Kansalliskirjasto-lehti sisältää artikkeleita kirjastomaailmasta. Verkkoversio on ilmestynyt vuodesta 2006 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://issuu.com/kansalliskirjasto

Visa mera
Tutkimuksen kohde: miten asiakkaat käyttävät kirjastotilaa, mitä he odottavat tilalta ja palveluilta, mistä he pitävät ja mistä eivät, ideoita palvelujen parantamiseen ja uusiin palvelukonsepteihin. Vastauksia saatiin yli 700. Tuloksena oli paljon mielenkiintoista tietoa kirjastokäyttäytymisestä. Käyttäjätutkimus vahvisti kirjaston henkilökunnan käsitystä kirjaston käytön muuttumisesta. Pikaisen lainaamisen ja asioinnin sijaan käyttäjät oleskelevat kirjastossa yhä kauemmin ja viettävät siellä vapaa-aikaansa lukien, opiskellen tai työskennellen, hoitaen asioita, tavaten ystäviään ja oleskellen.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/sites/default/files/content/Loppuraportti_K%C3%A4yts%C3%A4%20t%C3%A4%C3%A4l...

Visa mera
Karjalan Tasavallan Kansalliskirjaston sivulla on sekä katsaus kirjaston historiaan että tietoa nykypäivästä: tietoa kirjaston henkilökunnasta, kokoelmista ja osastoista, kirjavaihdosta, tilastotietoa, linkki kirjaston näyttöluetteloon, joka sisältää myös karjalankielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Carelica\) ja vepsänkielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Vepsica\).
Webbplatsens språk: 
http://fin.library.karelia.ru/

Visa mera
Kirjaston kokoelmassa on pääasiassa raha- ja valuuttapolitiikkaa, pankkitoimintaa ja rahoitusmarkkinoiden toimintaa sekä yleisemmin rahataloutta käsittelevää kirjallisuutta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenpankki.fi/fi/suomen-pankki/yleisopalvelut/kirjasto/

Visa mera
Ammattikorkeakoulujen kirjastoyhteistyökonsortion sivuilla on linkit Amkit-kirjastoihin. Lisäksi tietoa konsortiosta ja sen toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.amkit.fi/

Visa mera
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=61

Visa mera
Tiedonhaun opastus sisältää vaiheittaisen ohjeistukset tiedontarpeen analysointiin, tiedonhaun suunnitteluun ja toteutukseen. Opastus sisältää myös vinkkejä erikoistietokannoista sekä kirjastojen tietopalvelun käytöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/tiedonhaun-opastus

Visa mera
Avoimuuden aikajana kertoo kaikille avoimen Eduskunnan kirjaston vaiheista 100 vuoden ajalta.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietoakirjastosta/historia/Documents/Avoimu...

Visa mera
Opinnäytetyössä on suunniteltu kirjastotapahtumia, joissa keskitytään historian aikakausiin. Tapahtumat on suunniteltu yleisiin kirjastoihin mahdollisimman laajalle asiakaskunnalle. Aikakaudet ovat varhainen jokilaaksojen kulttuuri, antiikin Kreikan kulttuuri ja muu samanaikainen sekä antiikin Rooman kulttuuri ja muu samanaikainen.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/267500/Maki_Pauliina.pdf?sequence=2&isAllowed=y

Visa mera
Kirjavälitys välittää kirjakauppoihin, kirjastoihin ja kouluihin kirjoja sekä sähköisiä alustoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjavalitys.fi/

Visa mera
Verkko-oppaissa esitellään tiedonlähteitä, annetaan vinkkejä tiedonhankintaan ja kerrotaan SKS:n kirjaston aineistoista ja palveluista. Oppaiden aiheina ovat tiedonhaun perusteet, folkloristiikka, kirjallisuudentutkimus sekä kotimainen kaunokirjallisuus. Osa oppaiden tiedonlähteistä on kaikille avoimia, osa käytettävissä SKS:n asiakasverkossa.
Webbplatsens språk: 
https://finlit.libguides.com/etusivu

Visa mera
Artikkelikokoelma johdattaa mediakasvatuksen määrittelyihin, tarkastelee mediakasvatusta osana sivistystä, koulutusta ja osallisuutta sekä tarjoaa näkökulmia eri-ikäisten mediakasvatukseen. Kirja soveltuu yliopistolliseksi ja ammatilliseksi oppikirjaksi, mediakasvatuksen parissa työskenteleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediataitokoulu.fi/monimuotoinen_mediakasvatus.pdf

Visa mera
Helsingin kaupunginkirjasto esittelee kiitetyn keskustakirjasto Oodin arkkitehtuuria ja sen ydinideoita kolmen kerroksen erillisissä maailmoissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.oodihelsinki.fi/mika-oodi/arkkitehtuuri/

Visa mera
Informaatiotutkimus-lehti (vuoteen 1995 Kirjastotiede ja informatiikka) on vuodesta 1981 lähtien ilmestynyt tieteellinen aikakausjulkaisu. Sivuilta löytyvät verkkoversiot lehden kaikista numeroista.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/inf/index

