Täällä voi tutustua eri maista ja kulttuureista kotoisin olevien taiteilijoiden tulkintoihin Kalevalasta.
Webbplatsens språk: 
http://taika.kalevalaseura.fi/

Visa mera
British museumin Troija-näyttelyn yhteydessä julkaistu blogiteksti Troijan sodan mytologiasta ja sen päähenkilöistä: Helenasta, Pariksesta, Menelaoksesta, Akhilleesta, Hektorista sekä Odysseuksesta ja hänen paluumatkastaan Troijasta Kreikkaan. Tekstin kuvituksena on kreikkalaista keramiikkataidetta antiikin ajalta sekä veistostaidetta ja reliefejä.
Webbplatsens språk: 
https://blog.britishmuseum.org/the-myth-of-the-trojan-war/

Visa mera
Sivustolla esitellään kreikkalaista historiaa, historiallisia nähtävyyksiä, mytologiaa ja kulttuuria, elämää sekä ruokakulttuuria esitellään kuvin ja videoin. Useasta upeasta kaupungista on tarjolla virtuaalikierroksia.
Webbplatsens språk: 
https://yougoculture.com/

Visa mera
The Viking Society for Northern Research on julkaissut vapaasti verkossa viikinkitutkimukseen liittyviä kirjoja ja kausijulkaisuja sekä saagoja ja kansanrunoutta.
Webbplatsens språk: 
http://vsnrweb-publications.org.uk/

Visa mera
Valokuvaaja Anthony Murphy on koonnut kuvia ja tietoja Irlannin muinaisista asuinpaikoista ja arkeologisista kohteista. Sivustolla on myös jumaltaruja, legendoja ja tietoa astrologisesta toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://mythicalireland.com/

Visa mera
Encyclopedia mythologica sisältää artikkeleita, kuvia, karttoja ja sukutauluja mytologiasta. Tietoa löytyy monien kansojen myyteistä (atsteekkien, kelttien, kiinalaisten, egyptiläisten, etruskien, kreikkalaisten, haitilaisten, hindujen, japanilaisten, latvialaisten, majojen, mesopotamialaisten, intiaanien, persialaisten, pohjoismaiden, polyneesialaisten ja roomalaisten). Sivuilta voi etsiä tietoa selailemalla kansojen mukaista hakemistoa tai hakulauseella. Artikkelit ovat eri kirjoittajien tietokantaan lähettämiä ja ne arvioidaan ennen julkaisemista.
Webbplatsens språk: 
https://pantheon.org/

Visa mera
Eddan jumaltarut ruotsiksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.lysator.liu.se/runeberg/eddan

Visa mera
Kokoelma eri uskontojen pyhiä tekstejä, mytologiaa ja traditioita. Sisältää myös Kalevalan englanninkielisen käännöksen.
Webbplatsens språk: 
https://www.sacred-texts.com/index.htm

Visa mera
Muinaisskandinaavista mytologiaa, jumaltaruja ja lähteitä, tietoa voi etsiä aakkosellisesta luettelosta.
Webbplatsens språk: 
https://pantheon.org/mythology/norse/

Visa mera
Sivuilla on suomalaista pakanuutta käsitteleviä artikkeleita ja tietoa yhdistyksen toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.taivaannaula.org

Visa mera
Aakkosellinen luettelo roomalaisista jumaluuksista ja sankareista, melko suppeat selostukset.
Webbplatsens språk: 
https://pantheon.org/mythology/roman/

Visa mera
Toimittaja Jorma Kallenaution ja arkkitehti Aaro Söderlundin radiosarjassa tarkastellaan viikinkiaikaa 700-luvun lopulta 1000-luvun lopulle. Jaksoissa käsitellään viikinkiajan yhteiskuntaa, viikinkien mytologiaa ja uskontoa, kristinuskon tuloa Pohjolaan sekä viikinkiretkiä,
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-2827417

Visa mera
Tietopaketti viikingeistä kertoo mm. viikinkien matkoista ja arkielämästä.
Webbplatsens språk: 
https://www.viking.no/

Visa mera
Täällä voi kuunnella keskusteluja joogasta ja siihen liittyvistä aiheista kuten joogan alkuperästä, joogan ja liikunnan eroista, joogasta hyvinvointi-ilmiönä, hathajoogasta, meditaatiosta ja tietoisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://maailmanpuu.fi/

Visa mera
Sivut sisältävät tietoa antiikin Kreikan jumaluuksista ja myyteistä sekä näihin liittyvistä maantieteellisistä paikoista ja kansoista. Kuvituksena karttoja ja yli 500 kuvaa antiikin mytologiaan liittyvistä taideteoksista. Sanahakumahdollisuus sivujen sisällöstä.
Webbplatsens språk: 
http://www.maicar.com/GML

Visa mera
Tietoa ja kuvia antiikin Kreikan jumalista, titaaneista, sankareista, jumaltaruista, taruolennoista ja paikoista. Sivulta pääsee myös lukemaan Homeroksen Odysseiaa (engl.) ja Bulfinch´s Mythology -teosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.greekmythology.com

Visa mera
Ancient world digital library sisältää digitoituja tieteellisiä julkaisuja vanhan ajan historian, kullttuurin ja kielten tutkimusten alalta. Julkaisuja on egyptologian, assyrologian, antiikin Kreikan ja Rooman tutkimuksen, keski-Aasian tutkimuksen, muinaisen juutalaisuuden tutkimuksen sekä papyrologian alalta.
Webbplatsens språk: 
https://dlib.nyu.edu/ancientworld/

Visa mera
Ylen 30-osaisessa ohjelmasarjassa arkkitehti Aaro Söderlund ja toimittaja Jorma Kallenautio luotaavat antiikin historiaa ja sen perintöä nyky-Euroopalle. Sarja länsimaisen kulttuurimme perustasta aloittaa aikamatkansa noin 5 000 vuoden takaa. Ohjelmasarja on esitetty radiossa vuosina 2002-2004.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50591369

Visa mera
Afrikkalaisia kirjoituksia on Ylen luenta- ja keskustelusarja filosofisista, uskonnollisista ja kaunokirjallisista afrikkalaisista kirjoituksista. Sarjassa on kirjoituksia kaikkiaan 20 maasta, ja useimmat niistä on suomennettu ensimmäistä kertaa sarjaa varten. Mukana on mm. luomiskertomuksia, kuolemaa käsitteleviä myyttejä sekä filosofisia ja uskonnollisia runoja. Jaksot sisältävät myös esittelevää ja tulkitsevaa keskustelua. Vakituisena asiantuntijana keskusteluissa on suomentaja Katriina Ranne.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-67304019

Visa mera