Icke-kristna kyrkor och mytologier

Fler länkar från menyn Ämnen
Druidi oli muinaisten kelttien uhripappi, runonlaulaja ja tietäjä. Sivulla lauluja ja kuvauksia druidien rituaaleista, joihin kuuluivat myös ihmisuhrit.
Webbplatsens språk: 
https://www.adf.org/

Visa mera
Skientologiakirkon virallisella kotisivulla kerrotaan perusteellisesti, mitä skientologia on ja esitellään liikkeen perustaja L. Ron Hubbard.
Webbplatsens språk: 
http://www.scientology.org

Visa mera
Sivulla katsaus baha'i-uskonnon historiaan Suomea painottaen, perustaja Baha'u'llahin (1817-1892) elämään ja liikkeen periaatteisiin sekä sen kannanottoja ajankohtaisiin kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
http://www.bahai.fi

Visa mera
Sivuilla on suomalaista pakanuutta käsitteleviä artikkeleita ja tietoa yhdistyksen toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.taivaannaula.org

Visa mera
Gnostilaisuutta ja varhaiskristillistä aatemaailmaa esitttelevä sivusto. Sivuilla esitellään gnostilaisuuden myöhemmistä muodoista manikealaisuus ja mandealaisuus sekä käsitellään gnostilaisuuden yhteyttä New Ageen. Keskeisinä gnostilaisuuden lähteinä esitellään Nag Hammadin tekstilöytö, erityisesti Tuomaan evankeliumi.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinki.fi/teol/pro/gnosti

Visa mera
Uskonnot Suomessa -sivuston artikkelissa esitellään lyhyesti varhaiskantaisia uskontoja sekä uuspakanuuden neljää suuntausta, joita ovat wicca, uussamanismi, aasainusko eli asatru sekä druidismi.
http://www.uskonnot.fi/uskonnot/view?religionId=11

Visa mera
Sisältöä ovat intialaisen mytologian ja henkisen elämän historia, hindujumalat ja -jumalattaret, jooga, tantrismi, Kundalini-meditaatio ja chakrat, pyhiin kirjoihin Vedoihin perustuva arkkitehtuuri (Vaastu), Yantra-symbolit, astrologia ja kädestäennustaminen (Jyotish). Kama Sutran lähempi tutkiminen vaatii rekisteröitymisen.
http://www.mysticindia.com

Visa mera
Uskonnot Suomessa -hankkeen sivulla oleva artikkeli käsittelee länsimaisen mysteeriperinteen historiaa, luonnetta ja sen nykyisiä suuntauksia.
Webbplatsens språk: 
http://www.uskonnot.fi/uskonnot/view?religionId=12

Visa mera
Keski-Amerikan muinaisista kulttuureista: maya-intiaanien, atsteekkien ja meksikolaisten uskonnoista, kulttipaikoista...
Webbplatsens språk: 
http://www.mesoweb.com/welcome.html

Visa mera
Englantilaisen luonnonuskontojen harrastajille tarkoitetun yhdistyksen kotisivu, jolla yhdistyksen periaatteiden ja toiminnan esittelyn ohella on ryhmiteltynä runsaasti aiheeseen liittyviä linkkejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.paganfed.org

Visa mera
Samanismin määrittely, artikkeleita šamanismista suomeksi ja englanniksi, tietoa kursseista, työpajoista ja rumpupiireistä, kuvakirjasto ja toimintatietoja
Webbplatsens språk: 
http://www.shamaaniseura.fi

Visa mera
Saman katon alle on koottu yli 1300 jumalaa ja mytologian hahmoa eri uskonnoista ja eri puolilta maapalloa. Selattavissa alueen/kulttuurin mukaan. Myös hakumahdollisuus. Kuten otsikosta voi päätellä, sivusto on tehty hyvin epäsovinnaisella asenteella.
http://www.godchecker.com

Visa mera
Lähinnä ala-asteikäisille suunnattu multimediasivusto vertailee eri kansojen luomistaruja. Varsinaisen tarun lisäksi kustakin kulttuurista on yleiskatsaus ja siihen liittyviä tehtäviä sekä lyhyet kuvaukset jumalista.
Webbplatsens språk: 
http://www.bigmyth.com

Visa mera
Sivut käsittelevät muinaispohjoismaisia jumalia, aasoja. Mukana myös säkeitä Eddasta ja riimuaakkoset. Kieli on ruotsi.
http://www.ginnungagap.info/ggeindex.asp

