Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijatietokanta sisältää tietoa alueen kirjailijoista ja heidän tuotannostaan. Materiaalia voi etsiä kirjailijan, teoksen, lajin tai kunnan mukaan. Eri hakuja voi myös yhdistää.
Webbplatsens språk: 
https://www.lounakirjailijat.net

Visa mera
Uusikaupunki-kokoelmaan kuuluvat Uusikaupunki-aiheisen kirjallisuuden lisäksi Helmer Winterin kirjastolle lahjoittaman erikoiskokoelman, joka sisältää Vakka-Suomea ja Uuttakaupunkia käsitteleviä teoksia sekä muun muassa Uudenkaupungin rauhansopimuksen. Kotiseutuaineistoa on myös digitoituna.
Webbplatsens språk: 
https://uusikaupunki.fi/fi/uusikaupunki-kokoelma

Visa mera
Täällä voi kuunnella Kansalliskirjaston digitoimia tekijänoikeusvapaita kotimaisia äänitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/66373

Visa mera
Lastenkirjainstituutin tietokannasta voi etsiä lasten ja nuorten kirjallisuutta sekä kirjallisuudentutkimusta aiheista.
Webbplatsens språk: 
https://lastenkirjainstituutti.fi/kirjasto/onnet-tietokanta

Visa mera
Librarythingissä voi luoda luettelon omista kirjoistaan, lisätä niihin kuvailevia sanoja, arvostelun tai kuvauksen. Palvelussa voi tutustua muiden kirjallisuuden ystävien kokoelmiin, lukea muiden kuvauksia sekä etsiä itselleen sopivaa lukemista hakemalla esimerkiksi muuta kirjallisuuden kokoelmasta, jossa on omia kiinnostuksia lähellä olevaa materiaalia.
Webbplatsens språk: 
https://www.librarything.com/

Visa mera
Kirjallisuusluetteloon on kerätty ortodoksisuutta eri tavoilla käsitteleviä suomalaisia ja suomen kielelle käännettyjä teoksia vuodesta 1920 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://www.ortodoksi.net/index.php/Luokka:Kirjallisuus

Visa mera
LACMAn sivuilla on tietoa museon toiminnasta, kokoelmista ja näyttelyistä. Vaihtuvia näyttelyitä myös verkossa. Sivuilta löytyvät luettelot museon julkaisuista ja bibliografioista. Lisäksi sivuilla on linkkejä alan kirjastoihin ja tietoa tutkimuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.lacma.org/

Visa mera
Kurkijoki oli pitäjä luovutetulla alueella Karjalassa. Luettelo Kurkijokea käsittelevästä kirjallisuudesta sisältää monografioita ja tieteellisissä julkaisuissa ilmestyneitä artikkeleita. Lisäksi tietoa julkaisujen saatavuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.kurkijoki.fi/kirjallisuus/kj_kirj0.html

Visa mera
Sivuilla esitellään kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden amerikkalaisia tekijöitä. Selkeä hakemisto, henkilöbibliografiat ja alan tutkimuksen bibliografia.
Webbplatsens språk: 
https://detnovelcom.wordpress.com

Visa mera
Sisävesiliikenteen historian ja perinteen bibliografia sisältää 2600 kirjallisuusviitettä. Aineistohakuja voi tehdä esimerkiksi tekijän, teoksen nimen ja vesistöalueen mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.riihisaari.info

Visa mera
Sisältää yli 14000 viitettä kirjoihin, artikkeleihin sekä konferenssijulkaisuihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.bach-bibliographie.de/

Visa mera
Luettelo Kivennapaa käsittelevästä kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.kivennapa.fi/kkirjat.html

Visa mera
Bibliografia kaunokirjallisista teoksista, jotka käsittelevät esihistoriallisia aikoja tai joiden päähenkilöt ovat esihistoriallisten yhteisöjen jäseniä. Teoksia voi hakea nimeke- tai kirjailijahakemistosta tai kronologisesta hakemistosta. Useista kirjoista tiivistelmät ja kuvat kansista. Sivuilta löytyy myös mm. artikkeleita, joissa käsitellään esihistoriallista fiktiota genrenä.
Webbplatsens språk: 
http://www.trussel.com/f_prehis.htm

Visa mera
Koivu ja tähti -nuorisokirjallisuuden tietokanta sisältää bibliografian Suomessa julkaistusta nuortenkirjallisuudesta vuosilta 1543-1899, Agricolasta Topeliuksen aikaan. Tietokanta sisältää noin 2000 nimekettä, joista annetaan perustietojen (tekijä, kustantaja, alkuperä) lisäksi kuvausta sisällöstä, ulkoasusta ja kuvituksesta. Tietokannassa voi haun kohdistaa eri kenttiin (tekijä, nimeke, julkaisuvuosi ja -laji) sekä tehdä vapaasanahaun.
Webbplatsens språk: 
http://www.nettiposti.com/sni/tk/Kansi.html

