Vapaussodan Invalidien Muistosäätiön sivuilla tietoa vapaussodasta sekä multimediaesitys.
Webbplatsens språk: 
https://vapaussota.com/

Visa mera
Suomen kansalaissotaan ja sodan jälkeisiin vankileireihin liittyvää kuvamateriaalia selityksineen.
Webbplatsens språk: 
http://www.kansanarkisto.fi/kanssota

Visa mera
Väitöskirjassa tarkastellaan Helsinkiä ja helsinkiläisten elämää ensimmäisen maailmansodan aikana. Tutkimuksessa on selvitetty, miten kriisiaika vaikutti kaupunkilaisten elämään, miten he kokivat ongelmatilanteet ja minkälaisia ratkaisuja he hakivat ongelmiin.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-9194-0

Visa mera
Tutkimuksen aiheena on, mitä sota on merkinnyt suomalaisille kirjailijoille. Kysymystä selvitetään kaunokirjallisten teosten, kirjailijoiden omaelämäkerrallisten tekstien ja kulttuuriaikakauslehtien kirjallisuusarvostelujen kautta.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-44-9283-9

Visa mera
Vapriikin kuva-arkiston valokuvia Suomen sisällissodan tapahtumista. Kuvat liittyvät pääosin Tampereen taisteluun. Kuvia saa käyttää vapaasti erilaisiin käyttötarkoituksiin, myös kaupallisiin. Kuvien lähteenä on mainittava Vapriikin kuva-arkisto ja kuvaajan nimi, jos se on tiedossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.flickr.com/photos/vapriikki/sets/72157668009883972

Visa mera
Kansalaissodan tapahtumia omakohtaisesti kokeneiden jääkärien, punakaartilaisten, punavankien ja siviilien haastattelujen äänitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/01/24/he-olivat-mukana-sisallissodassa-1918

Visa mera
Arkistoaineistoon perustuva oppimateriaali siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan. Kirja tarjoaa välineitä lähdekriittiseen tarkasteluun. Se on suunnattu peruskoulun 7.−9. luokille ja lukioon. Kaksikielinen kirja sopii historian ja yhteiskuntaopin, äidinkielen sekä toisen kotimaisen kielen opetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.1918.finlit.fi/

Visa mera
Suomen vuoden 1918 kansalaissotaan punaisten puolella osallistuneen venäläisen upseerin sotamuistelmat.
Webbplatsens språk: 
https://www.marxists.org/suomi/historia/svetshnikov/1925/kansalaissota.htm

Visa mera
Työväenmuseo Werstaan verkkopalvelussa on tietoja sisällissodan aikana kuolleiden punaisten teloitus- ja hautapaikoista sekä heidän muistokseen pystytetyistä muistomerkeistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.tyovaenliike.fi/punaisten-muistomerkit/

Visa mera
Andreas McKeough on tutkinut, miten aikalaiset kokivat vuoden 1918 sodan, miten he kirjoittivat siitä ja miten sodasta kirjoittaminen on toiminut henkilökohtaisten kokemusten käsittelemisen välineenä.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/174000

Visa mera
Täällä kerrotaan Suomen Pankin toiminnasta sisällissodan aikana sekä siitä, miten sota vaikutti Suomen rahatalouteen ja maksuvälineisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenpankki.fi/1918

Visa mera
Vuoden 1918 sotaan liittyviä kuva-aineistoja sekä dokumenttielokuva ”Suomen kansallinen sotajoukko” sodan voitonparaatista on katsottavissa verkossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/kansallismuseo-ja-museoviraston-kuvakokoelmat-julkaisev...

Visa mera
Kirjassa perehdytään jälkiin, joita sisällissota jätti suomalaiseen yhteiskuntaan. Tutkimuksissa tarkastellaan vuoden 1918 sotaa mikro- ja makrotasolta sekä aikalaisten että jälkipolvien näkökulmasta. Kirjan teemoja ovat erilaiset selviytymisstrategiat, lapset ja nuoret sekä muistin politiikka.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/240068

Visa mera