Sveriges nationalparker sisältää kuvia, kuvauksia, reittejä ja opastusta Ruotsin kansallispuistoista. Kunkin alueen yhteydessä luetellaan, mitä siellä on mahdollista tehdä, esim. lintubongaus tai vaellus- ja hiihtoreitit.
Webbplatsens språk: 
https://www.sverigesnationalparker.se/

Visa mera
Suomen luonnonsuojeluliiton kampanjasivusto esittelee Suomen itsenäisyyden juhlavuoden luontokohteita, jotka edustavat maantieteellisesti ja luonnoltaan mahdollisimman hyvin koko maata.
Webbplatsens språk: 
http://100luontohelmea.fi/

Visa mera
Luontoon.fi:n melontaosassa kerrotaan retkimelonnasta ja siihen soveltuvista reiteistä. Myös varusteista ja turvalliseen harrastamiseen annetaan opastusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.luontoon.fi/melonta

Visa mera
Haltian luontokoulu on koonnut vinkkejä, tehtäviä ja valmiita materiaaleja etäopetukseen. Aiheina ovat retkeilytaidot, lintujen kevät sekä metsäluonto ja luonnon monimuotoisuus.
Webbplatsens språk: 
https://haltia.com/luontokoulu/luontokoulupaivat/

Visa mera
Itämeri.fi kokoaa yhteen useiden eri laitosten tuottamaa tietoa kaikille merestä kiinnostuneille. Palvelussa voi tutustua mm. Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimuksen osa-alueisiin ja tutkijoiden työhön. Meriaineistot.fi ja Merihavainnot.fi sisältävät avoimia paikkatieto- ja tutkimusaineistoja. Opi ja tutki –kokonaisuus tarjoaa tietoa ympäristökasvatuksen tueksi. Itämeri nyt –osiossa on reaaliaikaista tietoa meriveden korkeudesta, sinilevätilanteesta ja laivaliikenteestä. Sivustolla on vinkkejä myös matkailuun ja vapaa-ajanviettoon merellä. Kuvapankin valokuvat ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.itameri.fi/fi-FI

Visa mera
Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen retkeilyalueiden kartat ja ohjeita retkeilijöille.
Webbplatsens språk: 
https://uuvi.fi/

Visa mera
Kalenteriin on koottu tiedot Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien järjestämistä kaikille avoimista opastetuista luontoretkistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/ymk/harakka/luontoretkikalenteri.pdf

Visa mera
Retkeilyn ABC tarjoaa neuvoja retken suunnitteluun, varusteiden valintaan ja ruoanlaittoon maastossa. Oppaassa on suunnistamiseen ja tulentekoon liittyviä ohjeita sekä turvallisuus- ja ympäristövinkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.luontoon.fi/retkeilynabc

Visa mera
Luonnonsuojelija-lehden vinkit retkeilykohteista, joihin pääsee julkisilla liikennevälineillä. Julkaistu Luonnonsuojelija-lehdessä 2/2019.
Webbplatsens språk: 
https://www.sll.fi/2019/05/20/top10-julkisilla-saavutettavaa-luontokohdetta/

Visa mera
Saimaa Geopark esittelee Saimaan vesistön ympäristön geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistoriallisia kohteita. Sivuilta löytyvät alueen geokohteet, museot sekä maisemat, geologiset reitit ja polut sekä alueen kartta.
Webbplatsens språk: 
https://www.saimaageopark.fi/

Visa mera
Kartalla-podcastissa kartta- ja paikkatiedon asiantuntijat keskustelevat paikkatiedon tutkimuksesta ja käytännön sovelluksista. Jaksoissa käsitellään aiheita maailmanperinnöstä avoimeen lähdekoodiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/ajankohtaista/kartalla-podcast

Visa mera
Tiedot Metsähallituksen ylläpitämistä luonto- ja retkeilykohteista eri puolilta Suomea. Sivuilla esitellään kansallispuistot, erämaat ja valtion retkeilyalueet asiakaspalvelupisteineen, ajo-ohjeineen ja reittikuvauksineen. Kohteissa on mm. merkittyjä reittejä ja taukopaikkoja. Sivuilla on myös tietoa luontokohteiden palveluista: kansallispuistoista, luontokeskuksista ja autiotuvista.
https://www.luontoon.fi/

Visa mera
Retkeilijän ABC:ssä on yleistä asiaa ja vinkkejä varusteista, majoitteista, keittimistä sekä varusteluetteloita pdf-muodossa: päiväretken varusteet, yön yli kestävän retken varusteet, ensiapuvälineet, korjausvälineet, viikon retkiruoat ja -juomat kahdelle hengelle. Varusteluetteloissa on otettu huomioon sekä talvi- että kesäolosuhteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.luontoon.fi/varusteet

Visa mera
Retkipaikka esittelee luontokohteita aina Ahvenanmaalta Lappiin asti.
Webbplatsens språk: 
https://retkipaikka.fi/

