Livsmedels- och njutningsmedelsindustri

Fler länkar från menyn Ämnen
Kotisivuilla on Maito ja Terveys ry.:n esittely ja tiedotteita, maitotietoutta ja kulutuslukuja, tietoa koulumaidosta, aineistoa kouluille ja päiväkodeille, ruokaohjeita sekä kalsiumtesti. Myös Ravitsemustietous-lehti on luettavissa täältä. Mukana on myös hyviä ravitsemuslinkkejä sekä Maitotytön esittely.
Webbplatsens språk: 
http://www.maitojaterveys.fi

Visa mera
Tietoa Elintarviketeollisuusliitosta ja Suomen elintarviketeollisuudesta. Liiton tietojen lisäksi Elintarviketeollisuuden tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä tilastoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.etl.fi

Visa mera
Turun yliopiston erillislaitoksen esittely, tutkimusalueet ja terminologiaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.utu.fi/fff

Visa mera
Laatuketju.fi sivustoon on koottu tietoa suomalaisesta ruoasta ja ruoan turvallisesta laadusta. Sivustossa kuvataan laadun ketjua, kerrotaan laatujärjestelmistä ja annetaan tietopaketteja aiheesta eri kohderyhmille. Palvelusta löytyy kirjallisuuslista.
Webbplatsens språk: 
http://www.laatuketju.fi

Visa mera
Benecol-sivuilla kerrotaan kolesteroleista, kohonneeseen kolesterolilukemaan liittyvistä riskitekijöistä ja sydänystävällisestä ruokavaliosta. Lisäksi sivuilla on kasvistanolin esitely, tuotetietoja ja ruokaohjeita.
Webbplatsens språk: 
http://www.benecol.fi/kolesteroli

Visa mera
Valion asiakaslehti, myös valikoituja artikkeleita painetusta lehdestä.
Webbplatsens språk: 
http://www.valio.fi/maitojame

Visa mera
Svenska livmedelsverkets information om genmodierad mat, genteknik inom livsmedelsindustrin och märkning av genmodifierade livsmedel.
Webbplatsens språk: 
http://www.livsmedelsverket.se/produktion-handel--kontroll/produktion-av-livsmedel/genmodifierad-mat...

Visa mera
GMO-vapaa Suomi tutkii geenimanipuloituja elintarvikkeita kriittiseltä kannalta.
Webbplatsens språk: 
http://www.gmovapaa.fi

Visa mera
Konsernin suomalainen kotisivu. Tuotetietoa, reseptejä, kuluttajaneuvontaa. Gluteenittomia ja laktoosittomia reseptejä ja tuotelista. Kaupallinen sivusto, mutta asiallista tietoa löytyy.
Webbplatsens språk: 
http://www.arla.fi

Visa mera
Oppimateriaaliverkosto: hintalaskut, mittayksiköiden muunnokset, prosenttilaskut, ravintoarvolaskut
Webbplatsens språk: 
http://www.edu.fi/oppimateriaalit/elintarvikematematiikkaa

Visa mera
Fakta om choklad, chokladtillverkning, kakaoträd och kakaoodling, inkl. utförlig historik. Citat, recept och tips för chokladprovning. Omfattande länksamling. Privat webbplats.
Webbplatsens språk: 
http://www.chokladsajten.com

Visa mera
Oppimateriaali sisältää hygieniaosaamistestissä tarvittavat perustiedot elintarvikkeiden puhtaasta käsittelystä.
Webbplatsens språk: 
http://www.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti

Visa mera
Becel-sivuilla kerrotaa tuote-esittelyn lisäksi kolesteroleista, ja sydänystävällisestä ruokavaliosta. Tietopaketista selviävät terveelliset ruokavalinnat.
Webbplatsens språk: 
http://www.becel.fi/becel/terveellinen-ruokavalio-on-helppoa/default.aspx

Visa mera
Information om Alko Oy, dess produkter och service, med bl.a. öppettider och prislista. Möjlighet att söka vin- och ölmärken enligt många egenskaper, t.ex. ursprungsland och pris. Allmän information om alkoholprodukter och alkoholkultur. Tdiskriften Etiketten, som innehåller artiklar om bl.a. vinkultur ingår i webbplatsen. Matrecept kan sökas enligt land och varutyp.
Webbplatsens språk: 
https://www.alko.fi/sv/

Visa mera
Suolan kemiallinen rakenne, koostumus, erilaiset tuotantotavat. Suolan käyttötapoja elintarviketeollisuudessa, kotitalouksissa, kotieläinten ruokinnassa. Teiden suolaus. Suolan terveysvaikutukset mm. verenpaineeseen.
Webbplatsens språk: 
http://www.saltinstitute.org

Visa mera
Oppimateriaalissa tarkastellaan leivän ja kermavaahdon valmistusprosessia kokonaisuutena ja sen yksittäisiä vaiheita erikseen. Tarkoituksena on oppia, missä vaiheissa laatuvirheitä helposti syntyy ja miten niitä vältetään. Teoriaan liittyy oppimistehtäviä. Vinkki: Älä käytä selaimen takaisin-nuolta liikkuessasi sivuston sisällä.
Webbplatsens språk: 
http://www.edu.fi/oppimateriaalit/leipomo

