Deckare. Scifi. Fantasy

Fler länkar från menyn Ämnen
Fantasia- ja tieteiskirjallisuutta käsittelevä sivusto, josta löytyy mm. tietoa kirjailijoista, kirjatietokanta, kirja-arvosteluja, artikkeleita sekä uutuuskirjojen esittelyjä.
Webbplatsens språk: 
http://www.risingshadow.fi

Visa mera
Hakemisto tieteis- ja fantasiakirjallisuuden eri aiheista. Myös aiheisiin liittyviä linkkejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.scifan.com/themes

Visa mera
Tarkat tiedot yli 25 000 viihdepokkarista ja lukemistosta. Juonikuvaukset ja kansikuvat. Tietokannassa monipuoliset hakumahdollisuudet: voi hakea mm. genrellä ja päähenkilöllä.
Webbplatsens språk: 
http://libweb.lib.buffalo.edu/kelley

Visa mera
Kirjailija Stephen Kingin kotisivulla on elämäkertatietoa, uutisia, teokset ja usein esitettyjen kysymysten osuus. Tietoa annetaan myös tulevista teoksista.
Webbplatsens språk: 
http://www.stephenking.com

Visa mera
Palkitun brittikirjailijan sivulla on elämäkertatietoja, julkaisu-uutisia, romaanien juonitiivistelmät ja tiedot käännöksistä sekä kirjojen tapahtumapaikan, Peak Districtin esittely. Lukijoille on oma viestisivu.
Webbplatsens språk: 
http://www.stephen-booth.com

Visa mera
Jyväskylän Science Fiction Seuran lehden sisällysluettelot.
Webbplatsens språk: 
http://scifi42.fi/alienisti

Visa mera
Johdatus Taru sormusten herrasta -trilogiasta ja muiden Tolkienin teosten maailmaan. Sivustolla esitellään lyhyesti rodut, paikat, eläimet, kasvit, henkilöt ja paljon muuta. Lisäksi karttoja, kuvia, sanasto ja linkkejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.glyphweb.com/arda

Visa mera
Information om Svenska Deckarakademins organisation och verksamhet. Sidor med historik, aktuellt,ledamöter, utgivning och Martin Beck-priset ingår.
Webbplatsens språk: 
http://www.deckarakademin.se

Visa mera
Sivujen pääosassa on omalaatuinen belgialainen etsivä, mutta mukana ovat myös neiti Marple ja muita Agatha Christien luomia hahmoja sekä tietoa kirjailijasta.
http://www.poirot.us

Visa mera
Millenium-trilogiaan keskittyvä sivusto. Lyhesti tietoa myös kirjailijasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.stieglarsson.se

Visa mera
Näyttelyn oheissivustolla käydään läpi tieteiskirjallisuuden historiaa Thomas Moren Utopiasta Jonathan Swiftiin, Mary Shelleystä H.G. Wellsiin. Erillisiä teemoja ovat lehdet, avaruusoliot ja muut oudot olennot, kuvitteelliset paikat sekä afroamerikkalaisten ja naiskirjailijoiden ääni. Näyttelyn kuraattorin omat suosikkiteokset on myös esitelty.
Webbplatsens språk: 
http://www.lib.udel.edu/ud/spec/exhibits/scifi

Visa mera
Rankin on luonut John Rebusin, yhden parhaista ja viehätysvoimaisimmista etsivähahmoista. Sivut luonnollisesti keskittyvät Rebusiin, mutta kertovat myös kirjailijasta itsestään.
Webbplatsens språk: 
http://www.ianrankin.net

Visa mera
Vanhojen kirjojen näyttely, joka käsittelee matkoja yli maan ja meren, ajatuksen matkoja ja mielikuvituksen matkoja. Mukana on esimerkkejä kirjankuvitustaiteesta, karttoja ja tiedekirjallisuutta, esim. varhaisia avaruutta käsitteleviä teoksia.
http://www.sil.si.edu/Exhibitions/Voyages

Visa mera
Suomen Tolkien-Seura ry. on valtakunnallinen Tolkienin tuotannon ystäville tarkoitettu yhdistys. Seura julkaisee kahta lehteä, Hobittilan Sanomia ja Legolasia, järjestää jäsentapaamisia ja pitää Tolkienin henkeä yllä paikallisyhdistyksissä, ns. smialeissa, joita on ympäri Suomea. Sivuilla on perustietoa Tolkienista sekä Tolkien-aiheisia linkkejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.suomentolkienseura.fi

Visa mera
Suositun amerikkalaisen rikoskirjailijan, Patricia Cornwellin kotisivut. Sivuillaan Cornwell esittelee tuotantoaan ja kertoo myös hiukan itsestään. Sivuilta löytyy paljon kuvia sekä linkkejä rikostutkimuksen kannalta mielenkiintoisille sivuille, kuten Tennesseen yliopiston arkeologian laitokselle.
Webbplatsens språk: 
http://www.patriciacornwell.com