Visa mera
Suomen Ladun kotisivu sisältää tietoa erilaisista kuntoliikuntalajeista ja -tapahtumista sekä sen alaisten paikallisyhdistysten toiminnasta
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenlatu.fi/

Visa mera
Karttapalvelusta voi etsiä ja tulostaa Metsähallituksen metsästys- ja kalastuskohteiden sekä retkeilykohteiden karttoja. Palvelusta löytyvät pienriistan metsästysalueet, virkistys- ja viehekalastuskohteet sekä pyydyslupa-alueet. Valtion yleisten vesialueiden kartat ovat niin ikään nähtävissä, kuten myös kansallispuistojen ja muiden suojelualueiden sekä Lapin erämaa-alueiden kartat.
Webbplatsens språk: 
https://www.retkikartta.fi

Visa mera
Metsähallitus tarjoaa sivuillaan tietoa metsän hoidosta luonnonvarojen hoitamisen, metsätalouden, luonnonsuojelun ja erämatkailun näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://www.metsa.fi

Visa mera
Päiväkoteihin suunnattu opas luontoon tutustumiseen ja ympäristökasvatukseen. Oppaassa on leikkejä, tehtäviä sekä muuta materiaalia, esimerkiksi arvoituksia, runoja ja askartelua luonnossa liikkujalle ja luontoon tutustujalle. Harjoitukset on jaettu toiminallisisiin, liikunnallisiiin, aistiharjoituksiin, askarteluun ja metsässä toteutettaviin. Leikeistä saavat ideoita myös muut kuin päiväkotiryhmät.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/141132/Opas.pdf.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Retkeilijän ABC:n retkiruokaosion aiheita ovat energiantarve, retkiruoan suunnittelu, juomavesi, ruoka-aineiden kuivatus ja retkiruoan pakkaaminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.luontoon.fi/retkeilynabc/retkiruoka

Visa mera
Retkipaikka on koonnut esittelyjä kauniista kirkoista ja myös luonnon palvontapaikoista retkeilykohteina. Kohteista on annettu historiallisia ja niiden luontoa kuvaavia tietoja sekä sijaintitietoja.
Webbplatsens språk: 
https://retkipaikka.fi/kirkot/

Visa mera
Palvelusta voi etsiä matkailu- ja retkeilykohteita sekä tapahtumia eri puolilta Suomea. Aihealueita ovat kulttuuri, lapsille, festivaalit, urheilu, ulkoilu ja luonto. Tiedot on koottu muun muassa Metsähallituksen, Museoviraston ja Suomen Ympäristökeskuksen palveluista. Finterestiä voi käyttää 16 kielellä.
https://www.finterest.fi/

Visa mera
Vantaan kaupunki on koonnut karttoja ja oppaita vantaalaisista pyöräilykierroksista. Myös koko esite on tulostettavissa pdf:nä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vantaa.fi/fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne/pyoraliikenne/pyorailyreitit-vantaalla

Visa mera
Vaskijärven luonnonpuiston ja Kurjenrahkan kansallispuiston laajalla metsä- ja suoalueella kulkevan Kuhankuonon retkeilyreitistön esittely ja reittikartat.
Webbplatsens språk: 
https://kuhankuono.fi

Visa mera
Palvelusta löytyvät maakunnan virkistysalueiden, ulkoilureittien ja kansallispuistojen esittelyt ja kartat.
Webbplatsens språk: 
https://www.hameenvirkistysalueyhdistys.fi

Visa mera
Sivuilta löytyvät pirkanmaalaisten virkistys- ja retkeilyalueiden esittelyt ja kartat sekä ohjeita luonnossa liikkumiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.pirkanmaanvirkistysalueyhdistys.fi

Visa mera
Mitä voi tehdä Kolilla nyt? Palvelussa kerrotaan Kolista yleensä, sen rinteistä, kansallispuistosta, ohjelma- ja matkailupalveluista.
Webbplatsens språk: 
https://www.koli.fi

Visa mera
Oulangan kansallipuiston maantieteellinen esittely sekä kasvillisuuden ja eläimistön esittely. Vaeltamisesta kiinnostuneet löytävät sivuilta tietoa Karhunkierroksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.luontoon.fi/oulanka

Visa mera
Täällä on tietoa Rovaniemen alueen ulkoilureiteistä ja -kohteista. Reitin voi valita myös tietyn teeman mukaan, esimerkiksi lintuharrastajille ja lapsiperheille löytyy suosituksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.etiainen.fi/

Visa mera
Lapin erämaa-alueita esittelevät retkeilysivut Luontoon.fi-palvelussa tarjoavat alueen kartat sekä tietoja alueen palveluista: mm. autiotuvista, varaustuvista veneilyreiteistä sekä moottorikelkkaurista.
Webbplatsens språk: 
https://www.luontoon.fi/eramaa-alueet

Visa mera

Sidor