Kotus julkaisee nimistöntutkimusta, kielenhuoltoa sekä sanakirjoja. Sivustolta löytyy myös Kieli- ja nimineuvonta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi

Visa mera
Virtuaalinen vanha kirjasuomi eli Vvks on oppilaitoksille ja kaikille vanhasta suomen kielestä kiinnostuneille tarkoitettu oppimateriaali. Se sisältää äänne- ja muoto-oppia sekä lauseoppia käsittelevät osiot, tekstejä ja tekstikatkelmia 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta, harjoituksia sekä katsauksen vanhaan kirjallisuuteen.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinki.fi/vvks/

Visa mera
Opetuskäyttöön suunniteltujen tiedonhakutehtävien avulla voi tutustua Kotimaisten kielten keskuksen monipuolisiin verkkopalveluihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/kotus/kotus_verkossa/tiedonhakutehtavat

Visa mera
Sanoin saavutettu -sivustolla käydään läpi itsenäisen Suomen vuosikymmenet kielen, tekstien ja puheiden näkökulmasta. Liikkeelle lähdetään 1910-luvulta mm. itsenäisyyden käsitettä pohtien.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/sanoin_saavutettu_satavuotias_suomi

Visa mera
Aristoteleen kantapää on ohjelma, jossa käsitellään kieltä, erityisesti suomen kieltä, kielitiedettä, kirjallisuutta sekä sanojen ja sanontojen historiaa. Ohjelman sivuilta löytyvät kuunneltavissa olevat radio-ohjelmat sekä artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-2750116

Visa mera
Suomen vanhimman sanaston etymologinen sanakirja selittää kantasuomesta periytyvien, siis vähintään noin 1500 vuoden ikäisten sanojen alkuperää. Sanoja selittäviä artikkeleja on alkuun 50, mutta niitä päivittyy sanakirjaan lisää myöhemmin.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/etymologinenverkkosanakirja/

Visa mera
Kielipankin ylläpitämä Sanat-wiki sisältää sanastoja ja sanakirjoja. Niiden joukossa on mm. monikielisiä sanakirjoja sekä synonyymisanakirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://sanat.csc.fi/

Visa mera
Kokoelma indoeurooppalaista kielihistoriamateriaalia, sanakirjoja, tekstejä sekä kielioppeja muinais- ja keskiyläsaksaa, goottia, anglosaksia, muinaisfriisiä sekä muinaisia pohjoismaisia kieliä.
Webbplatsens språk: 
http://www.germanic-lexicon-project.org/

Visa mera
Artikkelikokoelma tutustuttaa Turun kielelliseen historiaan keskiajalta 1900-luvun lopulle saakka. Teoksessa tarkastellaan monikielisyyttä kielitieteen, historian, arkeologian, kirjallisuustieteen ja kulttuuriperinnön tutkimuksen näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1475/

Visa mera
Jussi Nuorluodon kirja valottaa slaavilaisten kirjakielten syntymekanismeja kulloistenkin aikakausien aatehistoriallisessa, kielellisessä ja poliittisessa kontekstissa.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/344020

Visa mera
Jouko Lindstedtin laatima oppikirja on johdatus muinaiskirkkoslaavin kieleen ja siihen varhaiskeskiajan maailmaan, jossa tämä slaavien ensimmäinen kirjakieli syntyi. Kirja sisältää johdannon keskiajan slaavilaiseen kirjallisuuteen sekä perustiedot slaavilaisten kielten historiallisesta kehityksestä.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/321936

Visa mera
Kotuksen tietopaketti esittelee vanhan kirjasuomen syntyä, kielen muotoja ja oikeinkirjoitusta, uskonnollista kieltä sekä laki- ja säädöskieltä. Kokonaisuudessa on myös videoilla ääneenluettuja näytteitä vanhasta kirjasuomesta 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/kielitieto/vanha_kirjasuomi

Visa mera
Juhlakirja sisältää kirjoituksia Janne Saarikiven ystäviltä ja kollegoilta. Kirjoitusten yhteinen teema on uralilainen etymologia, joka on Saarikiven keskeisin tutkimusala. Kirjoituksissa ovat edustettuina uralilaisen kielikunnan kaikki kielihaarat, ja käsiteltäviin aiheisiin kuuluu niin perintö- kuin lainasanojakin, äännehistorian ja etymologian suhdetta sekä nimistöntutkimusta.
Webbplatsens språk: 
https://doi.org/10.31885/9789515182838

Visa mera
Reijo Pitkäranta ja Jorma Kallenautio johdattavat kuulijat matkalle terminologian maailmaan. Ylen ohjelmasarja on vuodelta 1999.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50991721

Visa mera
Anglosaksin sanakirja.
Webbplatsens språk: 
https://bosworthtoller.com/

Visa mera