Onleihe on Goethe-Institutin e-kirjasto, josta voi lainata saksankielisiä kirjoja, äänikirjoja, elokuvia, lehtiä ja saksan oppimateriaaleja. Rekisteröityminen ja palvelun käyttö on maksutonta.
Webbplatsens språk: 
https://www.goethe.de/ins/fi/fi/kul/bib/onl.html

Visa mera
Projekti Lönnrot sisältää kirjallisuutta, romaaneja, runoutta ja näytelmiä, valtaosa mateiraalista on suomalaista ja suomenruotsalaista kirjallisuutta, mutta myös suomennoksia on tarjolla antiikin teksteistä lähtien.
Webbplatsens språk: 
http://www.lonnrot.net/

Visa mera
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=61

Visa mera
Eino Leinon runoteos Yökehrääjä digitoituna.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/100823/Yokehraaja_runoja.pdf?sequence=1

Visa mera
Täällä voi lukea Musiikkiarkiston julkaisemia kirjoja, jotka käsittelevät suomalaista populaarimusiikkia ja sen tekijöitä. Tarjolla on e-kirjoja äänilevyn historiasta, pophistoriasta, viihdemusiikista, jazzista sekä säveltäjistä ja muusikoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/

Visa mera
Elisan kirjasta saa ostaa e-kirjoja, niiden lukulaitteita ja äänikirjoja. Valikoima klassikkoja on myös käytettävissä ilmaiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://kirja.elisa.fi/

Visa mera
SukuHaku on portti suomalaisen sukututkimuksen lähdeaineistoihin. Se sisältää sukututkijalle hyödyllistä digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin. Aineistojen joukosta löytyy m. sukukirjoja, matrikkeleita, osoitehakemistoja. SukuHaku on pääosiltaan Suomen Sukututkimusseuran jäsenetu.
Webbplatsens språk: 
https://sukuhaku.genealogia.fi/

Visa mera
Ranskan kansalliskirjaston Gallica-kokoelmasta löytää kuvia, äänityksiä, karttoja, kirjoja, kirjoitusta vaikka mistä. Kokonaisuudesta löytää selaamalla musiikkiäänitteitä ja paljon kuvamateriaalia, esimerkiksi karttapalloja, kartastoja, luontopiirroksia, joita voi hyödyntää, vaikkei kielitaito riittäisikään tekstien tutkimiseen.
Webbplatsens språk: 
https://gallica.bnf.fr/

Visa mera
Pikku prinssi useilla kielillä kokotekstiversiona. Kielivalikko löytyy sivun oikeasta reunasta. Suomi puuttuu, ikävä kyllä.
https://www.odaha.com/antoine-de-saint-exupery/maly-princ/le-petit-prince

Visa mera
LiederNet'istä löytyy laulutekstejä säveltäjän, tekstin kirjoittajan, vuoden sekä teoksen nimen mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.lieder.net/

Visa mera
7 veljestä sisältää Aleksis Kiven klassikkoromaanin luku luvulta, juonilyhennelmän, sanaston, kuvauksen kustakin veljeksestä, artikkelin romaanin julkaisemisesta ja vastaanotosta sekä artikkelin romaanin kielestä. Mukana on myös tehtäviä erityisesti yläkouluille ja lukioille.
Webbplatsens språk: 
https://7veljesta.finlit.fi/

Visa mera
Sfinksi ja robotti on digitaalisesti kuvitettu kuvakirja, joka on julkaistu vain verkkomuodossa. Kirjailija Leena Krohn selvittää sivuilla myös verkkojulkaisunsa taustoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.kaapeli.fi/krohn/sfinksi

Visa mera
Sivut sisältävät naiskirjailijoiden elämäkertatietoja ja kirjoja luettavaksi. Tietoa kirjailijoista voi hakea kirjailijan nimen mukaan, maan mukaan tai vuosisadan mukaan. Ulkoasu on vanhahtava, mutta sisältöä päivitetään edelleen.
Webbplatsens språk: 
http://digital.library.upenn.edu/women

