Kirja tutustuttaa veden kiertoon luonnossa, vedenalaisiin eliöyhteisöihin ja siihen, kuinka ihmisen toiminta vaikuttaa järviin ja jokiin. Se tarjoaa myös tietoa ja neuvoja oman lähivesistönsä puolesta toimiville.
Webbplatsens språk: 
https://www.sll.fi/app/uploads/2018/08/vesisto_opas_netti_2018.pdf

Visa mera
Täällä on tietoa Vesijärvestä, järven eläimistöstä, kasvillisuudesta, järven tilasta ja hoitotoimista. Myös läheisistä vesistöistä on esittelyt. Infomateriaaleihin on koottu tutkimuksia, oppaita, videoita, kuvia sekä runsaasti aineistoa lapsille.
Webbplatsens språk: 
https://www.vesijarvi.fi/

Visa mera
Itämeri.fi kokoaa yhteen useiden eri laitosten tuottamaa tietoa kaikille merestä kiinnostuneille. Palvelussa voi tutustua mm. Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimuksen osa-alueisiin ja tutkijoiden työhön. Meriaineistot.fi ja Merihavainnot.fi sisältävät avoimia paikkatieto- ja tutkimusaineistoja. Opi ja tutki –kokonaisuus tarjoaa tietoa ympäristökasvatuksen tueksi. Itämeri nyt –osiossa on reaaliaikaista tietoa meriveden korkeudesta, sinilevätilanteesta ja laivaliikenteestä. Sivustolla on vinkkejä myös matkailuun ja vapaa-ajanviettoon merellä. Kuvapankin valokuvat ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.itameri.fi/fi-FI

Visa mera
Perämeren vesikasvioon on kerätty mahdollisimman kattavasti vesikasveiksi luokitellut lajit pohjoiselta Perämereltä Hailuodosta Tornioon. Mukana on putkilokasveja, vesisammalia ja leviä.
Webbplatsens språk: 
https://seamboth.files.wordpress.com/2020/03/seamboth_a5_0220_saavutettava2131.pdf

Visa mera
Täällä voi tutustua Suomen merialueiden vedenalaiseen luontoon. Karttapalvelu sisältää aineistoja levien, vesikasvien, pohjaeläinten ja kalanpoikasten sekä meriluontotyyppien esiintymisestä ja merenpohjan ominaisuuksista.
Webbplatsens språk: 
https://velmu.syke.fi/

Visa mera