71 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Yleisimmät kysymykset vastauksineen äänilevyjen keräilystä, sekä artikkeleita puhdistuksesta ja käsittelystä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi kuunnella Kansalliskirjaston digitoimia tekijänoikeusvapaita kotimaisia äänitteitä.
Visa mera
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
Visa mera
Progressiivisen rockin uranuurtaja Genesis-yhtyeen viralliset kotisivut. Genesiksen kotisivuille on koottu keskeiset asiat yhtyeen historiasta, muusikoista ja tuotannosta. Muusikoiden soolotuotantoa on myös esitelty sivuilla. Kotisivuilla on myös yhtyeen jäsenten haastatteluja ja puhetta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Eri äänitetyyppien yksityiskohtaiset esittelyt sekä säilytys- ja puhdistusohjeet.
Visa mera
Monikanavamuodossa julkaistujen äänitteiden diskografia. Muun muassa DVD-levyt ja 70-luvun quadrofoniset LP:t.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Fono.fi sisältää tiedot Yleisradion äänilevystöön hankituista äänilevyistä vuodesta 1974 lähtien sekä tietoja myös vanhemmista kokoelmista. Kaupallisten äänilevyjen lisäksi Fono.fi:stä löytyvät Yleisradion kantanauhat. Äänitteitä voi etsiä tekijän, esittäjän, kappaleen nimen tai aiheen mukaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen virallinen lista on Musiikintuottajat IFPIn viikoittain julkaisema tilasto Suomen myydyimmistä äänitteistä. Listoja julkaistaan albumeista, singleistä ja radiosoittolistoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sami Pihlströmin kuunneltava esitys Totuus, todellisuus ja toiminta käsittelee Charles S. Pierceä, William Jamesia, heidän filosofiaansa sekä heidän välistään suhdetta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
ClassicLive on palvelu, jonka avulla pääsee kuuntelemaan klassisen musiikin konsertteja joko suorina tai myöhemmin, määrätyn ajanjakson aikana. Palveluun rekisteröityminen on ilmaista. Kuunteluoikeus ostetaan tietyksi ajaksi, ja tuona aikana voi kuunnella rajattomasti. Sivuilla on myös uutisia ja haastatteluja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajien tilastot perustuvat jäsenyhtiöiden kuukausittain ilmoittamaan äänitemyyntiin. Niihin sisältyvät kuukausittaiset yhteenvedot äänitemyynnistä ja markkinaosuuksista, listat Suomen kaikkien aikojen myydyimmistä koti- ja ulkomaisista äänitteistä, äänitealan kokonaismarkkina-arvio ja vuosittainen äänitteiden tukkumyynti. Tilastosivut ovat osa laajempaa ÄKT ry:n sivustoa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yhdysvaltain kongressin kirjaston ohjeisto äänitteiden käsittelystä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen kansansävelmien elektroninen tietovaranto sisältää n. 9000 kansansävelmää, jotka ovat peräisin teoksesta: Suomen kansan sävelmiä. Tietokannasta voi hakea mm. sanojen, paikkakuntien, läänien, musiikillisten piirteiden tai kerääjien mukaan. Haun tuloksena saadaan sävelmien nuotit ja muut tiedot. Sävelmiä voidaan myös kuunnella.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansainvälistä mainetta niittänyt levy-yhtiö Ondine esittelee tuotantoaan ja antaa ohessa musiikillista tietoutta esim. suomalaisesta musiikista tai laajemmin säveltäjistä ja esittäjistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
BBC:n sarjassa viikon säveltäjä on valittavana laaja joukko klassisen musiikin säveltäjiä, joista on tarjolla sekä historiatietoa että musiikkinäytteitä kuunneltavissa radio-ohjelmissa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilta löytyvät jazzaiheinen haku, jazz- uutisia, uusia levytyksiä, jazzaiheisia artikkeleita, festivaalit ja verkkokauppa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Musiikkiaineistojen yhteistietokanta sisältää tiedot kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen, kotimaisista äänitteistä vuodesta 1901 alkaen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tekijänoikeusjärjestö Gramex ry:n toiminta ja tehtävät pääpiirteissään. Myös otteita tekijänoikeuslaista ja tietoja äänitteen julkisesta esittämisestä ja kopioinnista. Esittävän säveltaiteen edistämiskeskus ESEK ry:n toiminnan esittely. Gramex-lehden artikkeleita vuoden 1998 alusta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Visa mera
Ateneumin taidemuseon sivuilla on kuunneltavia teosesittelyjä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
EUscreen-verkkopalveluun on koottu videoita, äänitteitä, valokuvia ja artikkeleita eurooppalaisten radio- ja televisioyhtiöiden ja audiovisuaalisten arkistojen kokoelmista. Varhaisimmat aineistot ovat 1910-luvulta.
Visa mera
Finna on Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen hakupalvelu, joka tarjoaa pääsyn eri muistiorganisaatioiden aineistoihin ja palveluihin.
Visa mera
Naxos tarjoaa tietoa klassillisen musiikin julkaisuista, esittäjistä ja säveltäjistä. Palvelusta voi lukea musiikkiarvosteluja sekä tutkia elokuvamusiikkia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Musiikkiarkisto kerää, säilyttää ja tarjoaa suomalaiseen populaarimusiikkiin liittyvää tietoa ja aineistoja, Sivuilla on tietoa kokoelmista, digitoinnista, julkaisuista ja ajankohtaisista asioista.
Visa mera
Valmiita aineistopaketteja ja tehtäväideoita peruskoulun, ammatillisen puolen ja lukion opettajille. Luokkahuoneessa neuvotaan, miten arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoista voi koota myös omia suosikkilistoja. Sieltä löytyy myös tiedonhakuun ja tekijänoikeuksiin liittyviä harjoituksia sekä ideoita Finna Street -kuvahaun käyttöön.
Visa mera
Fennosta voi hakea tietoja suomalaisista äänitteistä esittäjän, sanoittajan, säveltäjän, sovittajan, salanimen tai vuoden mukaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yle Areenassa voi kuunneella Kulttuuritalolla 1960-luvulla äänitettyjä jazzkonsertteja. Esiintyjinä muun muassa Duke Ellington Orchestra, Count Basie, Ella Fitzgerald, Oscar Peterson, Art Blakey & The Jazz Messengers, Thelonious Monk, John Coltrane ja Miles Davis.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Iltapäiväkävelyllä tutkijan kanssa -sarjan kävelykierros Roomassa, Italiassa esittelee antiikin Rooman aikaisia monumentteja ja ihmisiä, jotka niihin liittyvät. Kierros on kuunneltavissa äänitteenä. Oppaana toimii Suomen Rooman-instituutin tutkijalehtori Elina Pyy. Kierroksen aikana vieraillaan viidellä eri Augustuksen aikakauden monumentilla, joiden kautta Pyy kertoo keisarin elämässä vaikuttaneista naisista, hänen vaimostaan Liviasta, tyttärestään Iuliasta, sisarestaan Octaviasta sekä Egyptin kuningatar Kleopatrasta. Augustus eli vuosina 63 eaa. – 14 jaa., ja vallassa hän oli vuosina 27 eaa. – 14 jaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera