Ruotsinkielen ja 15 Ruotsissa puhutun kielen sanakirja.
Webbplatsens språk: 
http://lexin.nada.kth.se/lexin/

Visa mera
Tiivis tietoturvan sanasto sisältää tietoturvaa käsitteleviä termejä selityksineen näkökulman mukaan jäsennettyinä. Näkökulmat ovat: peruskäsitteet, tietoturvauhat, tietoturvankeinoja, tietoturva-alan organisaatioita. Sanastossa on annettu termit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.tsk.fi/fi/info/TiivisTietoturvasanasto.pdf

Visa mera
Sanaston tavoitteena on helpottaa ja yhtenäistää laajakaistaa koskevaa viestintää. Sanastoon on koottu keskeiset tiedotusvälineissä ja laitteiden käyttöoppaissa esiintyvät käsitteet. Käsitteille on annettu suomenkieliset termisuositukset ja niille ruotsin- ja englanninkieliset vastineet.
http://www.tsk.fi/tiedostot/pdf/Laajakaistasanasto.pdf

Visa mera
Pankki- ja rahoitusalan termipankki sisältää termistöä, käsitteiden määritelmiä ja kuvauksia sekä käsitekaavioita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sanasto löytyy myös TEPA-termipankista.
http://www.tsk.fi/tsk/pankkisanasto/etusivu-281.html

Visa mera
Yle oppimisen ruotsin kielen materiaaleja kielen opiskeluun. Sivulta löytyy ruotsin kieltä joulun juhlinnasta yleiseen kielitutkintoon harjoittelemiseen.
Webbplatsens språk: 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/ruotsi

Visa mera
Kielipankki tarjoaa teksti- ja puheaineistoja tutkijoiden, opettajien ja opiskelijoiden käyttöön. Osa aineistoista on käytettävissä avoimesti, osaan vaaditaan käyttöoikeudet.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielipankki.fi/

Visa mera
Sivustolla on informaatiota ruotsinkielisistä oppilaitoksista ja opiskelumahdollisuuksista Suomessa. Myös oppilaitoksiin hakemisesta ja opintotuesta kerrotaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.studentum.fi/koulutushaku/svensksprakiga-utbildningar

Visa mera
Ruotsin kielen oppimateriaalissa opiskellaan ruotsin alkeita. Materiaalissa on tekstejä, harjoituksia ja testejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotisuomessa.fi/web/site-45304/state-jurdgmbvei/front-page

Visa mera
Plugga.nu sisältää monipuolisia ruotsin kielen oppimateriaaleja vapaaseen käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://svenskanu.fi/laromaterial/

Visa mera
Nätfräsch sisältää ruotsin kielen oppimateriaalia ja harjoitusta.
Webbplatsens språk: 
https://kielikompassi.jyu.fi/opetus/natfrasch/start.htm

Visa mera
Hej! ruotsin kielen oppikirja ja harjoituksia 7.-10. -luokille.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/oppimateriaali/hej

Visa mera
Oikeusministeriön sivuilla on tietoa kielellisistä oikeuksista ja kansalliskielistrategiasta. Sieltä löytyy myös aihetta käsitteleviä julkaisuja sekä suosituksia kielilainsäädännön soveltamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://oikeusministerio.fi/kielelliset-oikeudet

Visa mera
Sanastoon on koottu lähes 500 Kelan etuuksiin liittyvää käsitettä ruotsinkielisine vastineineen. Sanasto on tarkoitettu apuvälineeksi esimerkiksi lainvalmistelijoille, tiedottajille, toimittajille ja kääntäjille.
Webbplatsens språk: 
https://www.kela.fi/kelan-termit

Visa mera
Kielikoulussa voit opiskella suomea tai ruotsia katsomalla Ylen ohjelmia tekstitysten kanssa. Jos ohjelmassa on sana, jota et ymmärrä, saat esiin tukikäännöksen valitsemallasi kielellä. Suomenkielisiin ohjelmiin on tukikäännökset kuudella kielellä: arabia, englanti, ruotsi, somali, venäjä ja viro. Ruotsinkielisiin ohjelmiin löytyy käännökset 25 eri kielellä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/kielikoulu-sprakskolan

Visa mera
Helsingin yliopiston kielikeskuksen kaikille avoin oppimateriaali ruotsin kielen kertaamiseen. Materiaali sisältää keskeiset kielioppisäännöt ja niihin liittyviä harjoituksia. Sanastossa on hyödynnetty perussanastoa sekä termejä, jotka ovat hyödyllisiä esimerkiksi korkeakouluopiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://sites.google.com/view/papegojan/framsidan

