Nutidsarkitektur

Fler länkar från menyn Ämnen
Maailman korkeimmaksi mainittu tiesilta ylittää Tarn-joen eteläranskalaisen Millaun kaupungin kohdalla. Sillan ajotie on 270 metrin korkeudella ja sen korkein kohta yltää yli 300 metriin. Sillan virallisella sivulla valotetaan rakennusprosessia ja käytettyä teknologiaa. Turistille on tarjolla tärkeää tietoa moottoritie A75:n levähdyspaikoista sekä Millaun alueen erityispiirteistä ja käyntikohteista. Sivu on ranskaksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.leviaducdemillau.com

Visa mera
Puolalaissyntyisen arkkitehdin biografia, palkinnot, projektit ja artikkeleita hänen työstään.
Webbplatsens språk: 
http://www.daniel-libeskind.com

Visa mera
Amerikkalaisen modernin arkkitehtuurin merkittävän tyylisuuntauksen tärkeitä nimiä ovat Louis H. Sullivan, Frank Lloyd Wright, William Gray Purcell ja George Grant Elmslie. Arkkitehdit suunnittelivat paitsi talot, myös niiden huonekalut, tekstiilit, esineistön ja valaistuksen. Sivuilla kerrotaan tyylisuuntauksesta Minneapolisin taideinstituutin esinekokoelman ja minnesotalaisten \preeriatalojen\ kautta.
http://www.artsmia.org/unified-vision

Visa mera
Luettelo silloista ryhmiteltyinä siltatyypin mukaan ja sijainnin mukaan USA - muut maat
http://www.infoplease.com/ipa/A0001342.html

Visa mera
Tanskalaisen arkkitehtuurioppaan aiheena on puun käyttö nykyarkkitehtuurissa. Projektigalleriassa on valokuvia ja projektien kuvauksia, arkkitehtuurin ja puun suhteeseen liittyviä teemoja valaistaan artikkelein ja diaesityksin. Viden och netværk -osiossa on arkkitehtien puheenvuoroja ja esimerkkejä näkemisen arvoisista puurakennuksista. Sivustoa toimittaa kolme arkkitehtia. Kieli on tanska, mutta kuvia on runsaasti. Sekä rakennukset että arkkitehdit löytyvät myös aakkosjärjestyksessä Søg-otsikon takaa.
http://www.arkitrae.dk

Visa mera
Miten vuonna 1937 valmistunut 2730 m pitkä riippusilta kestää myrskyt ja valtavan liikenteen? Sivulla on mm. sillan rakentamiseen liittyvää matematiikkaa sekä aikajanalla yksityiskohtaista tietoa sillan vaiheista.
http://www.pbs.org/wgbh/amex/goldengate

Visa mera
Vuonna 2000 virallisesti avattu jalankulkusilta jouduttiin sulkemaan heti ajavaispäivän jälkeen liiallisen heilumisen vuoksi. Sivusto esittelee sillan suunnitteluprosessia, arkkitehtuuria, korjaustöitä sekä lyhyesti myös muut Lontoon Thamesin ylittävät sillat.
http://www.arup.com/MillenniumBridge

Visa mera
Suunnittele talo asiakkaan tarpeiden mukaiseksi ympäristöön sopivaksi Frank Lloyd Wrightin ajatusten innoittamana. Saat suunnittelemastasi talosta 3D-mallinnoksen ja voit halutessasi liittää sen galleriaan arvioitavaksi. Lähinnä koululaisille suunnattu sivusto sisältää myös pienen arkkitehdin käsikirjan, esimerkkejä erikoisista, mutta hyvin toimivista taloista ympäri maailmaa sekä tietoa Frank Lloyd Wrightista. Vaatimuksena on suhteellisen suorituskykyinen tietokone ja Shockwave-laajennus.
Webbplatsens språk: 
http://www.architectstudio3d.org

Visa mera
Syyskuussa 2011 avattu Hampurin musiikkitalo sijaitsee kaupungin perinteikkäälla satama-alueella. Rakennuksessa yhdistyvät vanhan satamarakennuksen punatiili ja moderni lasi. Näyttävillä sivuilla voi ihmetellä lopputulosta.
Webbplatsens språk: 
http://www.elbphilharmonie.de/elbphilharmonie-hamburg.de

Visa mera
USA:n erään huomatuimman arkkitehtitoimiston sivu esittelee paitsi firman tuotantoa myös Yhdysvaltojen kaupunkien rakennusten pienoismallikokoelmaa.
http://www.aceland.com

Visa mera
Arkkitehti Norman Fosterin toimisto on suunnitellut mm. Millaun tiesillan Ranskassa, Lontoon kaupungintalon ja Frankfurtissa sijaitsevan Commerzbankin toimiston, joka on Euroopan korkein rakennus ja maailman ensimmäinen ekologinen toimistotorni. Koska projekteja on paljon, sivuilla riittää tutkimista. Onneksi rakennukset ja muut työt on järjestetty tyypin ja sijainnin mukaan sekä aakkos- ja aikajärjestykseen. Projekteista on sivulla useita valokuvia ja kuvaus; joistakin on myös videoita.
Webbplatsens språk: 
http://www.fosterandpartners.com

Visa mera
Etusivulla näkyvät Fumihiko Makin ja hänen toimistonsa uusimmat projektit, Project-osiossa on täydellinen luettelo heidän töistään, osasta kohteista on valokuva ja lyhyt esittely. Sivulla on myös mm. Fumihiko Maki lyhyet elämäkertatiedot ja julkaisu- ja palkintoluettelot.
http://www.maki-and-associates.co.jp

