Industriell automation. Robotar

Fler länkar från menyn Ämnen
Näillä peltiveikoilla on jalat! Tavoitteetkin ovat korkealla - vuonna 2050 robottien pitäisi voittaa ihmisjoukkue futiksessa.
http://www.robocup.org

Visa mera
Ensimmäisen kuuluisien robottien ryhmän muodostavat The Mars Pathfinder Sojourner Rover, teollinen robotti Unimate sekä elokuvista tutut RD-D2 (Star Wars) ja HAL 9000 (2001: A Space Odyssey). Sivulla on tietoa ja kuvia roboteista sekä jatkolinkkejä.
http://www.robothalloffame.org

Visa mera
Mittatekniikan keskuksen sivusto tarjoaa tietoa keskuksen toiminnasta, organisaatiosta ja alan lainsäädännöstä. Sivuilla esitellään keskuksen akkreditointipalvelut (laboratorioiden, tarkastuslaitosten, sertifiointielinten pätevyyden arviointi), metrologian palvelut kuten kalibrointi sekä mittayksiköt ja mittanormaalit. Sivuilla on myös keskuksen julkaisuja Word-tiedostoina.
Webbplatsens språk: 
http://www.mikes.fi

Visa mera
Robotiikan ja tekoälyn viimeisimmät uutiset ja kommentoituja linkkejä
http://www.machinebrain.com

Visa mera
Suomen robotiikkayhdistys on robotiikan ammattilaisten yhteisjärjestelmä. Yhdistys järjestää koulutustilaisuuksia, ryhmämatkoja ja tutkimusprojekteja, sekä julkaisee robottitilastoja ja robotiikka-artikkeleja.
Webbplatsens språk: 
http://www.roboyhd.fi

Visa mera
Hondan kehittämä Asimo-robotti on sympaattisen näköinen, 120-senttinen \astronautti\. Sivulla kerrotaan, miten Asimo on tehty ja millaisiin toimintoihin se on suunniteltu. Videoklipit näyttävät Asimon kävelemässä, juoksemassa, kulkemassa portaissa sekä vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa.
Webbplatsens språk: 
http://asimo.honda.com

Visa mera
Mikes, inkl. ackrediteringsorganet FINAS, lyder under handels- och industriministeriet. Info om organisation, uppdrag och tjänster samt kvalitetssäkring av i Finland utförd mätning o.dyl.
Webbplatsens språk: 
http://www.mikes.fi/Default.aspx?langID=se

Visa mera
Robofutiksen kattojärjestö. Uutisia, historiaa, luokat, säännöt, tapahtumia.
http://www.fira.net

Visa mera
Työ- ja elinkeinoministeriön järjestämässä seminaarissa 23.5.2017 keskustellaan siitä, miten robottien kehitys muuttaa työtä, ihmisen roolia työelämässä, suhtautumista robotteihin sekä koko maailmankuvaan. Ohjelmassa on kaksi paneelikeskustelua. Ensimmäinen tarkastelee robottien kehitystä ja ihmisen ja robottien vuorovaikutusta yleisesti eri näkökulmista. Toinen keskittyy ihmisen ja robottien vuorovaikutukseen hyvinvointipalveluissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.mediaserver.fi/video/tem/10003/JL-UnA

Visa mera
Automaatioseuran sivulla seurataan automaatiota, kerrotaan automaatiopäivien ohjelma sekä Automaatioväylä-lehti.
Webbplatsens språk: 
http://www.automaatioseura.fi

Visa mera