Sivuilla annetaan tietoja Suomessa toimivista yksityisistä keskusarkistoista ja niiden kokoelmista sekä tarjotaan pääsy kotisivuille. Hakulomakkeella voi tehdä hakuja arkistojen yhteisrekisteristä. Arkisto-oppaasta löytyvät järjestöjen ja yritysten arkistointiohjeet. Palvelussa ovat mukana Ammattiyhdistysarkisto, Kansan Arkisto, Keskustan ja Maaseudun Arkisto, Porvarillisen Työn Arkisto, Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto, Suomen Urheiluarkisto, Svenska centralarkivet, Toimihenkilöarkisto, Työväen Arkisto ja Urho Kekkosen arkisto. Gradupankissa on aiheita ja aihepiirejä opinnäytteitä ja tutkimuksia varten yksityisissä keskusarkistoissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.yksityisetkeskusarkistot.fi

Visa mera
Arkivdatabasen VAKKA är Riksarkivets och landsarkivens gemensamma beståndsdatabas där man söker arkivmaterial och tar reda på var materialet förvaras.
Webbplatsens språk: 
http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/EtuSivu.action

Visa mera
Aleksandriaan perustetun uuden kirjaston esittely, muinaisten Aleksandrian kirjastojen historiaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.bibalex.org/English/index.aspx

Visa mera
Arkistolaitoksen Porttiin on koottu sukututkimuksessa tarvittavat keskeiset lähteet ja ohjeita miten sukututkimuksen teko aloitetaan.
http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Teema:_Sukututkimus

Visa mera
Elkan toiminnan tarkoituksena on taata suomalaiseen elinkeinoelämään liittyvän historiatiedon ja -perinteen säilyminen. Sivuilla on tietoa Elkan kokoelmista, tietokannoista ja palveluista.
Webbplatsens språk: 
http://www.elka.fi

Visa mera
Kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvia ja oheisaineistoja Finnassa. Katsottavana on klassikoita, kuten Kulkurin valssi ja Juurakon Hulda, sekä dokumentteja, videoklippejä ja still-kuvia.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?limit=0&filter%5B%5D=~sector_str_mv%3A%220%2Farc%2F%22&filter%5B%5D=...

Visa mera
Presidentti Mauno Koiviston nuoruuskuvia Flickr-palvelussa. Kuvat ovat peräisin Kansallisarkistossa säilytettävästä yksityisarkistosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.flickr.com/photos/kansallisarkisto/sets/72157681758232031/

Visa mera
Tänne on koottu Kotimaisten kielten keskuksen digitoimat sadan vuoden aikana kerätyt paikannimikokoelmat. Sisältöjä täydennetään edelleen. Palveluun on tulossa myös toiminto, jonka avulla käyttäjät voivat osallistua tietojen tuottamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://nimiarkisto.fi/

Visa mera
Kirjallisuusarkiston aineistot koostuvat suomalaisten kirjailijoiden, kulttuurihenkilöiden, alan tutkijoiden, kansankirjoittajien sekä kirjallisten yhteisöjen ja muiden toimijoiden lahjoituksina saaduista yksityisarkistoista. Myös SKS:n omasta toiminnasta syntyvät asiakirjat arkistoidaan kirjallisuusarkistoon. Luettelon avulla selviää keiden arkistoja ja kokoelmia kirjallisuusarkistossa on, mitä ne sisältävät ja onko aineistoissa käyttörajoituksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.finlit.fi/fi/arkisto/kirjallisuuden-ja-kulttuurihistorian-arkistoaineistot/tekstiaineist...

Visa mera
Radio- ja tv-arkiston Ritva-tietokantaan tallennetaan keskeisten radio- ja tv-kanavien ohjelmavirta sekä näytteitä muilta kanavilta. Tällä sivuostolla voi etsiä tietoja tallennetuista ohjelmista. Ohjelmia voi katsoa katselu- ja kuuntelupisteissä, joita on tällä hetkellä kymmenen eri puolilla Suomea.
Webbplatsens språk: 
https://rtva.kavi.fi/

Visa mera
Täällä voi lukea Musiikkiarkiston julkaisemia kirjoja, jotka käsittelevät suomalaista populaarimusiikkia ja sen tekijöitä. Tarjolla on e-kirjoja äänilevyn historiasta, pophistoriasta, viihdemusiikista, jazzista sekä säveltäjistä ja muusikoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/

Visa mera
Toimii eduskunnan keskusarkistona, joka vastaanottaa eduskunnan, eduskunnan kanslian, valtiontilintarkastajain kanslian sekä Eduskunnan kirjaston pysyvästi säilytettävät asiakirjat.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/eduskunta/Sivut/default.aspx

Visa mera
NSA on organisaatio, joka kerää ja julkaisee salaisiksi julistettuja Yhdysvaltojen valtionhallinnon dokumentteja, jotka ovat tulleet julkisiksi Freedom of Information Actin (FOIA) nojalla. Suurin osa aineistosta on maksullista, mutta Internet sivuilla on runsaasti myös maksutonta materiaalia, mm. kylmään sotaan, ydinasepolitiikkaan ja Kuuban ohjuskriisin liittyvää materiaalia kuten asiakirjoja, valokuvia ja aikalaishaastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://nsarchive.gwu.edu/

