Bibeln

Fler länkar från menyn Ämnen
Raamatun ristiriitoja, Raamatun primitiivinen maailmankuva, Raamatun omituisuuksia on koonnut Thomas Mannfred Carlsson, Vapaa-ajattelijat ry.:stä.
http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu

Visa mera
Sivuston aiheita ovat Jeesus henkilönä, ristiinaulitseminen arkeologien löydösten perusteella, Jeesuksen rooli juutalaisten opettajana, Jeesuksen ajan maailma, ensimmäisten evankeliumien synty, ensimmäiset kristityt ja kristinuskon menestyksen syyt. Lisänä karttoja ja tietoa arkeologisista löydöksistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/religion

Visa mera
Useita Raamatun käännösversioita. Varustettu hakuominaisuuksin.
Webbplatsens språk: 
http://www.biblegateway.com

Visa mera
Sivulla voi tarkastella yhtäaikaa 1933/38 ja 1992 -ilmestyneitä raamatunkäännöksiä
http://www.tct.hut.fi/u/puhuri/Rttu/v33vs92

Visa mera
Uuden ja Vanhan testamentin luennot, esitelmiä eri aiheista.
Webbplatsens språk: 
http://sley.fi/raamattuluennot

Visa mera
Suomalaisia raamatunkäännöksiä: 33/38 alaviitteineen, Raamattu 33/38, Biblia 1776, Coco Pyhä Raamattu 1642, Se Wsi Testamentti 1548, Vanha Testamentti 1552 (osia)
Webbplatsens språk: 
http://www.finbible.fi

Visa mera
Skeptikko Steve Wells on tutkinut Raamatun tekstejä ja varustanut ne huomautuksin ja viittein. Huomautukset kohdistuvat mm. Raamatusta löytyviin epäjohdonmukaisuuksiin.
Webbplatsens språk: 
http://SkepticsAnnotatedBible.com

Visa mera
Digital utgåva av 1917 års svenska Bibel.
Webbplatsens språk: 
http://runeberg.org/bibeln

Visa mera
Länk till PDF-filen: Bibelspår i vår kultur som handlar om Bibelns tillkomst, särdrag, innehåll och texter ur ett pedagogiskt upplagt kulturhistoriskt perspektiv. Exemplen sträcker sig från konst, film och musik till t.ex. finlandssvensk folktro.
Webbplatsens språk: 
https://skolanochkyrkan.evl.fi/20-kyrkans-satsningar

Visa mera
Kysymyksiä ja muuta esimerkiksi raamattupiireihin sopivaa materiaalia Raamatun tutkimisen avuksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.ilosanomapiiri.fi

Visa mera
Instituutti tutkii ja opettaa Marian asemaa kristillisessä elämässä. Sivuilla on muun ohella iso osio Marian henkilöstä sekä hänen innoittamiaan tekstejä ja kuvia.
Webbplatsens språk: 
http://www.udayton.edu/mary

Visa mera
Codex sinaiticus on 350-luvulta peräisin oleva Raamattu-käsikirjoitus. Sen teksti on kreikkaa ja se sisältää ensimmäisen kokonaisena säilyneen Uuden testamentin. Julkaisussa on kuva alkuperäisen koodeksin sivusta sekä transkriptio (kreikaksi). Käännös on toistaiseksi saatavilla vain pienestä osasta tekstiä.
Webbplatsens språk: 
http://www.codexsinaiticus.org

Visa mera
Sisältää Gutenbergin Raamatun 1400-luvulta kokonaisuudessaan digitoituna, valittuja kohtia Vulgatasta viidelle kielelle käännettynä sekä tietoa Johannes Gutenbergista.
http://www.gutenbergdigital.de/gudi/start.htm

Visa mera
Digitoituja kuvia kahdesta British Museumin hallussa olevasta Gutenbergin Raamatusta.
Webbplatsens språk: 
http://www.bl.uk/treasures/gutenberg/homepage.html

Visa mera
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksen vuonna 1992 käyttöön ottama Raamatun suomennos. Raamatun tekstin lisäksi sivuilla on tietoa käännöksestä, Raamatun mitta- ja rahayksiköistä sekä lista Raamatun kirjoista ja niiden lyhenteistä. Raamattua voi käyttää sisällysluettelon tai hakusanaston avulla.
Webbplatsens språk: 
http://www.funet.fi/pub/doc/bible/html/finnish/1992/Raamattu.html

Visa mera
Tietoa raamatunkäännöksistä ja -käännöstyöstä. Linkki Yhtyneisiin raamattuseuroihin ja sen kautta kansallisiin sisarseuroihin. Joistakin niistä pääsy erikielisiin Raamattuihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.bible.fi

