Andaktslitteratur. Psalmer

Fler länkar från menyn Ämnen
Varför har vi en egen finlandssvensk psalmbok? Finlandssvenska hymnologen Birgitta Sarelin reder ut bakgrunden till skillnader i finlandssvensk och svensk psalmtradition; artikeln från nov. 1999.
Webbplatsens språk: 
http://www.abo.fi/~bsarelin/lecthymn.htm

Visa mera
Virret.net -palvelusta voit etsiä haluamasi virren aiheen, nimen ja alkusanojen perusteella. Voit myös kuunnella virren alun.
http://www.virret.net

Visa mera
Sivuilla on kristillisten esiintyjien, lähinnä gospel-muusikkojen keikkatietoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.lupaus.net

Visa mera
Vuonna 1979 perustetun Taize-vaikutteisen kristillisen järjestön toiminnan lähtökohtina on ekumeenisuus, ekologisuus ja yhteisöllisyys. Järjestöllä on kaksi retriittejä järjestävää hiljaisuuden yhteisöä, Morbacka Kaarinassa ja Lähteenmäki Hyvinkäällä. Sivuilla yhteystiedot ja retriittikalenteri.
Webbplatsens språk: 
http://www.sinapinsiemen.fi/

Visa mera
Hiljaisuuden ystävät on yhdistys, joka järjestää retriittejä, retriitinohjaajakoulutusta ja muuta toimintaa, jonka tarkoituksena on johdattaa hiljentymiseen, raamattumietiskelyyn, sisäiseen rukoukseen ja siihen kristillisen teologian perinteeseen, josta nämä nousevat. Yhdistyksen kotisivulla kerrotaan, mitä tarkoittavat käsitteet hiljaisuuden viljely ja retriitti. Kotisivulla on myös laaja luettelo kuluvana vuonna eri puolilla Suomea järjestettävistä retriiteistä.
Webbplatsens språk: 
http://vanha.kirkkopalvelut.fi/hiljaisuudenviljely

Visa mera
Virsikirja (hyväksytty kirkolliskokouksen ylimääräisessä istunnossa 13. helmikuuta 1986). Lisäksi Virsikirjan jumalanpalvelusliite (2000). Kaikki virret nuotteineen.
Webbplatsens språk: 
http://evl.fi/virsikirja

Visa mera
Sivuilla on tiedot kirkoissa järjestettävistä aamurukoushetkistä yhteystietoineen ja kellonaikoineen. Sivujen kautta voi myös lähettää oman rukousaiheen.
Webbplatsens språk: 
http://fkf.net/aamurukous.html

Visa mera
Vanhan kirjasuomen korpus sisältää Mikael Agricolan teokset 1–3 uudistetun näköispainoksen mukaan (WSOY, Porvoo 1987). Abc-kiria, Rukouskirja ja reunahuomautukset, Evankeliumit ja Apostolien teot, Uuden testamentin kirjeet ja Ilmestyskirja, Uuden testamentin reunahuomautukset, Käsikirja, Messu ja Piina, Psalttari, Weisut ja Ennustoxet, Ne Prophetat ja Mutomat Lughut Mosen Ramatuista.
Webbplatsens språk: 
http://kaino.kotus.fi/korpus/vks/meta/agricola/agricola_coll_rdf.xml

Visa mera
Psalmboken är den Evangelisk-lutherska kyrkans i Finland svenska psalmbok från 1986 i en nyare upplaga - Melodipsalmboken. I webbversionen hittar du dessutom en del kringtexter om psalmerna. samt Karl-Johan Hanssons framställning över finlandssvensk psalmhistoria.
Webbplatsens språk: 
http://notes.evl.fi/Psalmbok.nsf/framsidan?OpenPage

Visa mera
Verkkopalveluun on valikoitu Raamatun tekstejä vuoden jokaiselle päivälle.
Webbplatsens språk: 
http://evl.fi/Evkirja.nsf/vpFI?OpenPage

Visa mera
Saarnapankissa voi lukea tekstejä kirkkovuoden mukaan. Sivusto sisältää saarnoja, joita on pidetty luterilaisissa seurakunnissa ja jumalanpalvelusyhteisöissä eri puolilla Suomea viime vuosina.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotimaapro.fi/digipostilla/

Visa mera
Eeva-Liisa Bastman tarkastelee tutkimuksessaan virttä lyriikan lajina ja virsirunouden poetiikkaa, eli virrelle tyypillisiä piirteitä ja lajille ominaisia merkityksenmuodostamisen tapoja.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-3246-8

Visa mera
Evankelisen herätysliikkeen laulukirjan vuoden 1993 laitoksen tekstit. Sisältää tekstien lisäksi suppeat tekijätiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.sley.fi/siionin-kannel/

Visa mera
Herättäjäyhdisyksen aloittaman uusien hengellisten laulujen keräyskampanjan oma sivu. Sivustossa on myös nykyisten Siionin Virsien laulujen hakemisto. Virsien kaikkien säkeistöjen aakkosellinen hakemisto, numerohakemisto, tekijähakemisto.
https://www.h-y.fi/siionit.html

Visa mera
Nordisk hymnologisk nettverk verkar för tvärvetenskaplig forskning om psalmsång och andlig musik i Norden. Info om målsättning och verksamhet.
Webbplatsens språk: 
http://www.nordhymn.com/

Visa mera