Filmteknik

Fler länkar från menyn Ämnen
Tuotos ry on liikkuvaa kuvaa sisältävien tallenteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys, joka neuvottelee teosten käyttöoikeuksista ja välittää perityt tekijänoikeuskorvaukset jäsenilleen. Yhdistyksen sivuilla selitetään korvausten maksamisen menettelytavat sekä esitellään yhdistyksen muuta toimintaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.tuotos.fi

Visa mera
Elokuvan äänisuunnittelulle ja ääniteorialle omistettu sivusto on runsas. Se sisältää mm. aineistoa yksittäisten elokuvien äänestä, teoreettisia artikkeleita, sanastoja, elokuvan äänen historiaa ja paljon muuta. Tekijä on ruotsalainen media-alan opettaja ja elokuvan harrastaja Sven E. Carlsson.
http://www.filmsound.org

Visa mera
Introduktion till filmningens och filmbranschens värld. Utförlig filmskola med \allt\ om film - från förarbete och dramaturgi till ljus, ljud, teknik och redigering! Dessutom ordlista, artiklar och länkar.
Webbplatsens språk: 
http://www.voodoofilm.org

Visa mera
Visuaalisia efektejä leffoittain eriteltynä.
http://www.vfxhq.com

Visa mera
Sivusto käsittelee digitaalisten videokameroiden tekniikkaa, niillä kuvaamista, otosten editointia ja digivideoiden ja tietokoneiden yhteiseloa. Sivuilta löytyviä palveluita ovat uutispalsta, tee-se-itse-miehen rakentelupalsta, artikkeleita ja ohjeita kuvaamiseen, äänittämiseen ja leikkaamiseen, alan linkkilista, keskustelufoorumi ja videoalan sanasto.
Webbplatsens språk: 
http://www.digivideo.fi

Visa mera
Videoalan erikoislehti käsittelee kuvausta ja sen tekniikkaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.videomaker.com

Visa mera
Lehden verkkoversio. Lehti on keskittynyt elokuvien tekemisen taiteeseen. Sivuilta löytyy artikkeleita niin vanhoista kuin uusistakin lehdistä. Lisäksi Pohjois-Amerikan elokuvafestivaalit -lista.
Webbplatsens språk: 
http://www.moviemaker.com

Visa mera
Proletariat Pictures -elokuvayhtiön opas itsenäiselle elokuvantekijälle.
http://www.angelfire.com/biz/proletariatpictures/r101.html

Visa mera
Käytännön vinkkejä mm. ammattimaiseen videoiden tekemiseen, keskustelufoorumi, video linkkejä, artikkeleita ym.
http://www.videouniversity.com

Visa mera
Markun lyhärikoulu opastaa elokuvanteon eri vaiheisiin: käsikirjoitus, kuvaus, äänitys, valaisu ja leikkaus.
http://www.yle.fi/lyharikoulu/

Visa mera
Kaikki kuvaa on lapsille ja nuorille suunnattu sivusto, jonka opetusvideoissa neuvotaan vaihe vaiheelta, miten voi tehdä oman elokuvan.
Webbplatsens språk: 
http://kaikkikuvaa.fi/

Visa mera
Täällä esitellään 60 suomalaisen lavastus- ja pukusuunnittelijan työtä teatterin, elokuvan, TV:n, tanssin ja sirkuksen parissa. Sivuilla kerrotaan myös alan historiasta Suomessa sekä Lavastus- ja pukusuunnittelijat ry:n historiasta.
Webbplatsens språk: 
https://kuviteltutodellisuus.fi/

Visa mera