Visa mera
Saksan raamattuseuran sivulta pääsy Saksan evankelisten viralliseen raamatunkäännökseen, jonka uudistettu tekstimuoto on vuodelta 1984. Käännös pyrkii toisaalta alkukielen mukaisuuteen ja ymmärrettävyyteen, toisaalta säilyttämään Martti Lutherin käännösten (1522-1545) saksan ominaislaadun (\...täytyy kysyä perheen äidiltä, kadulla leikkiviltä lapsilta, torilla liikkuvalta tavalliselta mieheltä ja kuunnella tarkkaan, miten he puhuvat, ja kääntää sen mukaan, niin silloin he ymmärtävät...\).
Webbplatsens språk: 
http://www.dbg.de

Visa mera
Bibel 2000, 1917-års översättning och Karl XII:s bibel.. Olika sökfunktioner och en uppslagsdel. Fakta om biblen och bibelöversättning.
Webbplatsens språk: 
http://www.bibeln.se

Visa mera
Palvelu tarjoaa valikoiman raamatunkäännöksiä vertailtavaksi. Sivulla voi valita 1-3 raamatunkäännöstä luettavaksi rinnakkain. Joidenkin tekstien sanat on linkitetty sanakirjoihin (kreikka-englanti, hebrea-englanti). Tekstihakumahdollisuus.
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

Visa mera
Sivuilla luettavissa uusin virallinen norjalainen raamatunkäännös (1977/1985) sekä kirja- (bokmål) että uusnorjalaisessa (nynorsk) tekstimuodossa sekä uusi saamenkielinen (pohjoissaami) Uusi testamentti (1998).
http://www.bibelen.no

Visa mera
Laitoksen oppiaineet ovat Vanhan testamentin eksegetiikka ja Uuden testamentin eksegetiikka. Sivulla on mm. tietoa tutkimuksesta ja opetuksesta laitoksella sekä julkaisuluettelo.
http://www.helsinki.fi/teol/hyel

Visa mera
Verkkojulkaisun aiheet ovat perhe, seksuaalinen käyttäytyminen, orjuus ja asuinrakennukset. Lähteet-osiossa on teemoihin liittyviä katkelmia kreikkalais-roomalaisista, juutalaisista ja kristillisistä teksteistä. Artikkelit-osiossa on Uuden testamentin sosiaalista maailmaa käsitteleviä artikkeleita, esitelmiä ja bibliografia.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinki.fi/teol/pro/ihminen

Visa mera
Tieteellistä Jeesus-tutkimusta, sen periaatteita, menetelmiä, historiaa ja tuloksia. Esitelmien ja kirjaesittelyjen ohella kysymyksiä ja vastauksia.
Webbplatsens språk: 
http://www.historianjeesus.fi

Visa mera
Logos-mappen syftar till att samla bibeltexter och dokument kring den lutherska trosbekännelsen samt kristen litteratur. Konkordieboken, andakter och predikningar ingår också.
Webbplatsens språk: 
http://www.logosmappen.net

Visa mera
Svenska folkbibelns wepplats med information om Folkbibeln 2015. översättningen och möjlighet att läsa och söka i själva bibeltexten. Översättningen utkom 1998.
Webbplatsens språk: 
http://www.folkbibeln.com

Visa mera
Sivuilta pääsy Raamatun alkukielisiin teksteihin: heprean- ja araminkielisiin (vokaalisoimattomiin) sekä kreikkalaisiin. Haku jakeittain: sanasto ja kieliopillisia selityksiä. Lisäksi vertailumateriaaleina erilaisia englanninkielisiä käännöksiä, selityksiä ja hartaudellisia aineistoja ym.
Webbplatsens språk: 
http://www.blueletterbible.org

Visa mera
Suomen ev.-lut.kirkon palvelussa voi lukea joka päivä vaihtuvan Raamatun jakeen.
http://www.evl.fi/kkh/to/kjmk/psana/sana.shtml

Visa mera
Sidan ger kortfattade förklaringar av ord och begrepp i de vanligaste rikssvenska bibelöversättningarna.
Webbplatsens språk: 
http://alltombibeln.se/bibliskordbok

Visa mera
Raamattuhaun avulla voit hakea monipuolisesti sanoja, lauseita ja jakeita vuoden 1933/-38 suomenkielisestä raamatunkäännöksestä tai sen osista
Webbplatsens språk: 
http://www.koivuniemi.com/raamattu

Visa mera
Suomen lähetysseuran työntekijöiden raamattutunteja, saarnoja, saarnatekstien selityksiä sekä muuta Raamattu-aiheista opetusmateriaalia
http://www.mission.fi/aineistopankki/raamattuopetus

Visa mera

Sidor