36 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Saamiwebistä löytyy pohjoissaamenkielellä kirjoitettuja uutisia. Kanavalla voi kuunnella ja lukea uutisia koltan- ja inarinsaamen kielellä, lasten- ja nuortenohjelmia, makasiiniohjelmia, urheilua ja kulttuuria.
Visa mera
Sametinget i Sverige är både en statlig myndighet och ett folkvalt samiskt parlament. Sametinget lyder under Jordbruksdepartementet, som har samordningsansvaret för samiska frågor i Sverige. Sametingets huvudkansli finns i Kiruna.
Visa mera
Ylen saamelaiskanavan sivuilla on mm. uutiset ja sää, kuunneltavia ja katsottavia uutislähetyksiä sekä tietoa saamelaisista ja saamelaisesta mediasta. Kielet ovat saame, suomi ja englanti.
Visa mera
Helsingissä toimiva saamelaisten tai itsensä saamelaiseksi tuntevien yhdistys, jonka tarkoitus on mm. edistää etelässä asuvien saamelaisten yhteenkuuluvuutta. Yhdistyksen toiminnan esittelyä, uutisia, ajankohtaisia tapahtumia, artikkeleita saamelaisuudesta ja kaupunkilaisaamelaisuudesta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Portaali Barentsin alueesta. Sen sisältö koostuu aiheenmukaisista tietopaketeista, joissa on yleistietoa Barentsin alueelta, uutisia, tullitietoja, ympäristöasioita, tietoja elinkeinoelämästä, liikennetietoja, kulttuuri-ja hanketietoja sekä ympäristö- ja teemakarttoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Rovaniemen kaupunginkirjaston vaiheisiin voi tutustua verkossa. Kirja sisältää myös historiikin Saamelaiskirjaston 20-vuotisesta toiminnasta.
Visa mera
Julkaisussa tarkastellaan vähemmistöjen historiaa niiden oman toiminnan kannalta. Artikkeleissa käsitellään sukupuolten välistä tasa-arvoa, vammaisuutta, saamelaisia, romaneja,
sukupuolivähemmistöjä ja maahanmuuttajia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä esitellään luonnonkasveja, joita saamelaiset ovat käyttäneet muun muassa ravintona, rohdoksina ja väriaineina sekä erilaisiin tarve-esineisiin ja asumuksiin. Kasvitietokantaan on tallennettu noin 50 kasvin tiedot.
Visa mera
Verkkonäyttely kertoo saamelaisten historiasta eri näkökulmista. Näitä ovat valtiovallan ja kirkonmiesten näkökulmat, elinkeinojen muuttuminen ja saamelainen perinne. Näyttely pohjautuu Oulun maakunta-arkistossa olleeseen asiakirjanäyttelyyn.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Inarin kunnankirjaston kokoama suullinen perinnearkisto, jossa aiheina ovat elinkeinoihin, savotoihin, matkailu- ja sotahistoriaan, jälleenrakennukseen ja tiestörakentamiseen liittyvä tietous. Arkistossa on myös valokuvia, kirjoituksia ja kuvatallenteita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
M. A. Castrénin vuonna 1853 julkaistun teoksen Föreläsningar i finsk mytologi suomennos. Kirja esittelee muinaisten suomalaisten jumalolentoja ja muita mytologisia hahmoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Fáktalávvu on usean eri kirjoittajan blogi, joka tarjoaa artikkeleita ja lukuvinkkejä, joiden aiheina ovat saamelaiset.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Professori Veli-Pekka Lehtolan kirja saamelaisten nykytilanteesta ja suomalaisten asenteista saamelaisia kohtaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirja saamelaisten historian käännekohdista, saamelaisyhteiskunnan muutoksista ja saamelaistaiteista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Virtualafierbmi sisältää saamenkielisiä ja saamelaisaiheisia verkkosisältöjä. Aineistoja on mm. kulttuurista, kirjallisuudesta ja kielestä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Pohjoisen alueen yhteinen saamelaisbibliografia, johon on tallennettu kaikki saamen kielillä löytyvät materiaalit sekä saamelaisia koskevat materiaalit muilla kielillä.
Visa mera
Opetushallitus antaa kokonaiskuvan kasvatuksen, koulutuksen ja tutkintojen koostumuksesta sekä perusteista. Sivulta löytyvät eri asteisten koulutusten osiot sekä tietoa erikoisoppijoiden koulutuksesta. Myös tutkintoja ja niiden korvaavuutta sekä kääntäjätutkintoja käsitellään sivuilla.
Visa mera
Lapin läänin kirjastojen ja museoitten yhteinen pohjoisen kulttuurin sivusto: Alvar Aallon arkkitehtuuri Lapissa, matkailun historiaa, Lemmenjoen kullanhuuhdonta, Giuseppe Acerbin ja Anders Skjöldebrandin Lapin-matka 1799, Maupertuisin retkikunnan astemittausmatka Tornionlaaksoon 1736-1737, Mathias Castrenin tutkimusmatkat Lappiin ja Siperiaan, Unelma Jäämerestä - Petsamo kartoissa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Saamelaiskulttuurin ensyklopedia on saamelaisen elämän, historian, tapakulttuurin, elinkeinojen, kielen, uskonnan ja muun kulttuurin aakkolsellinen hakuteos.
Visa mera
Sami allaskuvla tarjoaa koulutusta eri tasoilla saamen kielessä, kirjallisuudessa, traditionaalisessa kultuurissa ja kädentaidoissa.
Visa mera
Verkkosivuilla oleva multimediaesitys kertoo kolttasaamelaisten elämästä ja kaipuusta kotirannoille. Lisäksi sivuilla on tietoa kolttasaamelaisten kulttuurista, kielestä, historiasta ja nykypäivästä sekä luettelo aihetta käsittelevästä lähdeaineistosta.
Visa mera
Pyhistä luontokohteista kertova kirja käsittelee luonnon ja pyhyyden yhteyttä eri uskontokuntien ja alkuperäiskansojen näkökulmasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sano se saameksi -projektissa tutustutaan Suomessa puhuttaviin saamelaiskieliin. Sanakirja on ensimmäinen puhekieltä sisältävä suomi-pohjoissaame-fraasisanakirja verkossa. Sivuilla on lyhytdokumentteja, joissa eri ihmiset kertovat suheestaan saamen kieliin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivusto sisältää monipuolista tietoa inarinsaamelaisten historiasta, elinkeinoista, kulttuurista, elämäntavasta, ympäristöstä, kielestä ja inarinsaamelaisia koskevasta tutkimuksesta. Yleisesitysten lisäksi on syventäviä artikkeleita eri aiheista, kuva-aineistoa sekä kirjallisuusluetteloita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Opetuspaketti sisältää tietoa perusopetukseen saamelaisista, saamelaisalueesta, kielestä, lipusta, puvuista. kulttuurista ja asemasta.
Visa mera
Muutama taulu taiteilija Andreas Alarieston tuotannosta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen käsityön museo on koonnut verkkonäyttelynsä tälle sivulle. Näyttelyitä on käsityöopetuksesta ja sen vaiheista kansallispukuihin ja porojen jäljille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lapponica-tietopankki sisältää Lappia, Pohjoiskalottia ja Barentsin aluetta koskevaa ja tällä alueella tuotettua tietoa. Lapponica-verkkotietopalvelu vastaa näitä alueita koskeviin kysymyksiin. Tiedontuottajina ja verkkotietopalvelun asiantuntijoina on Lapin läänin museoita, kirjastoja ja tutkimuslaitoksia
Visa mera