Visa mera
Metsola on julkaisukanava luonnonuskontoja käsitteleville kirjoituksille. Pääpaino on luonnonläheisessä panteistisessa, polyteistisessä ja polyteologisessa maailmankatsomuksessa ja uskontosuhteessa. Aiheena ovat yleisemmin myös eri uskontojen väliset suhteet sekä henkisten ja hengellisten tarpeiden tyydyttäminen eri uskontotraditioiden avulla. Artikkeleissa mm. vanhat suomalaiset vuotuisjuhlat, noituuden uudet muodot, Pohjolan taivasmyyttejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.funet.fi/~magi/metsola

Visa mera
Canadian Museum of Civilizationin tuottamassa laajasta sivustosta löytyvät mm. Egyptin jumalat.
http://www.civilization.ca/cmc/exhibitions/civil/egypt/egypt_e.shtml

Visa mera
Encyclopedia mythologica sisältää artikkeleita, kuvia, karttoja ja sukutauluja mytologiasta. Tietoa löytyy monien kansojen myyteistä (atsteekkien, kelttien, kiinalaisten, egyptiläisten, etruskien, kreikkalaisten, haitilaisten, hindujen, japanilaisten, latvialaisten, majojen, mesopotamialaisten, intiaanien, persialaisten, pohjoismaiden, polyneesialaisten ja roomalaisten). Sivuilta voi etsiä tietoa selailemalla kansojen mukaista hakemistoa tai hakulauseella. Artikkelit ovat eri kirjoittajien tietokantaan lähettämiä ja ne arvioidaan ennen julkaisemista.
Webbplatsens språk: 
http://www.pantheon.org

Visa mera
Wiccasta kerrotaan lyhyesti perusasiat: mitä se on, sen alkuperä, jumalat, rakenne, riitit ja juhlat, magia ja etiikka ja suhde kuolemanjälkeiseen elämään.
Webbplatsens språk: 
http://www.bbc.co.uk/religion/religions/paganism/subdivisions/wicca.shtml

Visa mera
Laaja kokoelma eri uskontoihin ja mytologioihin liittyviä tekstejä, kansantaruja ja legendoita englanniksi, joskus myös alkukielellä.
http://www.sacred-texts.com

Visa mera
Dokumentti udmurtien uhrilehdosta 1900-luvun alusta. Valokuvat ja teksti Uno Harvan teoksista.
Webbplatsens språk: 
http://jumalasuomi.tripod.com/mishka.htm

Visa mera
Muutaman yksityishenkilön tekemä sivusto keskittyy luonnonuskontoihin, pakanuuteen ja wiccaan. Sisältää myös noita- ja wicca -tietokannan, johon voi halutessaan rekisteröityä.
Webbplatsens språk: 
http://www.varjojenkirja.com

Visa mera
Laaja sivusto Krishna -liikkeestä. Tietoa alkuperästä, perustajasta, organisaatiosta ja päämääristä. On line -kirjallisuutta, taidegalleria, linkkejä, kirjakauppa ja FAQ.
Webbplatsens språk: 
http://www.iskcon.com

Visa mera
Webbsida om vikingatida gudasagor samt gudadyrkan. Om asar, Midgård och jättar t.ex., samt olika gudar för olika ändamål.
Webbplatsens språk: 
http://rosala.fi/mytologi/

Visa mera
Lehto on kaikille Suomessa asuville luonnonuskontojen harrastajille tarkoitettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on parantaa luonnonuskontojen tuntemusta ja yhteiskunnallista asemaa Suomessa. Sisältää linkkisivun ja yhteystietoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.lehto-ry.org

Visa mera
Pakanaverkko ry toimii yhdistävänä elimenä pakanoiden ja pakanaryhmien välillä. Tiedot Pakanaverkkoon kuuluvista uskonnoista perustuvat jäsenten omakohtaiseen kokemukseen. Edustettuina verkossa ovat aasainusko eli asatru, eklektiset pakanat, satanismi ja wicca.
http://www.pakanaverkko.fi

Visa mera
Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, jonka jäsenet ovat pääasiassa erilaisista uskonnollisista (ääri)liikkeistä eronneita henkilöitä tai niissä mukana olevien omaisia ja ystäviä. Tavoitteena on tukea niitä, jotka ovat kokeneet tulleensa väärin kohdelluiksi tai harhaanjohdetuiksi jossakin uskonnollisessa yhteisössä. Tietoa uskonnollisten liikkeiden varjopuolista.
Webbplatsens språk: 
http://www.uskontojenuhrientuki.fi

Visa mera

Sidor