Mediciner. Medicinering

Fler länkar från menyn Ämnen
Farmakologia eli lääkeaineoppi tutkii vieraiden aineiden vaikutusta eläviin soluihin. Toksikologia eli myrkytysoppi taas tutkii vieraiden aineiden kielteisiä vaikutuksia. Alansa perusteos ja kurssikirja on ilmestynyt verkkoversiona, kyseessä on teoksen 6. painos.
Webbplatsens språk: 
http://www.medicina.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=56#III

Visa mera
Tietoa Frantsilan luomuyrttitilasta, sen koulutustarjonnasta sekä tuotteista, mm. yrttiuutteista ja kukkaterapiavalmisteista ja niiden käytöstä.
http://www.frantsila.com

Visa mera
Helsingin yliopiston omistaman apteekin kotisivut. Sivuilta löytyvät perustiedot lääkkeiden tuotepakkauksista sekä lääkehoidon Kela-korvauksista. Lasten sairauksille on varattu oma osionsa. Ehkäisystä löytyy hyvät tiedot.
Webbplatsens språk: 
http://www.yliopistonapteekki.fi

Visa mera
Suomen proviisoriyhdistys kertoo toiminnastaan, jäseneksi liittymisestä, jäseneduista sekä proviisorin työstä.
Webbplatsens språk: 
http://www.proviisoriyhdistys.net

Visa mera
Imppaamisen eli liiman, kynsilakan poistoaineen, puhdistusnesteiden yms. haistelun vaikutukset käyttäjään ja lääketieteelliset seuraamukset sekä aineiden sisältämien kemikaalien vaarat.
http://www.nida.nih.gov/ResearchReports/Inhalants/Inhalants.html

Visa mera
Sivulla käsitellään Burman (Myanmar) heroiinikauppaa, heroiinin valmistusta oopiumunikosta, oopiumin historiaa ja heroiinin vaikutuksia aivoissa.
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/heroin

Visa mera
Lääkealan akronyymejä ja lyhenteitä. Selaa alkukirjaimen mukaan tai hae akronyymillä tai lyhenteellä.
Webbplatsens språk: 
http://www.medilexicon.com/medicalabbreviations.php

Visa mera
Maksuttomat hakuliittymät myrkyllisten aineiden ja vaarallisten kemikaalien tietokantoihin.
http://toxnet.nlm.nih.gov

Visa mera
Verkkoapteekki myy apteekin terveyden- ja kauneudenhoitotuotteita, ei lääkkeitä. Ostokset toimitetaan joko postitse tai Matkahuollon kautta. Maksutapoja ovat Osuuspankin tai Nordean verkkomaksu ja Luottokunnan digitaalinen maksupalvelu.
Webbplatsens språk: 
http://www.apteekkituotteet.fi

Visa mera
Myrkytystietokeskuksen sivuilla tietoa myrkytyksistä, niitä aiheuttavista sienistä, kasveista sekä muista myrkytyksiä aiheuttavista aineista. Ensiapuohjeet myrkytystapaturmissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/myrkytystietokeskus/Sivut/default.aspx

Visa mera
Arizonan yliopiston myrkytystietokeskus jakaa sivullaan informaatiota myrkyllisistä kasveista ja eläimistä sekä tilastotietoa myrkytyksistä.
http://www.pharmacy.arizona.edu/outreach/poison

Visa mera
Tietoa luonnonmukaisen lääketieteen suurmiehen Alfred Vogelin tuotteista ja niiden raaka-aineina käytetyistä kasveista. Sivustossa on myös Vogelin elämäntarina, filosofia sekä vinkkejä ja kuureja.
Webbplatsens språk: 
http://www.vogel.fi/plant-encyclopaedia/index.php

Visa mera
Lääkkeiden hakutietokanta, tietoa myös lääkkeiden yhdysvaikutuksesta, indikaatiosta ja sivuvaikutuksista.
http://www.rxlist.com

Visa mera
Patient-FASS är allmänhetens läkemedelskatalog, med syfte är att informera lättfattligt och enhetligt om läkemedel för att öka kunskapen om dem och bidra till att de används rätt. Man kan söka läkemedel eller företag inom branschen med hjälp av fritext. Allmän information om olika aspekter av läkemedel.
Webbplatsens språk: 
http://www.fass.se/LIF/home/index.jsp