Visa mera
MoMA:n sivuilla on tietoa museon toiminnasta, kokoelmista ja näyttelyistä. Useita näyttelyitä myös verkossa. Online-tietokanta Dadabase sisältää tiedot museon kirjaston, arkiston ja tutkimuskeskusten kirjoista, julkaisuista ja muusta aineistosta. Sivuilta löytyy myös luettelot museon julkaisuista ja bibliografioita. Lahjatavaroita yms. voi ostaa Online Storesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.moma.org/

Visa mera
Hiitolan pitäjä sijaitsi Karjalassa luovutetulla alueella Laatokan rannikolla. Sivulla on luettelo aluetta koskevasta kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.hiitola.fi/?sivu=kirjallisuus

Visa mera
Melinda - Suomen kirjastojen kansallinen metatietovaranto sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista.
Webbplatsens språk: 
https://melinda.kansalliskirjasto.fi

Visa mera
Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston lastenosaston Teemaluetteloon on koottu kirjaston omista kokoelmista löytyviä satu-, kuva- ja tietokirjoja aiheittain. Teemaluetteloa kartutetaan jatkuvasti.
Webbplatsens språk: 
https://eepos.finna.fi/Content/lukemistosarjat_kouluille

Visa mera
Kokkolan kotiseutuaineistosta löytyvät Kokkolaa ja sen ympäristöä koskevaa kirjallisuutta ja viitteitä sisältävät Chydenica-kokoelma sekä Kotiseutumme Kokkola, Erik Henrik Holmin käsikirjoitukset, Annikki Wiirilinnan lehtikirjoituksia Erik Fordell-kokoelma ja Lohtaja-kokoelma.
Webbplatsens språk: 
https://www.kokkola.fi/vapaa-aika/kirjasto/kotiseutuaineisto/

Visa mera
Tietokannassa on tiedot suomalaisen (suomen- ja saamenkielisen sekä suomenruotsalaisen) kaunokirjallisuuden, kansanrunouden, lastenkirjallisuuden ja yleisen tietokirjallisuuden käännöksistä vuodesta 1853 alkaen. Käännöksiä voidaan hakea tekijän suku- tai etunimen, alkuteoksen, kääntäjän, käännöksen kielen, teoksen genren tai julkaisuvuoden mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://dbgw.finlit.fi/kaannokset/

Visa mera
Tietokantatyyppinen sivusto Aku Ankan taskukirjoista. Sisältää jokaisen taskukirjan sisällön arviointeineen (myös kansikuvat) ja mielenkiintoista tilastotietoa, tutkimuksia ja artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
http://www.perunamaa.net/taskarit

Visa mera
American Library Associationin julkaiseman Booklist -lehden verkkoversio sisältää arvosteluja, jotka on jaettu aikuisten, nuorten ja tietokirjallisuuden arvosteluihin ja esittelyihin. Lisäksi Booklistissa arvioidaan videoita, cd-romeja ja äänitteitä, uusimmissa numeroissa myös verkkoaineistoja. Sivuilla on myös bibliografioita sekä kirjailijahaastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://www.booklistonline.com

Visa mera
Viikin tiedekirjaston Vanha metsäkirjallisuus -kokoelman kotisivulla on sekä hakuvaihtoehto tietokantaan että selausmahdollisuus. Selaus toimii otsikoiden, tekijöiden sekä julkaisuajan mukaan. Vanha metsäkirjallisuus on luettavissa sivuilla pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/127

Visa mera
Sivuille on koottu luetteloita salapoliisi- ja rikosromaaneista, jotka ovat ilmestyneet sarjoina tai joissa esiintyy sama päähenkilö. Hakemistot kirjailijoista ja kirjoissa esiintyvistä henkilöistä; kummastakin hakemistosta voi hakea nimen, ammatin tai tapahtumapaikan mukaan. Osasta kirjailijoita myös henkilötietoja. Haku myös hakusanalla. Linkkejä kirjailijoita käsitteleville sivuille.
Webbplatsens språk: 
http://www.stopyourekillingme.com

Visa mera
Don DeLillolle omistetut sivut. Sivuilla on lyhyt elämäkerta ja bibliografia DeLillon teoksista. Teoksista on sivuun kerätty myös kansikuvia ja lyhyet selostukset sekä luettelo kirjailijan haastatteluista. Linkkejä.
Webbplatsens språk: 
http://perival.com/delillo/delillo.html

Visa mera
Lapin maakuntakirjaston Lappi-osastolla toimivan Suomen saamelaisen erikoiskirjaston sivulla on kuvaus kokoelmista sekä tietoa saamelaisista sekä saamenkielistä verkkomateriaalia.
Webbplatsens språk: 
https://lapinkirjasto.finna.fi/Content/saame

Visa mera
Sivuilla on runoja seitsemältä tunnetulta nykyrunoilijalta sekä viitteitä valikoituihin bibliografisiin lähteisiin sekä tietoja runoilijoista. Sivuilta on myös linkki The Atlantic Monthly lehteen, jossa on julkaistu runoja samoilta runoilijoilta.
Webbplatsens språk: 
http://www.ibiblio.org/ipa

Visa mera
Kaunokirjallisuutta esittelevässä sivustossa on tuhansia kaunokirjailijoita ja heidän bibliografioitaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.fantasticfiction.com/

Visa mera

Sidor