää kohti tähtäävien avuksi sekä työntekijälle tai työhön palaavalle että työpaikoille ja työyhteisöille.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimukset-ja-hankkeet/tyokykyohjelma/tyokykyohjelmassa-...

Visa mera
Tutkimuksessa selvitettiin, voidaanko mindfulness-, hyväksyntä- ja arvopohjaisen (MIHA) -ohjelman avulla lievittää työuupumusoireita tehokkaasti. Tulokset osoittivat, että vaikutukset olivat laaja-alaisesti työuupumusta lievittäviä ja hyvinvointia edistäviä. Ohjelman todettiin myös suojaavan uusien elämänhaasteiden tuomilta stressivaikutuksilta.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6562-4

Visa mera
Työterveyslaitoksen tuottama palvelu kokoaa työelämätietoa eri lähteistä avoimesti kaikkien käyttöön. Tietoa on tarjolla esimerkiksi ammattitaudeista, työtapaturmista, työhyvinvoinnista sekä työ- ja toimintakyvystä.
Webbplatsens språk: 
https://www.tyoelamatieto.fi/#/fi/

Visa mera
Cuporen selvityksessä tarkastellaan syrjiviä käytänteitä taide- ja kulttuurialalla ja esitetään suosituksia siitä, mi­ten työhyvinvointiin ja entistä tasa-arvoisempiin työoloihin voidaan vaikuttaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.cupore.fi/fi/julkaisut/cuporen-julkaisut/tyttohan-soittaa-kuin-mies

Visa mera
Työterveyslaitoksen oppimateriaaleja työhyvinvoinnin ja -terveyden edistämiseksi. Esimerkkeinä Hyvän mielen työpaikka sekä Työterveysneuvottelu – ratkaisuja työhön.
Webbplatsens språk: 
https://www.ttl.fi/oppimateriaalit/

Visa mera
Työturvallisuuskeskuksen palvelu, jonka avulla voit arvioida omaa työtilannettasi ja työkuormitustasi. Arvioinnin voi tehdä itsenäisesti tai yhdessä työnantajan edustajan kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://kuormitusvaaka.ttk.fi/

Visa mera
Työkirjassa käsitellään unta työhyvinvoinnin- ja terveyden kannalta. Se sisältää tietoa unen merkityksestä, unenpuutteen vaikutuksista ja unenlaatuun vaikuttavista tekijöistä sekä vinkkejä uniterveyden edistämiseen. Esimiestehtävissä oleville löytyy materiaalia, jonka avulla voi kehittää oman työyhteisön uniterveyttä ja löytää ratkaisuja työperäisiin uniongelmiin ja niiden ennaltaehkäisyyn.
Webbplatsens språk: 
https://sleepandwork.karelia.fi/tyokirja/

Visa mera
Työterveyslaitoksen tietopankista löytyy konkreettisia ratkaisuja sujuvampaan ja tehokkaampaan työskentelyyn.
Webbplatsens språk: 
https://www.ttl.fi/oppimateriaalit/aivotyo-sujuvaksi

Visa mera
Ohjelmassa kehitetään uudenlaisia toimintatapoja yhdessä työpaikkojen, toimialojen ja asiantuntijoiden kanssa sekä kannustetaan kokeiluihin. Sivustolla on tietoa hankkeista, toimintamalleja, tilannekuvia ja julkaisuja, kuten Työyhteisön pieni kirja luottamuksesta ja Huomisen johtajuus -starttipaketti.
Webbplatsens språk: 
https://hyvatyo.ttl.fi/tyo2030

Visa mera
Lyhytkurssilla tutustutaan työsuojelun perusteisiin ja siihen, miten työsuojelun avulla edistetään hyvinvointia työpaikalla.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/tyosuojelun-perusteet-suomessa/

Visa mera
Muutosjohtamisen verkkokoulutus tukee muutosten läpivientiä työpaikoilla. Se on tarkoitettu oppaaksi muutosten suunnittelijoille: johdolle ja esihenkilöille. Kurssi on kaikille avoin ja maksuton.
Webbplatsens språk: 
https://proliitto.fi/fi/mutsi#4ef9d57a

Visa mera
Tietopaketti etä- ja hybridityöhön liittyvistä lainsäädännön velvoitteista, suosituksista ja hyvistä käytännöistä työsuojelun ja työhyvinvoinnin näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://ttk.fi/julkaisu/etatyossa-turvallisesti/

Visa mera
Työterveyslaitos on tuottanut työkalun, jolla voi tunnistaa työuupumusriskin olemassaolon työpaikalla. Työkalu koostuu kyselytutkimuksesta sekä ohjeista tulosten tulkintaan.
Webbplatsens språk: 
https://hyvatyo.ttl.fi/mielenterveyden-tyokalupakki/tyokalut/tyouupumuksen-liikennevalot-tyoyhteisol...

Visa mera
Sosiaali- ja terveysministeriö on selvittänyt, miten työn tuottavuutta voitaisiin lisätä työhyvinvointia ja osaamista edistämällä. Katsaus pyrkii luomaan pohjan yhteiselle keskustelulle työelämän kehittämisen painopisteistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.julkari.fi/handle/10024/149164

Visa mera
Opas antaa ohjeet työkyvyn edistämiseen ja ylläpitämiseen työpaikalla. Opas on tarkoitettu erityisesti työpaikoille, joilla on vasta vähän kokemusta työntekijöiden työkyvyn tukemisesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/oppaat/tyokyvyn-tukeminen

Visa mera
Työterveyslaitoksen tietopaketti etätyön eduista, riskeistä ja kehitystarpeista. Sivuilla on julkaistu Hybridityömalli menestystekijänä -opas, joka sisältää tutkimukseen perustuvia näkemyksiä siitä, kuinka hybridityömallin mahdollisuuksia voidaan hyödyntää tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseksi ja kuinka torjua malliin sisältyviä riskejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ttl.fi/teemat/tyoelaman-muutos/etatyo-hybridityo-ja-monipaikkainen-tyo

Visa mera
Työ- ja elinkeinoministeriö tuottaa vuosittain työolobarometrin, joka kuvaa suomalaisen työelämän tilaa. Barometrin tiedot kootaan työntekijöiden haastatteluista. Sivustolta löytyvät uusimman lisäksi aiempina vuosina julkaistut barometrit vuodesta 2015 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://tem.fi/tyoolobarometri

Visa mera
Sivustolle on koottu vinkkejä, työkaluja ja verkkokursseja nuorille, oppilaitoksille ja työnantajille. Materiaalit ovat avuksi työelämään siirtyvien tai työuran alussa olevien nuorten mielenterveyden ja työelämätaitojen tukemisessa.
Webbplatsens språk: 
https://mielihyvinduunissa.fi/

Visa mera
Sivusto kokoaa tietoa, koulutusta ja ideoita liikunnan vaikutuksista työkykyyn ja -hyvinvointiin sekä edistää liikunnan lisäämistä työpäivään. Se on osa Liikkuva aikuinen -projektia.
Webbplatsens språk: 
https://liikkuvatyoelama.fi/

Visa mera
Avaus kerää yhteen audiovisuaaliseen alaan liittyvää vastuullisuustietoa elokuva-, televisio-, mainos- ja videoalan tarpeisiin. Työkalupakissa on oppaita, ohjeistuksia, muistilistoja ja tietoa vastuullisemman toiminnan tueksi.
Webbplatsens språk: 
https://avaus.apfi.fi/

Visa mera