Visa mera
Sivuilla esitellään 1900-luvun modernia arkkitehtuuria Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Rakennukset on järjestetty sekä maittain/kaupungeittain että arkkitehtien mukaan aakkosjärjestykseen. Rakennuksista on valokuvia, tekstikuvaus, linkkejä muihin sivustoihin sekä kirjallisuusviitteitä.
Webbplatsens språk: 
http://www.galinsky.com

Visa mera
Norjalainen arkkitehtitoimisto kertoo muun muassa toimintansa periaatteista ja esittelee projektejaan tekstein ja näyttävin kuvin. Yksi projekteista on vuonna 2008 valmistunut Oslon uusi oopperatalo.
Webbplatsens språk: 
http://www.snoarc.no

Visa mera
Kaupunkisuunnittelusta ja rakennetusta ympäristöstä kiinnostuneille tarkoitettu Cyburbia pitää sisällään mm. aktiivisen keskustelufoorumin, kuvagallerian ja linkkihakemiston. Päivän linkkipoiminnat on kommentoitu.
http://www.cyburbia.org

Visa mera
Australiassa asuva arkkitehti keskittyy pieniin projekteihin ja on kiinnostunut energiaa säästävistä ja ympäristöön sulautuvista rakennuksista.
Webbplatsens språk: 
http://architecture.about.com/library/bl-murcutt.htm

Visa mera
Valokuvakokoelma arkkitehti Richard Maierin Los Angelesiin suunnittelemasta Getty Centeristä.
Webbplatsens språk: 
http://academic.reed.edu/getty

Visa mera
Arkkitehtuuripalkinnon sivulla on palkittujen elämäkertatietoja, esseitä arkkitehdeistä, kuvia töistä sekä palkintoraadin lausunto.
Webbplatsens språk: 
http://www.pritzkerprize.com/Laureates.htm

Visa mera
Läntisen Grand Canyonin ylle rakennetulta näköalasillalta on matkaa kanjonin pohjalla virtaavaan Colorado-jokeen yli kilometri. Monikielisellä sivulla on hieman tietoa sillan rakentamisesta sekä video. Siltaa ylläpitää Hualapai-heimo, joka myös omistaa alueen maat.
Webbplatsens språk: 
http://www.grandcanyonskywalk.com

Visa mera
Maailmankuulun arkkitehdin henkilöhistoriaa ja töiden esittelyä, multimediagalleriassa sekä kuvia että videoita.
http://www.wrightinwisconsin.org

Visa mera
Lyhyet tekstiesittelyt kuvineen. Varsinainen anti on haastatteluvideoissa.
http://www.pbs.org/flw

Visa mera
Modernismi brittiläisessä arkkitehtuurissa 1920-luvulta lähtien. Hyvän yleisesityksen lisäksi sivuilla on kuvagalleria rakennuksista ja henkilökuvia arkkitehdeistä.
http://www.open2.net/modernity

Visa mera
New Yorkin Modernin taiteen museo MoMA esittelee hienosti toteutetuilla sivuilla lähinnä 1960- ja 1970 -lukujen utopistisia arkkitehtuuripiirroksia.
Webbplatsens språk: 
http://www.moma.org/gilman/main.html

Visa mera
Berliinin juutalainen museo esittelee museon näyttelyjä, kokoelmiaan ja muuta toimintaansa, museon arkkitehtuuria ja lyhyesti myös arkkitehti Daniel Libeskindin.
Webbplatsens språk: 
http://www.juedisches-museum-berlin.de/site/DE/homepage.php

Visa mera
Parhaiten ehkä huonekaluistaan tunnetun pariskunnan laajaa ja monipuolista suunnittelutyötä esittelevä näyttely. Sisältää tietoa elämästä ja uran vaiheista sekä paljon valokuvia, diaesityksiä, piirroksia ym. aineistoa.
Webbplatsens språk: 
http://www.loc.gov/exhibits/eames

Visa mera
Säätiö perustettiin alunperin hoitamaan Mies van der Rohen Barcelonan maailmannäyttelyyn 1929 suunnitteleman Saksan paviljongin uudelleenrakentamista. Valmistumisen jälkeen säätiö on tehnyt paviljongin toimintaa tunnetuksi ja vaalinut nykyarkkitehtuurista käytävää kansainvälistä keskustelua. Sivulla on tietoa paviljongin toiminnasta ja arkkitehtuuripalkinnoista, joiden jakamiseen säätiö osallistuu.
Webbplatsens språk: 
http://www.miesbcn.com

Visa mera
Fallingwater on vesiputouksen päälle rakennettu talo, jonka Frank Lloyd Wright suunnitteli pittsburghilaiselle kauppiasperheelle. Upeaa rakennusta ja sitä ympäröivää luontoa hienosti esittelevä sivusto sisältää muun muassa virtuaalikierroksia, historiaa, kuvamateriaalia ja tietoa vierailijalle.
Webbplatsens språk: 
http://www.fallingwater.org

Visa mera
Ruotsalaisen arkkitehdin Gert Wingårdhin toimiston sivustolla on kuvia ja informaatiota toimiston projekteista sekä tietoa Wingårdhista itsestään.
http://www.wingardhs.se

Visa mera
USAn Kongressin kirjaston näyttely viidestä, aikaansa edellä olleista arkkitehtuuriprojektista (Gordon Strong Automobile Objective, Lake Tahoe Summer Colony, Doheny Ranch Development, A. M. Johnson Desert Compound ja San Marcos in the Desert)
http://lcweb.loc.gov/exhibits/flw

Visa mera
Suppeahko, mutta selkeä sivusto sopii johdatukseksi Charles ja Ray Eamesin työhön.
Webbplatsens språk: 
http://www.eamesoffice.com

Visa mera

Sidor