53 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Ruotsin Valtionarkiston sivuilta löytyy opastusta ja reitti arkistojen materiaalien käyttöön, myös karttoja sekä ohjeita sukututkijalle.
Visa mera
Palvelu sisältää digitoituja historiallisia Afrikan karttoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Digitaalisia karttoja vuosilta 1860-1999: maakarttoja, maailman- ja autokartastoja, tiekarttoja, kaupunki- ja erikoiskarttoja. Eniten Saksasta, mutta myös Sveitsistä, Itävallasta ja Ranskasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Jyväskylän yliopiston julkaisuarkistossa on digitoituna venäläisten sotilastopografien laatima kartasto 1850-luvulta. Kartasto sisältää 85 karttalehteä eri puolelta Suomea. Kartat ovat pdf-muodossa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lapin läänin kirjastojen ja museoitten yhteinen pohjoisen kulttuurin sivusto: Alvar Aallon arkkitehtuuri Lapissa, matkailun historiaa, Lemmenjoen kullanhuuhdonta, Giuseppe Acerbin ja Anders Skjöldebrandin Lapin-matka 1799, Maupertuisin retkikunnan astemittausmatka Tornionlaaksoon 1736-1737, Mathias Castrenin tutkimusmatkat Lappiin ja Siperiaan, Unelma Jäämerestä - Petsamo kartoissa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Palvelussa on ilmaisia karttoja mm. Välimeren alueelta, Egyptistä, Iberian niemimaalta ja Rooman valtakunnasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Valikoimassa on yleiskarttoja, entisten neuvostotasavaltojen karttoja, historiallisia karttoja ja teemakarttoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Perry-Castañeda Library Map Collectionin valikoima Albanian karttoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietoja vanhoista suomalaisista kartoista: topografikartoista, pitäjänkartoista, taloudellisista kartoista. Vanhoja karttoja myös kaupan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkokokoelma sisältää 1600-luvun maakirjakarttoja (geometriset maakirjat) digitoituina kuvatiedostoina. Kartta-aineisto sisältää fyysisen ympäristön kuvailun lisäksi myös taloudellisia ja verotuksellisia tietoja. Karttoja voi hakea lääniluettelosta tai karttakuvasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kokoelmassa on kolme yleiskarttaa, joidenkin kaupunkien karttoja sekä historiallisia ja temaattisia karttoja. Kartat esitetään pääosin kuvina (.jpg).
Webbplatsens språk:
Visa mera
Poliittinen kartta koko Aasiasta, yleiskartta Aasiasta ja Etelä-Aasiasta, Aasian historiallisia karttoja sekä karttoja maittain.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla on tietoa Suomen merikarttojen historiasta ja luettelo kartoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen Matkailija-Yhdistyksen Suomi kartasto vuodelta 1902, Paul Kruhsen kokoelmasta
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kokoelman painopiste on Etelä- ja Pohjois-Amerikasta 1700- ja 1800-luvuilla laadituissa kartoissa, mutta joukossa on myös vanhoja karttoja muista maanosista sekä maailmankarttoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Historiallisia karttoja kaikista maanosista. Yhdysvaltain osuus luonnollisesti laaja. Myös Euroopasta hyvä valikoima. Esimerkiksi Baltian alueesta kartat 1000-luvulta 1800-luvun alkuun saakka. Lisäksi löytyy vaikkapa keskiaikaisen Pariisin kartta sekä Euroopan keskiaikaisten yliopistojen maantieteellinen sijainti. Myös U.S. Army Center of Military Historyn tuottamia karttoja toisen maailmansodan rintamalinjoista. Selkeä hakemistohierarkia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivulla on kerhon historiaa, tietoa karttaharrastuksesta, julkaisuja sekä yhteystiedot.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Maantieteellisiä, poliittisia ja historiallisia karttoja Euroopasta yleensä sekä maittain.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Visa mera
Valikoimassa on yleiskarttoja, historiallisia karttoja sekä teemakarttoja (esim. maankäyttö, teollisuus, väestö).
Webbplatsens språk:
Visa mera
John Nurmisen Säätiön tarkoituksena on suomalaisen merenkulun kulttuuriperinteen vaaliminen. Sivuilla esitellään säätiön toimintaa, säätiön kartta-, taide- ja meriantiikkikokoelmia sekä kerrotaan näyttelyistä, joissa säätiö on mukana.
Visa mera
Historiallisia karttoja, karttoja osavaltioista, väestökarttoja, teemakarttoja...
Webbplatsens språk:
Visa mera
Rooman ja Bysantin hallitsijat Augustuksesta Constantinus IX Pelagosukseen. Sivut sisältävät halitsijaluettelon, elämäkertatietoja keisareista, tärkeiden hallitsijadynastioiden sukupuita, luetttelon merkittävistä taisteluista sekä karttoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietokantaan on koottu karttoja Suomen alueilta 1600-luvulta aina 1950-luvulle saakka. Kartat on ryhmitelty käyttötarkoituksen mukaan, esimerkkeinä maakirjakartat, tilus- ja kyläkartat, kaupunkikartat ja sotilaskartat. Sivuilta löytyy myös kartta-aiheisia tutkimuksia, tietopaketti maanmittauksen kehityksestä 1600- ja 1700-luvuilla Suomessa sekä Heikki Rantatuvan biografia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Claes Wilhelm Gyldén (1802-1872) oli maanmittauksen ja metsänhoidon ylihallituksen ylitirehtööri vuosina 1854-72. Toimiessaan maanmittausinsinöörinä maanmittaushallituksessa vuosina 1837-1843 Gyldén julkaisi Suomen kaikkien silloisten kaupunkien kaupunkikartat, yhteensä 31 karttalehteä. Nämä asemakaavakartat painettiin kaikki samassa koossa 50,8 x 65,9 cm. Tästä johtuen karttojen mittakaavat vaihtelivat asteikkojen 1:3200 – 1:10000 välillä. Kaupungin asemakaavan lisäksi jokaisessa kartassa on yleissilmäyskartta, julkisten rakennusten luettelo sekä niiden sijainti. Karttojen digitaaliset kopiot ovat osa Kansalliskirjasto Pelasta kirja -kokoelmaa, ja ne vapaasti käytettävissä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sisältää interaktiivisia ja animoituja karttoja, joilta voi aikajanan avulla seurata historiallisia tapahtumia sekä erilaisia muutos- ja kehitysvaiheita Amerikassa, Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansallisarkisto on digitoinut kokonaisuudessaan pitäjänkartaston, joka on yksi Kansallisarkiston käytetyimmistä aineistoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansalliskirjasto on julkaissut Suomea koskevia historiallisia karttoja 1500-luvulta 1900-luvun puoliväliin. Kartat havainnollistavat Suomen valtiollisen aseman ja sisäisen hallinnon historiaa, liikenneyhteyksien kehitystä ja asutuskeskuksien kasvua.
Visa mera
Digitoituja karttoja tiedemies ja tutkimusmatkailija A. E. Nordenskiöldin keräämästä karttakokoelmasta.
Visa mera