De baltiska ländernas historia

Fler länkar från menyn Ämnen
PDF-dokumentti sisältää kolmisivuisen katsauksen Latvian historiaan ja historian tärkeimmät tapahtumat tiiviinä kronologiana.
Webbplatsens språk: 
http://www.am.gov.lv/data/history_of_latvia_2005.pdf

Visa mera
Översikt av de baltiska ländernas sammanlagda historia - dock presenteras också Estland, Lettland och Litauen skilt. Kartor och länkar kompletterar materialet, vars upphovsman är svensk gymnasielärare i historia.
Webbplatsens språk: 
http://www.larshammaren.se/5_balta.htm

Visa mera
Den andra stranden är ett informationsprojekt med syfte att sprida kunskap om den svenska kustkulturerna i Finland och Estland. På webbsidan presenteras historia och kultur för svenskbygderna i Estland, Aiboland.
Webbplatsens språk: 
http://www.denandrastranden.com

Visa mera
Laaja tietopaketti kertoo Virosta ja virolaisista viroksi ja englanniksi. Aiheita ovat Viron historia, kulttuuri ja uskonto, koulutus ja tiede, valtionhallinto, talous, yhteiskunnalliset olot ja luonto.
Webbplatsens språk: 
http://www.estonica.org

Visa mera
Sisältää muun Liettua-informaation ohella tiiviin katsauksen maan historiaan varhaisista ajoista 1990-luvulle saakka..
Webbplatsens språk: 
http://www.donelaitis.fi/tietoa/index.html

Visa mera
Baltic Connections -hankkeen tietokanta (Archival Guide) sisältää tietoja Itämeren alueen maiden kaupankäyntiin ja merenkulun liittyviin keskeisiin asiakirjoista ajalta 1450-1800. Arkistomateriaalin kuvauksesta käy ilmi, mitä tietoa aineisto sisältää, dokumenttien alkuperä ja nykyinen sijainti. Sivuston virtuaalinäyttelyssä esitellään kiinnostavimpia tai kauneimpia dokumentteja. Kyseisen ajan Itämeren alueen kaupankäynnistä on yleisesitys. Suomesta yhteishankkeeseen osallistuu Kansallisarkisto.
Webbplatsens språk: 
http://www.balticconnections.net

Visa mera
Keskiaikainen Tallinna sisältää kuvauksia keskiaikaisista asuintaloista, luostareista ja kirkoista, kaupunginmuurista ja torneista. Lisäksi sivustossa kerrotaan kaupunginraadin ja kiltojen toiminnasta. Interaktiivisen kartan avulla voi paikantaa keskiaikaisia kohteita.
Webbplatsens språk: 
http://www.katajala.net/keskiaika/keskiaikaa_etsimassa/tallinna/tallinna.htm

Visa mera
Laura Kauppilan gradun alaotsikko on Russia's Policy towards Estonia and Latvia 1992-1997. Julkaistu vuonna 1999.
Webbplatsens språk: 
http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/val/yhtei/pg/kauppila

Visa mera
Verkkogalleria kertoo sata tarinaa suomalaisista, jotka ovat jättäneet jäljen 100-vuotiaaseen Viron tasavaltaan. Mukana on tiedemiehiä, vapaussotureita, kulttuurivaikuttajia, tavallisia kansalaisia ja päättäjiä.
Webbplatsens språk: 
https://estofilia.finland.ee/

Visa mera