Uutismedian liiton julkaisema Media ja demokratia -sivusto tarjoaa tietoa, ideoita ja työkaluja yhteiskuntaopin opetukseen. Tavoitteena on oppilaiden informaatiolukutaidon, kriittisen ajattelun ja osallistumisen vahvistaminen. Sivustolla on neljä sisältöaluetta, joihin kuuluu video, diasarja, syventäviä tekstejä sekä yksilö- ja ryhmätehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediajademokratia.fi/

Visa mindre
FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan sivuilla on vinkkejä, jotka helpottavat tunnistamaan nettihuijauksen. Sivuilla on myös Huijausten selvittäminen ja ratkaisukäytännöt FINEssä -opas, jossa on hyödyllistä tietoa niille, jotka ovat mahdollisesti joutuneet huijauksen uhriksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.fine.fi/oppaat/julkaisu/miten-tunnistat-ja-valtat-huijauksen.html

Visa mindre
Afrikkalaisia kirjoituksia on Ylen luenta- ja keskustelusarja filosofisista, uskonnollisista ja kaunokirjallisista afrikkalaisista kirjoituksista. Sarjassa on kirjoituksia kaikkiaan 20 maasta, ja useimmat niistä on suomennettu ensimmäistä kertaa sarjaa varten. Mukana on mm. luomiskertomuksia, kuolemaa käsitteleviä myyttejä sekä filosofisia ja uskonnollisia runoja. Jaksot sisältävät myös esittelevää ja tulkitsevaa keskustelua. Vakituisena asiantuntijana keskusteluissa on suomentaja Katriina Ranne.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-67304019

Visa mindre
Finnassa voi tutustua Keravan museopalveluiden kokoelmien valokuviin, esineisiin, taideteoksiin ja arkistoaineistoihin. Kokoelmanostoina on kuvia muun muassa Sariolan tivolista, Ornon valaisintehtaan tuotannosta sekä keravalaisten arjesta eri vuosikymmenillä. Taiderastit-karttasivustolle on koottu Keravan julkiset taideteokset.
Webbplatsens språk: 
https://sinkka.finna.fi/

Visa mindre
Yle Areenan podcast vie H.P. Lovecraftin tarinoiden innoittamaan Call of Cthulhu -seikkailuun “Herran nukkuessa palvelija unelmoi”, jossa epätodennäköiset sankarit joutuvat pelinappuloiksi mystisten voimien välisessä taistelussa toisen maailmansodan kynnyksellä. Pelikampanjan lisäksi podcast sisältää keskustelujaksoja, joissa syvennytään roolipelaamiseen ilmiönä ja harrastuksena.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-68084889

Visa mindre
Oppimateriaalissa käsitellään laavun ja lehtimajan rakentamista sekä paratiisipihan suunnittelua. Tarjolla on kolme eri kohderyhmille suunnattua ja ulko-opetukseen tarkoitettua tehtäväkokonaisuutta. Materiaali pohjautuu Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon näyttelyyn. Tehtävät soveltuvat opetukseen myös ilman museovierailua.
Webbplatsens språk: 
https://www.mfa.fi/opi-ja-koe/oppimateriaali/

Visa mindre
Tunturihaukan silmin -näyttely kuvaa haukan näkökulmasta, miten ilmastonmuutos vaikuttaa Pohjoisen alueen luontoon, elinkeinoihin ja paikallisten elämään. Näyttelystä on tuotettu sekä virtuaalinen että fyysinen näyttely.
Webbplatsens språk: 
https://barentsnature.fi/

Visa mindre
Virtuaalinäyttely esittelee klassikkoteoksia ja nykytaidetta Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista. Näyttelyn on kuratoinut Aura Seikkula.
Webbplatsens språk: 
https://digimuseo.fi/nayttelyt/itse-toisena/

Visa mindre
Sitran julkaisussa pohditaan sitä, miten taloudesta puhutaan, kun vallalla olevaa talousajattelua on alettu kyseenalaistaa ilmastonmuutoksen ja luontokadon myötä.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/toisin-sanoen-taloudesta/

Visa mindre
Raja-Karjalan murrelukemisto sukeltaa rajakarjalaiseen kieleen ja elämänmenoon. Lukemisto pohjautuu 1960- ja 1970-luvuilla äänitettyihin haastatteluihin, joiden kertojat ovat syntyneet vuoteen 1944 asti Suomeen kuuluneissa Raja-Karjalan pitäjissä. Kirjan murrenäytteet ovat kuunneltavissa Kotuksen verkkosivuilta https://urn.fi/URN:NBN:fi:kotus-202362 .
Webbplatsens språk: 
https://www.karjalansivistysseura.fi/oppimateriaalit/rajakarjalaiset-murteet/

Visa mindre

Sidor

Subscribe to RSS - suomi