21 träffar. Visar 1 - 21 träffar.
Turun yliopiston erillislaitoksen esittely, tutkimusalueet ja terminologiaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.utu.fi/fff

Visa mera
Tietoa maailman ruokatilanteesta, peruselintarvikkeista, viljasta, lihasta, maitotaloustuotteista.
Webbplatsens språk: 
http://www.fao.org/waicent/faoinfo/economic/giews/english/fo/index.htm

Visa mera
FAO:n sivusto käsittelee bioteknologian roolia ja vaikutusta kehitysmaiden ruoantuotannossa ja maataloudessa. Sivuilla on FAO:n lausunto bioteknologiasta mukaan lukien geenimanipulaatio, katsaus FAO:n toimintatapoihin ja tietoa bioteknologian käytöstä maataloustuotteiden jatkojalostuksessa, viljelyssä ja kasvinsuojelussa sekä kala- ja metsätaloudessa.
Webbplatsens språk: 
http://www.fao.org/biotech

Visa mera
YK:n ruoka- ja maanviljelystilannetta tutkiva organisaatio. Sivustossa on ajankohtaista tietoa maanviljelyksen tilasta, ympäristön muutoksista sekä alueellisista eroista.
Webbplatsens språk: 
http://www.fao.org

Visa mera
Finfood-opetusmateriaali sisältää peruskoululaisille suunnattua tietoa ruuan reitistä ihmisen ravinnoksi. Materiaali jakautuu kuuteen pääkohtaan: luonto, maatila, tehdas, kauppa, keittiö ja ihminen, jotka sisältävät tietoa mm. viljelykasveista, kotieläimistä, maataloudesta ja elintarviketeollisuudesta sekä ravinnosta. Aineisto sisältää myös tehtäviä ja kalvoja.
Webbplatsens språk: 
http://opetus.ruokatieto.fi/WebRoot/1043190/sisaltosivu.aspx?id=1100667

Visa mera
Time/Warnerin maatalouslehti, jonka painopiste on USA:ssa.
Webbplatsens språk: 
http://progressivefarmer.com

Visa mera
Ruokaoppaassa kerrotaan ruoan ympäristövaikutuksista ja annetaan käytännön vinkkejä arjen vastuullisiin valintoihin.
Webbplatsens språk: 
http://wwf.fi/ruokaopas/

Visa mera
Ruoantuotannon ja kuluttamisen vastuullisuudesta kiinnostuneille tarkoitettu verkkopalvelu tarjoaa tietoa vastuullisesta kuluttamisesta ja liiketoiminnasta sekä niitä tukevista toimenpiteistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.vastuuverkko.fi/

Visa mera
WHO :n vastauksia muuntogeenisiä elintarvikkeita koskeviin kysymyksiin. Niissä käsitellään elintarvikkeiden geenimuuntelun tekniikkaa, riskejä, turvallisuuden kysymyksiä sekä päähuolia ihmisen terveyden kannalta.
Webbplatsens språk: 
http://www.who.int/foodsafety/areas_work/food-technology/faq-genetically-modified-food/en/

Visa mera
Ilmasto-oppaan ravinto-osassa kerrotaan, millainen elintarviketuotanto ja millaiset kuluttajan valinnat vaikuttavat ilmastonmuutokseen.
Webbplatsens språk: 
https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta/-/artikkeli/ab196e68-c632-4bef-86f3-18b5ce91d655/...

Visa mera
FAOSTAT tilastoista voi tutkia eri maiden ruokatuotannon, -kaupan, investointien, -hygienian tilaa ja tasapainoa.
Webbplatsens språk: 
http://faostat3.fao.org/home/E

Visa mera
Ruuan reitti tutustuttaa kalan, kananmunien, kasvisten, lihan, maidon ja viljan reittiin alkutuotannosta lautaselle asti.
Webbplatsens språk: 
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruuan-reitti-ruokakasvatusta-alakouluille

Visa mera
Ruokapakkauksia myydään useilla eri kauppanimillä ja brändeillä. Opas auttaa hahmottamaan, miten eläinten hyvinvointi toteutuu eri tavoin tuotetuissa tuotteissa. Esimerkkeinä ovat kananmunat, maito ja jauheliha. Laskurin avulla voi arvioida eri valintojen vaikutusta ruokalaskuun.
Webbplatsens språk: 
http://elainruokana.elaintieto.fi/

Visa mera
Tutkimuksessa analysoidaan digitalisaatiota elintarvikeketjussa, tuotannossa, palveluiden hyväksikäytössä sekä tiedon keruussa tulevaisuuden palveluita suunniteltaessa. Julkaisussa käydään läpi digitalisaatioon liittyviä teknologisia kehitysaskeleita ja ehdotetaan tulevaisuuden ratkaisuja muutaman esimerkkimallin avulla. Julkaistu sarjassa Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 60/2017.
Webbplatsens språk: 
http://tietokayttoon.fi/documents/10616/3866814/60_Digitalisaatio+ruokaketjun+kehitt%C3%A4misess%C3%...

Visa mera
Ruokafaktasivusto tarjoaa tilastotietoa suomalaisen ruoantuotannon ja elintarvikkeiden laadusta. Vertailukohteina ovat lähinnä muut Euroopan maat.
Webbplatsens språk: 
https://www.luke.fi/ruokafakta/

Visa mera
Järki-hankkeessa on etsitty ratkaisuja, joilla voidaan vähentää ravinteiden valumista vesistöihin sekä parantaa lannankäsittelyä ja peltomaan kasvua. Sivustolla on aineistoja ja oppimateriaaleja muun muassa maataloudesta ja kasvinviljelystä.
Webbplatsens språk: 
https://www.jarki.fi/fi/jarki

Visa mera
Ruokaviraston tehtäviin kuuluvat ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden edistäminen, maaseudun elinvoimaisuuden tukeminen sekä erilaisten tietojärjestelmien kehittäminen ja ylläpitäminen. Sivustolta löytyvät viraston palvelut viljelijöille, yrityksille, yhteisöille ja henkilöasiakkaille.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/

Visa mera
Tietoa muuntogeenisten elintarvikkeiden säätelystä, valvonnasta, jäljitettävyydestä ja pakkausmerkinnöistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset-koostumusvaatimukset/muuntog...

Visa mera
Luonnonvarakeskuksen julkaisussa on tietoa monipuolisten proteiinijärjestelmien hyödyistä, proteiinin uusista lähteistä sekä näihin liittyvistä skenaarioista.
Webbplatsens språk: 
https://www.luke.fi/scenoprot/wp-content/uploads/sites/5/2019/05/Luke_ScenoProt-esite_2019_A5_Digi_S...

Visa mera
Open ruokaopas kertoo vastuullisesta ruuasta ja kestävästä ruuantuotannosta 12 eri oppiaineen näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://openruokaopas.fi/

Visa mera