Standarder. Normer. Måttenheter

Fler länkar från menyn Ämnen
WWW Unit Converter on työkalu, jonka avulla voi muuntaa mm. pinta-alan, tiheyden, energian, voiman, massan, lämpötilan, pituuden ja paineen yksiköitä toisiksi, esim. kiloja paunoiksi tai Celsius-asteita kelvineiksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.digitaldutch.com/unitconverter

Visa mera
SI-järjestelmän perusyksiköt ja niiden määritelmät, kerrannaisyksiköiden etuliitteet ja johdannaisyksiköt, joilla on erityisnimi.
Webbplatsens språk: 
http://koti.mbnet.fi/henrihe/tiede/si.html

Visa mera
Sivulla voi etsiä miesten vaatemittojen vastineet eri mittajärjestelmissä. Muunnettavissa eurooppalainen, iso-britannialainen, japanilainen ja USAlainen mitoitus. Lisäksi selvitetään käytössä olevien mitoituksien taustoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.onlineconversion.com/clothing_mens.htm

Visa mera
Interaktiivinen laskin, joka muuntaa esimerkiksi pituus-, paino- ja aikayksiköitä niin nykyisten kuin vanhojenkin mittajärjestelmien mukaisiksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.convert-me.com/en

Visa mera
Mittatekniikan keskuksen sivusto tarjoaa tietoa keskuksen toiminnasta, organisaatiosta ja alan lainsäädännöstä. Sivuilla esitellään keskuksen akkreditointipalvelut (laboratorioiden, tarkastuslaitosten, sertifiointielinten pätevyyden arviointi), metrologian palvelut kuten kalibrointi sekä mittayksiköt ja mittanormaalit. Sivuilla on myös keskuksen julkaisuja Word-tiedostoina.
Webbplatsens språk: 
http://www.mikes.fi

Visa mera
Aakkosellinen mittayksiköiden luettelo sisältää kansainvälisen paino- ja mittajärjestelmän SI:n yksiköt, metriset, ei-metriset tieteelliset mitat, kuten astromiset mittayksiköt, englantilaiset mitat, suurten lukujen nimet, muiden kuin englantia puhuvien maiden perinnemittoja ja monia muita mittoja ja notaatioita sekä linkkejä muille vastaaville sivuille.
Webbplatsens språk: 
http://www.unc.edu/~rowlett/units

Visa mera
På sidorna kan man konvertera mellan flera olika enheter inom olika måttsystem som de vanliga metriska och brittiska/amerikanska, men även mer exotiska måttsystem som t.ex. japanska, grekiska, bibliska och gamla svenska mått.
Webbplatsens språk: 
http://www.konvertera.nu

Visa mera
Jukka Korpelan laatimalla sivulla on hiukan mittaamisen ja mittajärjestelmän historiaa, SI-järjestelmän perusteet, järjestelmän ongelmia, esimerkkejä sen soveltamisesta ja omituisuuksiakin.
http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/SI

Visa mera
Mittayksiköiden muunnosohjelma, josta voi valita kategorian mukaan muunnettavat yksiköt. Kategorioita on runsaasti: kokoon ja painoon viittaavat, lämpöön, nesteeseen, valoon, sähköön ja säteilyyn liittyvät mitat sekä muita.
Webbplatsens språk: 
http://www.unitconversion.org

Visa mera
Sivulla voi etsiä naisten vaatemittojen vastineet eri mittajärjestelmissä. Muunnettavissa eurooppalainen, iso-britannialainen, japanilainen ja USAlainen mitoitus. Lisäksi selvitetään käytössä olevien mitoitusten taustoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.onlineconversion.com/clothing_womens.htm

Visa mera
ISO on yli kansallisten standardointijärjestöjen katto-organisaatio ja sen tehtävänä on kehittää kansainvälisiä standardointikäytäntöjä ja normeja. Kokotekstinä ei varsinaisia standardeja sivuilta löydy, mutta niitä voi tilata joko paperimuodossa tai PDF-tiedostona sivuilla olevan verkkokaupan kautta.
Webbplatsens språk: 
http://www.iso.ch/iso/en/ISOOnline.frontpage

Visa mera
Electropedia sisältää sähköalan termejä määritelmineen englanniksi ja ranskaksi sekä vastineita 16 eri kielellä, mukaan lukien suomenkieliset termit.
Webbplatsens språk: 
http://www.electropedia.org/

Visa mera
Sisältää mm. johdatuksen Yhdysvaltain kansalliseen standardisointijärjestelmään, tietoa instituutin toiminnasta sekä standardien verkkokaupan.
Webbplatsens språk: 
http://www.ansi.org

Visa mera
Eri alojen sertifiointiin, tarkastukseen ja arviointiin erikoistunut yrityksen kotisivulla on informaatiota toiminnasta toimialoittain ja palveluittain.
Webbplatsens språk: 
http://www.bureauveritas.fi

Visa mera
Ilmatieteenlaitoksen muuntolaskurilla voi muuntaa celsiukset, kelvinit ja fahrenheitit.
Webbplatsens språk: 
http://ilmatieteenlaitos.fi/muuntolaskuri

Visa mera
Sivut sisältävät tietoa standardeista, standardoinnista, alan organisaatioista, sertifioinnista, SFS-ympäristömerkinnöistä ja julkaisuista sekä SFS-standardit ja -käsikirjat aiheenmukaisesti ryhmiteltyinä.
Webbplatsens språk: 
http://www.sfs.fi

Visa mera
SESKO on Suomen sähkö- ja elektroniikka-alan kansallinen standardointijärjestö. Sivuilla on tietoa SESKOn toiminnasta ja sähköalan standardien valmistelusta sekä tietoa standardeista.
Webbplatsens språk: 
http://www.sesko.fi

Visa mera
SFSedu on opiskelijoille ja opettajille suunnattu sivusto, joka tarjoaa tietoa standardeista, standardijulkaisuista sekä kansallisesta ja kansainvälisestä standardien valmistelusta.
Webbplatsens språk: 
http://www.sfsedu.fi/

Visa mera