Visa mera
Kalevalan Aino on kommentoitu julkaisu Uuden Kalevalan 4. runon säkeistä 1–30. Julkaisu havainnollistaa Aino-runoa ja sen taustoja sekä Lönnrotin toimitusperiaatteita kansanrunoaineiston suhteen.
Webbplatsens språk: 
http://aino.finlit.fi/omeka/

Visa mera
Taidehistorian tutkimus- ja museoaineistoa taiteen eri lajien aloilta. Kokonaisuudesta löytyy valokuvia, artikkeleita, e-kirjoja ja lehtiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.arthistoricum.net/en/

Visa mera
Poeticassa voi lukea ranskankielistä lyriikkaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.poetica.fr/

Visa mera
Palvelu sisältää tieteellisiä aritikkeleita ja kirjoja lukuisilta tieteenaloilta, esimerkkeinä taiteet, humanistiset tieteet, talous, ja politiikka. Osa aineistosta on kaikille avointa.
Webbplatsens språk: 
https://www.jstor.org/

Visa mera
CEEOL sisältää Keski- ja Itä-Eurooppaa koskevia tai siellä julkaistuja e-kirjoja ja e-lehtiä humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Palvelussa on sekä maksullisia aineistoja että kaikille avoimia open acces -julkaisuja. Aineiston käyttö edellyttää rekisteröitymistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ceeol.com/

Visa mera
Kirjailija Pentti Haanpään tuotantoon ja elämään liittyvää digitoitua aineistoa. Kokoelmassa on kirjailijan muistiinpanoja ja päiväkirjamerkintöjä sekä novellien ja romaanien käsikirjoituksia. Kokoelma sisältää myös valokuvia sekä Haanpään sukulaisten ja tuttavien haastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/362

Visa mera
Monipuolinen ja runsas kokoelma digitoituja aineistoja Varsinais-Suomesta. Tarjolla on luettavaa esimerkiksi Kultarannan puutarha-arkkitehtuurista, Kakolan vaiheista ja Paimion historiasta. Lisäksi löytyy valokuvia, runoja, näytelmiä, sananparsia ym. aineistoa kirjastojen kokoelmista.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/198

Visa mera
Täällä voi tutustua Åbo Akademin kirjaston digitoituun kulttuuriperintöaineistoon, kuten väitöskirjoihin, pienpainatteisiin, konserttiohjelmiin, teatterijulisteisiin ja varhaisiin suomenruotsalaisiin romaaneihin.
Webbplatsens språk: 
http://bibbild.abo.fi/hereditas/

Visa mera
Uuden testamentin vuoden 2020 käännös on luettavissa Raamattu.fi-sivustolla. Piplia-sovelluksella sitä voi sekä lukea että kuunnella. Lukijana on näyttelijä Krista Kosonen.
Webbplatsens språk: 
https://raamattu.fi/ut2020

Visa mera
Kokoelmaraportit esittelevät vuonna 1867 perustetun Diakonissalaitoksen historiaa ja esinekokoelmia. Ensimmäinen osa muodostaa kuvallisen kertomuksen Diakonissalaitoksen vaiheista 1950-luvun lopulle. Toiseen osaan on koottu Sisarkodin aikaista esineistöä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hdl.fi/meista/historia/kokoelmaraportti/

Visa mera
Yle Areenan radiosarjassa luetaan kungfutselaisuuden suurimmat klassikot sekä otteita oppisuunnan myöhempien kehittäjien kirjoituksista. Johdantojaksoissa keskustellaan mm. kungfutselaisuuden synnystä ja historiasta, sen henkisestä ja yhteiskunnallisesta ympäristöstä sekä sen vaikutuksesta nykypäivän Kiinaan. Sarja sisältää noin 70 luentajaksoa, joiden teemoja asiantuntijat avaavat ja tulkitsevat. Esittelysivulta löytyy sanasto, luettelo henkilöiden nimistä sekä Kiinan ja kungfutselaisuuden lyhyt historia.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50738511

Visa mera
Kansalliskirjaston digitaalisissa aineistoissa on saatavilla lähes 150 Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran julkaisemaa teosta. Seura julkaisee etupäässä systemaattisen ja käytännöllisen teologian alaan kuuluvia tutkimuksia sekä teologisten klassikkojen käännöksiä.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=581

Visa mera

Sidor