Visa mera
Apteekkituotteiden verkkokauppa, jonka ovat perustaneet suomalaiset yhteistyöapteekkarit, joilla on yli 50 toimipaikkaa ympäri Suomen. Verkkokaupasta mm. haavanhoitotuotteita, kosmetiikkaa, vitamiineja ja hivenaineita sekä luontaistuotteita.
Webbplatsens språk: 
http://www.apteekkiverkko.fi/

Visa mera
Vuonna 1931 ilmestyneen kirjaklassikon hypertekstiversio, jossa on 800 yrtin hakemisto, yrtti-, marja- ja kasvisruokaohjeita, myrkkykasviluettelo sekä vapaasanahaku, joka kohdistuu 860 tekstisivuun.
Webbplatsens språk: 
http://www.botanical.com/botanical/mgmh/mgmh.html

Visa mera
Info om generisk substitution, som betyder att apoteket byter ut ordnierade läkemedel mot ett billigare motsvarande preparat.
Webbplatsens språk: 
https://www.julkari.fi/handle/10024/114682

Visa mera
Tietoa homeopatiasta, sen käytöstä ja hoito-ohjeita.
Webbplatsens språk: 
http://www.saunalahti.fi/~tiina/homeopa2.htm

Visa mera
Laaja sivusto yrttilääkinnästä ja yrteistä ruoanlaitossa sisältää mm. artikkeleita, kasvien kuvatietokannan ja nimitietokannan. Osin myös suomeksi ja ruotsiksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.henriettesherbal.com

Visa mera
Suomalaista Lääkeopasta vastaava ruotsalainen verkkotietokanta.
http://www.patient-fass.nu

Visa mera
Homeopaatti antaa sivuillaan vinkit vilustumisen, erilaisten tulehdusta ja vammojen, pahoinvoinnin ja muiden vaivojen lääkitsemiseksi homeopaattisilla valmisteilla.
Webbplatsens språk: 
http://www.ipsitilla.fi/Terveys/Homeopaattinen%20kotiapteekki.htm

Visa mera
Tietoa keskuksesta, Lääkeopas, Pharmaca Fennica -teoksen kansanpainos, Tietoa geneerisestä substituutiosta eli lääkkeiden vaihtamisesta halvempaan valmisteeseen. Lääkeoppaassa on tietoa lähes kaikista Suomessa myytävistä lääkkeistä. Haku lääkkeen kauppanimen, markkinoijan, vaikuttavan aineen, käyttötarkoituksen tai sivuvaikutusten mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.laaketietokeskus.fi/

Visa mera
Tietoa homeopatiasta ja monista homeopaattisista lääkeaineista. Mahdollisuus hakea oireiden perusteella itselleen sopivaa lääkettä.
http://www.abchomeopathy.com

Visa mera
Proviisorilehden numeroita voi selata PDF-muodossa.
Webbplatsens språk: 
http://www.proviisoriyhdistys.net/proviisori

Visa mera
Kouvolan I apteekin verkkokaupassa myydään apteekkituotteita, kuten apteekkikosmetiikkaa, luontaistuotteita ja apteekin käsikauppatuotteita (ei esim. särkylääkkeitä).
Webbplatsens språk: 
http://www.apteekkikulma.fi

Visa mera
Apotekets hemsida innehåller information om receptfria mediciner och deras användning. Egenvårdsråd för att känna igen och behandla ett flertal vanliga sjukdomar. Man kan också ställa frågor och få svar samt testa sitt hälsotillstånd. Allmän information om apoteken i Sverige.
Webbplatsens språk: 
http://www.apoteket.se

Visa mera
Sivuun on kerätty apteekkihaku, lääkeopas, reseptisanasto, lääkemuodot, tietoa lääkkeiden yhteisvaikutuksesta, lääkemyrkytyksistä, lääkehoitoon liittyvät laboratoriotutkimuksista ja matkailijan lääkkeistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.tohtori.fi/laakitysklinikka

Visa mera
Hazardous Substance Fact Sheets, myrkylliset aineet ja niiden vaikutukset
Webbplatsens språk: 
http://www.atsdr.cdc.gov/toxfaqs/index.asp

Visa mera

Sidor