Visa mera
Alueellista kehittämistehtävää hoitaville kirjastoille sekä kaikille, joiden työhön kehittäminen kuuluu kohdennettu kokonaisuus kerää uutisia, tapahtumia sekä materiaalia, jotka liittyvät kirjastojen kehittämiseen. Sivulta löytyy myös kirjastojen koulutuskalenteri.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/kirjastot-ja-kehittaminen

Visa mera
Lasten ja nuorten lukemisen ja lukutaidon edistäminen kirjastossa kokoaa välineitä ja opastusta lasten- ja nuortenkirjastotoimintaan sekä lukuharrastuksen edistämiseksi. Sivuilla on ohjeita, blogi ja materiaalia sekä tietoa Lanu-neuvoston kokoonpanosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/lanu

Visa mera
Yleisten kirjastojen konsortio kehittää yleisten kirjastojen yhteisiä hankintoja ja sopimuksia. Sivuilla on kerrottu konsortion tehtävästä ja toiminnasta. Sieltä löytyvät kokousten muistiot sekä sopimukset.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/konsortio

Visa mera
Käsikirja tarjoaa tietoa lukutaidosta sekä käytännön ohjeita ja toimintatapoja, joilla innostaa lukemaan tottumattomia nuoria aikuisia lukemisen pariin. Opas on laadittu Lukemattomat mahdollisuudet -hankkeessa yhdessä kirjastoammattilaisten kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://www.lukulux.fi/

Visa mera
Kuvailusääntöpalvelusta löytyvät kuvailusäännöt sekä tietoa RDA-kuvailusta ja sen käyttöönotosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kiwi.fi/display/Kuvailusaantopalvelu/Tervetuloa

Visa mera
Kansalliskirjaston Kiwissä on tietoa kirjastoalan ajankohtaisprojekteista ja kehittämisestä sekä pääsy asiakaswikeihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.kiwi.fi/

Visa mera
Eurooppalaisten kirjastojen mystery shopping -metodilla tehtyjä arviointeja. Toinen tekijöistä on suomalaisen kirjastomaailman merkkihenkilö, mm. Helsingin kaupunginkirjastoa johtanut Maija Berndtson.
Webbplatsens språk: 
http://libraryranking.com/

Visa mera
Yksittäisten kirjastojen, niiden toiminnan sekä arkkitehtuurin kuvauksia sisältävä palvelu.
Webbplatsens språk: 
https://libraryplanet.net/

Visa mera
RDA Steering Committee'n sivusto Rda-kuvailusta, sen työkaluista ja menetelmistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.rda-rsc.org/

Visa mera
Erikoiskirjastojen ja tietopalvelujen verkoston kokoonpano, strategia ja toiminta löytyvät verkoston sivulta. Myös kokousten pöytäkirjat löytyvät täältä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/erik

Visa mera
Kirjastoseuran teettämässä raportissa analysoidaan kirjaston taloudellista vaikuttavuutta. Raportti kuvaa, kuinka monin tavoin ja moninkertaisena kirjastoon panostettu raha hyödyttää yhteiskuntaa. Samalla avataan kirjaston vaikutusta ihmisen elämään, mahdollisuuksiin tiedonsaantiin sekä tasa-arvoon.
Webbplatsens språk: 
http://suomenkirjastoseura.fi/artikkelit/selvitys-kirjasto-tekee-pienella-rahalla-paljon-syrjaytymis...

Visa mera
EBLIDA on eurooppalaisten kirjasto-, informaatio-, dokumentaatiojärjestöjen yhteinen riippumaton kattojärjestö. Sivuilta löytyy tietoa EBLIDAn toiminnasta, ajankohtaisista aiheista sekä strategiset suunnitelmat ja vuosikertomukset.
Webbplatsens språk: 
http://www.eblida.org/

Visa mera
Tieteellisten kirjastojen yhteistyöverkosto Euroopassa tiedottaa sivuillaan toiminnastaan, projekteistaan ja strategiastaan.
Webbplatsens språk: 
https://libereurope.eu/

Visa mera
Täällä voi tutustua Åbo Akademin kirjaston digitoituun kulttuuriperintöaineistoon, kuten väitöskirjoihin, pienpainatteisiin, konserttiohjelmiin, teatterijulisteisiin ja varhaisiin suomenruotsalaisiin romaaneihin.
Webbplatsens språk: 
http://bibbild.abo.fi/hereditas/

Visa mera
Monikielinen kirjasto tarjoaa kaikkialla Suomessa mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla kielellä. Kirjasto sijaitsee Helsingin kaupunginkirjastossa ja tarjoaa kirjoja Suomen yleisten kirjastojen käyttöön. Sivuilla esitellään kirjaston toimintaa sekä sen aineistojen tarjoamiseen liittyvää materiaalia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/monikielinenkirjasto

Visa mera
Artikkelissa tutkitaan vanhan Viipurin hiippakunnan kirjakokoelmia, niiden alkuperää ja kohtaloa ja kirjahistoriaan tiivisti limittyviä kirjastojen historiaa ja koulutuksen historiaa. Artikkeli on julkaistu teoksessa Kirkkohistorian alueilla (Toim. Ilkka Huhta ja Juha Meriläinen. SKHST 217). Helsinki: SKHS, 2011.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/tvhlaine/files/2012/01/Vanhan-Viipurin-kirjahistoria1.pdf

Visa mera

Sidor