18 träffar. Visar 1 - 18 träffar.
Sivun lomakkeelle voi jättää poliisille ei kiireellisen tiedon internetissä havaitusta epäilyttävästä aineistosta. Havainnot voivat liittyä esim. huumausaineisiin, rasismiin tai väkivaltaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Aiheen mukaisia linkkejä esim. EU:n hallintoelimiin ja vastaaviin järjestöihin maailmalla. Tietoa myös tiedotustoiminnasta, julkaisuista sekä koulutuksesta.
Visa mera
Raporttiin on koottu tietoa suomalaisten asenteista maahanmuuttajia kohtaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Julkaisussa tarkastellaan vähemmistöjen historiaa niiden oman toiminnan kannalta. Artikkeleissa käsitellään sukupuolten välistä tasa-arvoa, vammaisuutta, saamelaisia, romaneja, sukupuolivähemmistöjä ja maahanmuuttajia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirjanmerkit on työväline, jonka avulla opettajat ja muut kasvattajat voivat käsitellä vihapuheen ongelmaa. Kirja on suunniteltu työskentelyyn 13–18-vuotiaiden kanssa, mutta harjoituksia voidaan muokata myös muille ikäryhmille sopiviksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Koulukinon oppimateriaali vihapuheen estämiseksi ja sananvapauden merkityksen tuntemiseksi. Oppimateriaalissa opitaan tunnistamaan vihapuhe ja pyritään kääntämään negatiivinen puhe positiiviseksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Martin Luther Kingin kuuluisa puhe rotusyrjintää vastaan on edelleen ajankohtainen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Black Lives Matter -liikkeen tietoja ja kannanottoja, uutisia sekä työtä tasa-arvon puolesta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Antti-Ville Kärjän kirja on vapaasti luettavissa Musiikkiarkiston open access -palvelussa. Tarkastelussa ovat mm. musiikillinen orientalismi, reggae sekä suomirap. Kärjä toimii kulttuurisen musiikintutkimuksen professorina Sibelius-Akatemiassa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirjassa käsitellään Suomeen suuntautuvaa muuttoliikeettä erityisesti arjen turvallisuuden näkökulmasta. Kirjassa tarkasetellaan sitä, miten arjen turvallisuus rakentuu eri toimijoiden välillä henkilökohtaisella ja yhteiskunnallisella tasolla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kampanja nostaa esiin urheiluun liittyvät ihmisoikeuskysymykset. Sivuilla on urheilijoiden tarinoita ja tietopaketti, jossa kerrotaan, mitä urheiluseurat, lajiliitot ja muut toimijat voivat tehdä ongelmien korjaamiseksi.
Visa mera
Punaisen Ristin laatimat rasisminvastaiset toimintaohjeet, tietoa rasismin muodoista sekä nuorten ajatuksia rasismista.
Visa mera
STTK:n tietopaketti tarjoaa neuvoja erilaisuuden arvostamiseen työpaikoilla, rasismin käsittelyyn ja turvallisemman työpaikan luomiseen. Sivuilla on vinkkejä kulttuurisen osaamisen kehittämiseen, uuden työntekijän perehdyttämiseen sekä antirasistinen sanasto.
Visa mera
Opas kahden kulttuurin perheille, adoptioperheille ja perheitä kohtaaville ammattilaisille. Oppaassa käsitellään mm. antirasistista kasvatusta, lapsen identiteetin kehittymistä,
tunnetaitojen merkitystä rasismin kokemusten käsittelyssä sekä sitä, miten ilmoittaa rasismin
ja syrjinnän kokemuksista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkokoulutus tarjoaa kattavan tietopaketin rasismin vastaiseen työhön. Koulutuksen teemat käsittelevät rasismia ja sen ilmenemismuotoja suomalaisessa yhteiskunnassa. Tavoitteena on vähentää etnistä syrjintää ja rakenteellista rasismia tarjoamalla ammattilaisille ja opiskelijoille tietoa antirasistisesta työstä. Koulutus on suunniteltu erityisesti sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja opetusalan, sekä turvallisuusalan ammattilaisille ja opiskelijoille.
Visa mera
Diakonia-ammattikorkeakoulun julkaisussa käsitellään maahanmuuttoa, siirtolaisuutta, moninaistuvan yhteiskunnan edellytyksiä ja rasismia nykypäivän Suomessa.
Visa mera
Oppimateriaalin tavoitteena on edistää antirasistista ja sateenkaarimyönteistä toimintaa oppilaiden keskuudessa ja koulun arjessa. Materiaali on suunnattu opettajille yläkouluikäisten oppilaiden kanssa käytettäväksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suoni on tutkimusyhdistys, joka tuottaa tietoa ja edistää sosiaalista ja ympäristöllistä oikeudenmukaisuutta musiikkikulttuurissa. Sivustolla voi lukea mm. julkaisut "Naiset, musiikki, tutkimus – ennen ja nyt" sekä "En tee maailmanmusaa, mä teen poppia: selvitys rakenteellisesta rasismista Ruotsin musiikkialalla".
Visa mera