Visa mera
Tilasto- ja tutkimustietoa Helsingistä. Näiltä sivuilta löytyy Tietokeskuksen organisaation yksikköjen tehtävät, yhteystiedot ja julkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/tietoa-helsingista/tilastot-ja-tutkimukset/

Visa mera
Aarre on puolustusvoimien, puolustusministeriön, rajavartiolaitoksen ja puolustushallinnon rakennuslaitoksen arkistoaineistojen sekä maanpuolustukseen liittyvien yksityisarkistojen luettelo- ja kuvailutiedot sisältävä tietokanta. Sivulla on tietoa rekisteristä ja haku.
Webbplatsens språk: 
http://kronos.narc.fi/aarre/aarre.php

Visa mera
Suomen museoviraston arkistoaineistoa käsittävät Kansatieteen käsikirjoitusarkisto, Keruuarkisto, Arkeologinen keskusarkisto, Merihistorian arkistot, Rakennushistorian osaston arkistot.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kokoelma-ja-tietopalvelut/arkisto

Visa mera
Täällä voi tutustua Åbo Akademin kirjaston digitoituun kulttuuriperintöaineistoon, kuten väitöskirjoihin, pienpainatteisiin, konserttiohjelmiin, teatterijulisteisiin ja varhaisiin suomenruotsalaisiin romaaneihin.
Webbplatsens språk: 
http://bibbild.abo.fi/hereditas/

Visa mera
Portti on Kansallisarkiston verkkopalvelu, jonka avulla saa vinkkejä paperimuotoisten ja digitoitujen aineistojen käyttöön. Portin sisältöön voi tutustua teemoittain tai aineistohaun kautta.
Webbplatsens språk: 
http://wiki.narc.fi/portti/

Visa mera
Ruotsin Valtionarkiston sivuilta löytyy opastusta ja reitti arkistojen materiaalien käyttöön, myös karttoja sekä ohjeita sukututkijalle.
Webbplatsens språk: 
https://sok.riksarkivet.se/

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Visa mera
Kokoelmatietokanta Sinettiä voi käyttää kaupunginarkistossa säilytettävien asiakirjojen hakuun. Tietokannassa on viitetiedot Helsingin kaupungin virastojen ja laitosten, toimikuntien ja komiteoiden tuottamista, pääosin yli 20 vuotta vanhemmista asiakirjoista. Sinetissä on myös yksityisarkistojen viitetietoja. Joitain aineistoja löytyy digitoituina.
Webbplatsens språk: 
https://yksa.disec.fi/Yksa4/public/HELKA/

Visa mera
Kuva-aineistoa sekä siihen liittyviä tekstejä ja dokumentteja entisestä Neuvostoliitosta. Materiaali on peräisin museoiden, arkistojen ja muiden laitosten kokoelmista. Helpoin tapa lähestyä aineistoa on galleria, jonka vaihtuvassa näyttelyssä esitellään arkiston parhaita paloja. Sivuilla on hakumahdollisuus, samoin joissakin tietokannoissa. Kokoelmista on myös luetteloita, joista osa on venäjäksi, osa englanniksi. Kuva-arkistoa täydennetään jatkuvasti.
Webbplatsens språk: 
https://www.russianarchives.com/

Visa mera
Kirjassa kerrotaan arkistoista, niiden sisällöstä ja tehtävästä sekä siitä, miten arkistoissa, niiden muodostuksessa ja arkistoaineistoissa näkyy meidän kulttuuriperintömme.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.268/

Visa mera
Ulkoministeriön arkisto kertoo palveluista ja sinne taltioiduista dokumenteista. Materiaalista löyty osa verkosta: Suomen ulkomaanedustustojen raportit vuosilta 1918-1945.
Webbplatsens språk: 
https://um.fi/arkisto-ja-asiakirjapyynnot

Visa mera
Aalto-yliopiston arkiston Finna-näkymässä voit tutustua tekniikan, talouden ja taiteen opetuksen sekä tutkimuksen historiaan, saavutuksiin, tarinoihin ja opiskelijaelämään. Aineistot sisältävät Aalto-yliopiston toimintaa dokumentoivia valokuvia, opetusaineistoja, opinnäytteitä, oppilastöitä sekä esineitä.
Webbplatsens språk: 
https://aaltoarkisto.finna.fi/

Visa mera
Tilastokeskuksen arkiston koostuu Tilastokeskuksen ja sen edeltäjien tuottamista tilastojen alkuperäisaineistoista ja julkaisemattomista tauluaineistoista. Sivulla on tietoa arkistosta ja sen käytöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.stat.fi/tup/tilastoarkisto/index.html

Visa mera
Portaali tarjoaa pääsyn elokuva-, kuva- ja tekstiaineistoihin 26 eurooppalaisen elokuva-arkiston kokoelmista.
https://www.europeanfilmgateway.eu/fi

Visa mera
Ylen Elävä arkisto tuo yleisön ulottuville tuottamaansa ääni- ja videomateriaalia, artikkeleita sekä valokuvia vuosien varrelta.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/elava-arkisto

Visa mera
EUscreen-verkkopalveluun on koottu videoita, äänitteitä, valokuvia ja artikkeleita eurooppalaisten radio- ja televisioyhtiöiden ja audiovisuaalisten arkistojen kokoelmista. Varhaisimmat aineistot ovat 1910-luvulta.
https://www.euscreen.eu/

Visa mera

Sidor