Psykologi

Fler länkar från menyn Ämnen
Sisältää tietoja seuran toiminnasta, Psykologia-lehden edellisten numeroiden sisällysluettelot ja englanninkieliset tiivistelmät ja tietoa Acta Psychologica Fennica -sarjan julkaisuista.
http://www.psykologienkustannus.fi/

Visa mera
PsychINFO on psykologisen kirjallisuuden tietokanta, joka sisältää bibliografisia viitteitä, abstrakteja ja kuvailua. Sivulla selostetaan, mitä kaikkea maksullinen tietokanta pitää sisällään.
Webbplatsens språk: 
http://www.apa.org/pubs/databases/psycinfo/index.aspx

Visa mera
Kompleksi on Helsingin yliopiston psykologian opiskelijoiden ainejärjestö.
Webbplatsens språk: 
http://blogs.helsinki.fi/jrj_komp/

Visa mera
Sivulla on toimintatiedot, koulutuskalenteri ja avoimet ilmoitustaulut työpaikka-, koulutus- ja tutkimusprojekti-ilmoituksille.
Webbplatsens språk: 
http://www.neuropsykologia.fi/

Visa mera
Maailman suurin psykologijärjestö edustaa noin 150 000 yhdysvaltalaista psykologia. Sivusto sisältää muun muassa psykologian sanaston, aihekokonaisuuksia ja tietoa julkaisuista.
http://www.apa.org

Visa mera
Sanastossa on suomenkieliset vastineet psykologisille termeille, joita esiintyy psykologian peruskurssien oppikirjoissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.avoin.helsinki.fi/oppimateriaalit/psykologia/avoinsanasto.htm

Visa mera
Sivulle kootaan erilaisia web-pohjaisia kokeita (psykologisia testejä laajasti ottaen), joihin toivotaan osallistumista.
Webbplatsens språk: 
http://psych.hanover.edu/research/exponnet.html

Visa mera
Filosofian tohtori Russ Dewey on kirjoittanut yli 700-sivuisen oppikirjan, joka toimii johdatuksena psykologiaan. Lukuja on 16, ja ne käsittelevät psykologian eri alueita ihmisen hermostosta ystävyyden ja rakkauden kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
http://www.intropsych.com

Visa mera
Sivut sisältävät testejä lukion psykologian kurssien 1-5 sisällöstä, linkkilistan ja keskustelualueen.
Webbplatsens språk: 
http://www.psykologia.info/lukio

Visa mera
Verkostoon kuuluvat Helsingin, Joensuun, Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopistojen psykologian laitokset sekä Psykologiska institutionen vid Åbo Akademi. Toimintaan osallistuvat myös Suomen Psykologiliitto, Suomen Psykologian Opiskelijoiden liitto (SPOL) ja Suomen Psykologinen Seura. Sivulla on tietoa koulutuksesta (mm. virtuaaliopetustarjonta), palvelut ja ajankohtaisia tiedotuksia.
Webbplatsens språk: 
http://www.psykonet.fi

Visa mera
Suomen psykologiliiton sivuilta löytää tietoa liitosta sekä psykologeista. Sivuilla opastetaan etsimään psykologia, sieltä löytyy asiantuntijarekistereitä sekä psykologien ammattieettiset säännöt.
Webbplatsens språk: 
http://www.psyli.fi/

Visa mera
Psykologian opiskelijoille ja opettajille suunnattua linkkihakemistoa on vuosikausia ylläpitänyt Russell A. Dewey.
Webbplatsens språk: 
http://www.psywww.com

Visa mera
Tietoa Mensan historiasta, älykkyystesteistä ja Suomen Mensasta paikallisosastoineen. Testikalenteri sekä mahdollisuus tilata kotitesti. Linkkejä Internetin älykkyystesti-sivuille ja muiden maiden Mensoihin..
Webbplatsens språk: 
http://www.mensa.fi

Visa mera
Soveltavan psykologian kansainvälinen järjestö keskittyy sivuillaan informoimaan järjestön toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.iaapsy.org

Visa mera
Kaikille kävijöille tarjotaan pääasiassa yhteys- ja toimintatietoja, jäsensivuilla on muun muassa yo-pisteytysohjeita, jäsenlehtiä ja edunvalvonta-asioita.
http://www.psop.fi/

Visa mera
Psykologia-lehti sisältää tuoreinta tutkimustietoa psykologiasta. Lehden uusimman numeron sisältö, samoin lehden arkisto ovat tutkittavissa sivuilla. Artikkeleita pääsevät lukemaan tilaajat. Maanantaiblogi on avoimesti luettavissa sivuilta.
Webbplatsens språk: 
http://www.psykologia.fi

Visa mera
Suomen psykologinen seura kuvaa toimintaansa, apurahoja sekä julkaisusarjansa.
Webbplatsens språk: 
http://www.psykologia.fi/etusivu-sps

Visa mera
Videomaterial för undervisning i psykologi.
Webbplatsens språk: 
http://arenan.yle.fi/1-2907060

Visa mera
Psykologiguiden är en webbplats om psykologi vars huvudsyfte är att sprida kunskap om psykologi till allmänheten. Alla psykologer som är anslutna till Psykologiguiden är medlemmar av Sveriges Psykologförbund, har legitimation som psykolog, har en patientförsäkring och följer Psykologförbundets etiska regler. Webbplatsen innehåller bl.a. råd och fakta om psykologi och psykisk hälsa. Möjlighet att ställa frågor till en psykolog och läsa andras frågor och svar och ett psykologilexikon med 18 000 sökbara termer, svenska och engelska.
Webbplatsens språk: 
http://www.psykologiguiden.se/

Visa mera
Teoksen artikkelit avaavat näkökulmia psykologi ja filosofi Lauri Rauhalan elämään ja tuotantoon sekä havainnollistavat, miten Rauhalan ajatukset inspiroivat filosofista pohdintaa, monialaista empiiristä tutkimusta ja käytännön psykologiaa. Artikkelit pohjautuvat pääosin Lauri Rauhala 100 vuotta -juhlaseminaarin esityksiin.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-310-969-8

Visa mera
Jarkko Toikkasen ja Ira A. Virtasen toimittama kirja on keskustelunavaus kokemuksen käsitteestä ja käytöstä aloilla, jotka hyödyntävät kokemusta tutkimuksissaan, mutta joissa kokemuksen tutkimuksella ei vielä ole vahvaa perinnettä Suomessa.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-310-940-7

Visa mera
Psykologian oppimateriaaleja ja harjoituksia ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/abitreenit/psykologia

Visa mera
Psykologian lukiokurssien oppimateriaalia verkossa. Materiaalia on kursseista: PS1 Psyykkinen toiminta ja oppiminen PS2 Kehittyvä ihminen PS3 Tietoa käsittelevä ihminen PS4 Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys PS5 Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen sekä kertauksia.
Webbplatsens språk: 
https://jyrkirossi.fi/ups1.html

Visa mera