Visa mera
Abitreenien ruotsin kielen oppimateriaalia, tehtäviä ja yo-kokeita. Täältä löytyvät myös neuvot, miten välttää usein ylioppilaskokeessa toistuvia virheitä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/abitreenit/ruotsi

Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen ohjeeseen on koottu sellaisia suomenruotsalaisia sukunimiä, joiden ääntämys on tuottanut ongelmia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/julkaisut/nimijulkaisut/suomenruotsalaisten_sukunimien_aantaminen

Visa mera
Oppimateriaali suomenkielisten koulujen ruotsinopetukseen. Aineiston avulla oppilaat voivat kehittää kielitaitoaan ja tutustua samalla Ahvenanmaan historiaan, luontoon, matkailuun ja elinkeinoelämään.
Webbplatsens språk: 
https://svenskanu.fi/laromaterial/aland/

Visa mera
Abitreenit-verkkoaineisto sisältää materiaalia ylioppilaskokeisiin valmistautuville. Sivuilla on oppimateriaaleja, tehtäviä, harjoituksia, neuvoja, miten välttää yleisimmät virheet tai saada parempi arvosana sekä yo-tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/abitreenit

Visa mera
Työmarkkinoiden ruotsinkielinen kielilautakunta on koonnut suomalais-ruotsalaisen sanalistan työmarkkinatermeistä.
Webbplatsens språk: 
https://kaino.kotus.fi/www/ordlistor/fackterm.html

Visa mera
Teoksessa on selvitetty, mitä suomenkielinen enemmistö ajattelee ruotsinkielisyydestä Suomessa. Kirja perustuu kyselytutkimukseen, jossa kartoitettiin muun muassa suhtautumista ruotsinkielisiin julkisiin palveluihin, kaksikielisyyteen, kielipolitiikkaan ja siihen, tarvitaanko Pohjoismaissa ruotsin kielen taitoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/ur-majoritetens-perspektiv

Visa mera
Maria Kautonen ja Mikko Kuronen käsittelevät kirjassa ruotsin kielen ääntämistä, ääntämisen oppimista, erilaisia opetusmenetelmiä sekä pedagogisia näkökulmia oppimiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/uttalsinlarning-med-fokus-pa-svenska

Visa mera
Suomenkielisiä tekstejä 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, murreaineistoja, nykykielen aineistoja, nimistöaineistoa, suomen sukukielten aineistoja. Mm. sananparsia, suomen ja ruotsin kielten murresanakirjat, tasavallan presidenttien uuden vuoden puheet, Karjalan kielen sanakirjan hakusanaluettelo, saamen etymologinen tietokanta sekä nykysuomen sanalista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/aineistot/tietoa_aineistoista/sahkoiset_aineistot_kootusti

Visa mera
Svenska ortnamn i Finland sisältää 5 000 ruotsinkielistä paikannimeä tarkistettuine kirjoitusasuineen ja ääntämisohjeineen. Koska osalla kohteista on nimi sekä ruotsiksi että suomeksi, sisältyy julkaisuun myös 2 000 suomenkielistä nimeä.
Webbplatsens språk: 
https://kaino.kotus.fi/svenskaortnamn/

Visa mera
Artikkelikokoelma tutustuttaa Turun kielelliseen historiaan keskiajalta 1900-luvun lopulle saakka. Teoksessa tarkastellaan monikielisyyttä kielitieteen, historian, arkeologian, kirjallisuustieteen ja kulttuuriperinnön tutkimuksen näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1475/

Visa mera
Verkkopalvelun avulla aikuiset maahanmuuttajat voivat opiskella suomen kieleen ja kulttuuriin sekä työelämään liittyviä asioita. Palvelussa on aineistoa myös maahanmuuttajien ruotsin kielen opiskeluun. Palvelun käyttäminen vaatii rekisteröitymistä, mutta sitä voi kokeilla ilmankin. Oppimateriaaleja täydennetään edelleen.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotisuomessa.fi/

Visa mera
Sivuilla on tietoa maahanmuuttajille tarkoitetuista koulutuspalveluista ja -vaatimuksista, kielikursseista ja muista opinnoista sekä Suomen koulutusjärjestelmästä.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/maahanmuuttotaustaiset-oppijat

Visa mera

Sidor