Visa mera
Sivuston johdantona on katsaus lapsen suhtautumiseen hirviöihin ja kauhuun eri ikäkausina syntymästä teini-ikään. Sen jälkeen esitellään erityyppiset hirviöt: teknologiset hirviöt (esim. Terminaattori), inhimilliset hirviöt (vampyyrit, psykopaatit, zombiet), luonnon muovaamat otukset (Godzilla, King Kong, ihmissudet), henkiin herätetyt kuolleet (muumiot, zombiet). Sivulla on myös taulukko tabuista, joiden ruumiillistumina hirviöt nähdään. Sivuston on tehnyt opiskelijaryhmä Michiganin yliopistossa.
Webbplatsens språk: 
http://www.umich.edu/~umfandsf/symbolismproject/symbolism.html/Monstrosity/intropage/homepage.html

Visa mera
Turussa toimivan Suomen vanhimman tieteiskirjallisuuden harrastajien yhdistyksen sivuilla esitellään seura, sen tapahtumia ja toimintaa. Sivuilla on myös toimintakertomukset vuodesta 1994 sekä laaja linkkihakemisto. Seura jakaa vuosittain Atorox-tieteiskirjallisuuspalkinnon, jonka ehdokkaista ja saajista myös tietoa. Tietoa ja tekstinäytteitä seuran julkaisemasta Spin-lehdestä.
Webbplatsens språk: 
http://www.tsfs.fi

Visa mera
Taiteen ja kirjallisuuden mielikuvitusta kutkuttavat aiheet, kuten enkelit ja demonit, hirviöt ja luonnonoikut, groteski, danse macabre, tarueläimet ja ihmeolennot ovat sivuston sisältöä. Jokaisesta aiheesta on lyhyt luonnehdinta, ehdotuksia lisälukemiseksi ja teoksia, joissa aihetta on käytetty. Kuvagalleria on erikoinen.
Webbplatsens språk: 
http://fantastic.library.cornell.edu

Visa mera
Tietoa Susan Cooperin tuotannosta ja elämästä.
Webbplatsens språk: 
http://www.thelostland.com

Visa mera
Nurkassa esitellään lukuisia yksittäisiä dekkareita ja kirjoitetaaan joskus myös kirjailijoista ja päähenkilöistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.dekkaripaivat.fi/?q=node/346

Visa mera
Elämän, maailmankaikkeuden ja kaiken muunkin taskuopas, koostajana ja julkaisijana BBC. Sivuja ei enää päivitetä.
Webbplatsens språk: 
http://www.bbc.co.uk/cult/hitchhikers

Visa mera
Portti on science fictionin ja fantasian erikoislehti. Sisältää sisällysluetteloita, kirja-arvosteluja, suomalaisia ja käännösnovelleja.
Webbplatsens språk: 
http://www.sci.fi/~portti

Visa mera
Mainio dekkaritietolähde. Tietoa (etupäässä suomenkielisistä) dekkariuutuuksista ja dekkarikirjailijoista, luettelo dekkareita käsittelevästä kirjallisuudesta ja dekkaripalkintojen saajista. Sivulla myös hyvä linkkihakemisto.
Webbplatsens språk: 
http://dekkarinetti.tornio.fi/

Visa mera
Vuosittain järjestettävän Kouvolan dekkaripäivien sivulla tietoa dekkaripäivien lisäksi dekkariblogeista, dekkariarvosteluista ja dekkarituotteista.
Webbplatsens språk: 
http://www.dekkaripaivat.fi

Visa mera
Esseitä ja artikkeleita alati kiinnostavasta aiheesta, rikoksesta kirjallisuudessa, elokuvissa ja tosielämässä. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. viktoriaaninen salapoliisiromaani, ensimmäiset kovaksikeitetyt dekkarit ja viime vuosikymmenien amerikkalainen dekkarikirjallisuus.
Webbplatsens språk: 
http://www.crimeculture.com

Visa mera
Sivusto keskittyy nimensä mukaisesti ja ulkoasuaan myöten Sauronin valtakuntaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.thelandofshadow.com

Visa mera
Helsingin Science Fiction Seura ry.:n lehti verkossa. Uusin numero, blogi sekä arkisto.
Webbplatsens språk: 
http://www.tahtivaeltaja.com

Visa mera
Sivusto on tehty ystadilaisen poliisin englanninkielisille faneille. Jokaisella Wallander-romaanilla on oma sivu, joka sisältää juonitiivistelmän ja linkkejä arvioihin. Lukijan oppaassa on mm. linkkejä Henrik Mankellin haastatteluihin ja muihin lehtijuttuihin. Sivuilla on myös tietoa Wallander-elokuvista.
Webbplatsens språk: 
http://inspector-wallander.org

Visa mera
Simenonin koko Maigret-tuotanto, 75 romaania ja 25 novellia sekä käännökset eri kielille, myös suomenkieliset versiot, romaaninen pohjalta tehdyt elokuvat ja tv-sarjat, Simenonin lyhyt elämäkerta.
Webbplatsens språk: 
http://www.trussel.com/f_maig.htm

Visa mera

Sidor