14 träffar. Visar 1 - 14 träffar.
Laaja sivusto uralilaisista kielistä, jossa esitellään uralilaisten kielten historiaa ja tutkimusta sekä myös suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuria, kansanperinnettä ja historiaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luettelo on koottu kuusiosaisen Karjalan kielen sanakirjan hakusanoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Neuvostoliiton kielipolitiikkaa: Karjalan kirjakielen suunnittelu 1930-luvulla on lisensiaatintutkimus, joka tarkastelee varhaisen neuvostopolitiikan suhtautumista eri kirjakielien vakiinnuttamiseen Neuvostoliitossa, erityisesti karjalankieleen Karjalassa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkoversio kuusiosaisesta Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen ja Suomalais-Ugrilaisen Seuran yhteistyönä julkaisemasta Karjalan kielen sanakirjasta.
Visa mera
Suomenkielisiä tekstejä 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, murreaineistoja, nykykielen aineistoja, nimistöaineistoa, suomen sukukielten aineistoja. Mm. sananparsia, suomen ja ruotsin kielten murresanakirjat, tasavallan presidenttien uuden vuoden puheet, Karjalan kielen sanakirjan hakusanaluettelo, saamen etymologinen tietokanta sekä nykysuomen sanalista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tverinkarjalaiset, joita eri arvioiden mukaan on noin 100 000-200 000, asuvat Tverin alueella pari sataa kilometriä Moskovasta luoteeseen. Asutus on syntynyt 1600-luvulla Käkisalmen ortodoksisen väestön paettua luterilaisen Ruotsin valtaa. Sivuilla on tiivis esitys tverinkarjalaisten historiasta ja kulttuurista sekä pääsy joihinkin aihetta käsitteleviin lehtiartikkeleihin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Karjalan sivistysseuran sivuilla on tietoa karjalaisuudesta, karjalan kielestä ja karjaisesta kulttuurista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Karjalaln kielen sana-arkisto sisältää yli 500 000 sanalipun kokoelman karjalan kielestä. Kerättyjä murresanoja on 1800-luvulta 1970-luvulle.
Visa mera
Helmi Virtaranta ja Pertti Virtaranta olivat tunnettuja suomalaisia kielentutkijoita. Kotimaisten kielten keskuksen teemasivusto perehdyttää heidän laajaan ja monipuoliseen työhönsä muun muassa murteiden ja karjalan kielen sekä perinteentutkimuksen parissa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Pdf-version vuonna 1907 julkaistusta Heikki Ojansuun Karjalan kielen opas : kielennäytteitä, sanakirja ja äänneopillisia esimerkkejä -teoksesta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Karjalan kielen elvytyshanke on Itä-Suomen yliopiston sivusto, jonne on koottu sanastoja, sanontoja, tervehdyksiä ja videoita karjalan kielen opiskeluun.
Visa mera
Livvinkarjalan kielioppi on aunuksenkarjalan eli livvin peruskielioppi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Karjala-suomi sanakirja.
Visa mera
Raja-Karjalan murrelukemisto sukeltaa rajakarjalaiseen kieleen ja elämänmenoon. Lukemisto pohjautuu 1960- ja 1970-luvuilla äänitettyihin haastatteluihin, joiden kertojat ovat syntyneet vuoteen 1944 asti Suomeen kuuluneissa Raja-Karjalan pitäjissä. Kirjan murrenäytteet ovat kuunneltavissa Kotuksen verkkosivuilta https://urn.fi/URN:NBN:fi:kotus-202362 .
Webbplatsens språk:
Visa mera