Visa mera
Opas tarjoaa vinkkejä ympäristöystävälliseen kalan ja äyriäisten syöntiin. Oppaasta löytyy lajiesittelyt Suomessa tarjolla olevista ruokakaloista ja tietoa niiden levinneisyydestä, kalastusmenetelmistä ja nykyisestä kalakannasta.
Webbplatsens språk: 
http://wwf.fi/kalaopas/

Visa mera
Leipätiedotuksen kotisivu sisältää tietoa viljan ja leivän tuotannosta, viljatuotteiden merkityksestä ravitsemuksessa sekä viljatuotteiden käytöstä erikoisruokavalioissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.leipatiedotus.fi

Visa mera
Tiedotteita alueilta maatalous, metsätalous, maaseudun kehittäminen, metsästys ja kalastus, eläinlääkintä ja elintarvikkeet
Webbplatsens språk: 
http://mmm.fi/tiedotteet

Visa mera
EUROGLACES edustaa eurooppalaista jäätelöteollisuutta. Sivuilla on paljon sellaista informaatiota, joka on suunnattu lähinnä jäätelöalalle. Tavallista kuluttajaa kiinnostanee eniten jäätelön ominaisuuksista, historiasta ja valmistuksesta kertova osio.
http://www.euroglaces.eu

Visa mera
Sivulta löytyvät elintarvikkeet aakkosjärjestyksessä, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain, erityisruokavaliot sekä suosituimmat elintarvikkeet.
Webbplatsens språk: 
http://www.fineli.fi/foodlist.php?lang=fi

Visa mera
Maa- ja metsätalousministeriön sivuilla esitellään ministeriön organisaatio ja toiminta, hallinnonalan laitokset ja virastot sekä Suomea koskevat tukimuodot, tukien hakuajat ja -ohjeet. Sivuilla on julkaisulista ja ministeriön tiedotteita, hallinnonalaa koskeva kysymyspalsta sekä Euroopan unioniin liittyviä ohjeita ja säädöksiä.
Webbplatsens språk: 
http://www.mmm.fi

Visa mera
Sivuilla on runsaasti erilaista tietoa kalasta, käsittelyohjeita ja reseptejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.prokala.fi

Visa mera
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton sivuilta löytyy tietoa juomien markkinoinnista, pakkauksista, ympäristövaikutuksista sekä tilastoja. Sivuilla kerrotaan myös juomien historiasta, raaka-aineista ja valmistuksesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.panimoliitto.fi/panimoliitto

Visa mera
Kansanterveyslaitoksen ravitsemusosaston ylläpitämä tietopankki sisältää yli 2000 elintarvikkeen koostumustiedot 54 ravintotekijän osalta. Elintarvikkeet on ryhmitelty aakkosjärjestykseen, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain ja erityisruokavalion mukaan. Ravintotekijät ovat aakkosjärjestyksessä, eniten ja vähiten -valinnalla sekä ruoankäyttöluokittain.
http://www.fineli.fi

Visa mera
Finfood-opetusmateriaali sisältää peruskoululaisille suunnattua tietoa ruuan reitistä ihmisen ravinnoksi. Materiaali jakautuu kuuteen pääkohtaan: luonto, maatila, tehdas, kauppa, keittiö ja ihminen, jotka sisältävät tietoa mm. viljelykasveista, kotieläimistä, maataloudesta ja elintarviketeollisuudesta sekä ravinnosta. Aineisto sisältää myös tehtäviä ja kalvoja.
Webbplatsens språk: 
http://opetus.ruokatieto.fi/WebRoot/1043190/sisaltosivu.aspx?id=1100667

Visa mera
Sivuilla on uutisia, tutkimustietoa ja tapahtumatietoja luonnonmukaisesta maa- ja elintarviketaloudesta kotimaasta ja ulkomailta lisäksi luomuaiheisia linkkejä. Kysy luomusta-palsta ja keskustelualue.
Webbplatsens språk: 
http://www.luomu.fi

Visa mera
Palvelusta voi etsiä elintarvikealan yrityksiä toimialan, tuoteryhmän ja maakunnan mukaan. Luomutuotteita tuottavat yritykset löytyvät palvelusta erikseen.
Webbplatsens språk: 
http://www.aitojamakuja.fi

Visa mera
Biotekniikan neuvottelukunta on kolmeksi vuodeksi kerrallaan valittu valtioneuvoston asettama neuvoa-antava asiantuntijaelin, jonka tehtävänä on seurata geenitekniikan kehitystä ja käytön turvallisuutta. Neuvottelukunta osallistuu geenitekniikkaa koskevan lainsäädännön ja ohjeistuksen valmisteluun. Kotisivuilla johdatus bio- ja geenitekniikkaan, näitä koskevaan lainsäädäntöön. Geenitekniikan turvallisuus, riskit ja etiikka, kotimaiset ja kansainväliset alan linkit.
Webbplatsens språk: 
http://www.btnk.fi

Visa mera

Sidor