Palvelussa on ilmaisia karttoja mm. Välimeren alueelta, Egyptistä, Iberian niemimaalta ja Rooman valtakunnasta.
Webbplatsens språk: 
http://awmc.unc.edu/wordpress

Visa mera
Karttoja ja muuta tietoa vanhoista kaupungeista. Kartoista vanhimmat ovat peräisin 1400-luvun lopusta, viimeisimmät 1700-luvun alkupuolelta. Selattavissa maan, kaupungin, vuoden tai kartantekijän mukaan.
http://historic-cities.huji.ac.il/historic_cities.html

Visa mera
Rooman ja Bysantin hallitsijat Augustuksesta Constantinus IX Pelagosukseen. Sivut sisältävät halitsijaluettelon, elämäkertatietoja keisareista, tärkeiden hallitsijadynastioiden sukupuita, luetttelon merkittävistä taisteluista sekä karttoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.roman-emperors.org

Visa mera
Claes Wilhelm Gyldén (1802-1872) oli maanmittauksen ja metsänhoidon ylihallituksen ylitirehtööri vuosina 1854-72. Toimiessaan maanmittausinsinöörinä maanmittaushallituksessa vuosina 1837-1843 Gyldén julkaisi Suomen kaikkien silloisten kaupunkien kaupunkikartat, yhteensä 31 karttalehteä. Nämä asemakaavakartat painettiin kaikki samassa koossa 50,8 x 65,9 cm. Tästä johtuen karttojen mittakaavat vaihtelivat asteikkojen 1:3200 – 1:10000 välillä. Kaupungin asemakaavan lisäksi jokaisessa kartassa on yleissilmäyskartta, julkisten rakennusten luettelo sekä niiden sijainti. Karttojen digitaaliset kopiot ovat osa Kansalliskirjasto Pelasta kirja -kokoelmaa, ja ne vapaasti käytettävissä.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/58895

Visa mera
Karttaselvitys Pirkanmaan tiehistorian varhaisimmasta tai muuten muinaistieteellisesti merkittävimmästä kerrostumasta. Selvityksessä on huomioitu Pirkanmaan alueen 1800-lukua vanhemmat valtakunnallisesti ja maakunnallisesti tärkeät tiet eli maantiet, jotka ovat yhdistäneet läänin- tai maakunnan tason keskuksia toisiinsa sekä tiet, jotka ovat yhdistäneet pitäjien keskuksia toisiinsa ja ylemmän tason keskuksiin ja teihin.
Webbplatsens språk: 
https://issuu.com/vapriikki/docs/tieselvitys_raportti

Visa mera
Alankomaiden kuninkaallisen kirjaston muistitietokanta sisältää kuvia museoesineistä, maalaustaiteesta, piirroksista, kartoista sekä muusta aineistosta. Täällä voi ihailla hollantilaisten mestareiden maalauksia.
Webbplatsens språk: 
https://geheugen.delpher.nl/en

Visa mera
Tietoja vanhoista suomalaisista kartoista: topografikartoista, pitäjänkartoista, taloudellisista kartoista. Vanhoja karttoja myös kaupan.
Webbplatsens språk: 
http://www.strang.fi/karttatieto

Visa mera
Lapin läänin kirjastojen ja museoitten yhteinen pohjoisen kulttuurin sivusto: Alvar Aallon arkkitehtuuri Lapissa, matkailun historiaa, Lemmenjoen kullanhuuhdonta, Giuseppe Acerbin ja Anders Skjöldebrandin Lapin-matka 1799, Maupertuisin retkikunnan astemittausmatka Tornionlaaksoon 1736-1737, Mathias Castrenin tutkimusmatkat Lappiin ja Siperiaan, Unelma Jäämerestä - Petsamo kartoissa.
Webbplatsens språk: 
http://lapinkavijat.rovaniemi.fi

Visa mera
Ruotsin Valtionarkiston sivuilta löytyy opastusta ja reitti arkistojen materiaalien käyttöön, myös karttoja sekä ohjeita sukututkijalle.
Webbplatsens språk: 
https://sok.riksarkivet.se/

Visa mera
Kansalliskirjasto on julkaissut Suomea koskevia historiallisia karttoja 1500-luvulta 1900-luvun puoliväliin. Kartat havainnollistavat Suomen valtiollisen aseman ja sisäisen hallinnon historiaa, liikenneyhteyksien kehitystä ja asutuskeskuksien kasvua.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/78800

Visa mera
John R. Borchertin karttakokoelman historiallisista kartoista on digitoitu osa. Niitä voi tutkia verkossa. Karttoja on Yhdysvalloista, mutta myös muualta maailmasta.
Webbplatsens språk: 
https://umedia.lib.umn.edu/search?browse=true&facet_field=contributing_organization_name_s&facet_lim...

Visa mera
Paikkatietopalveluun julkaistaan katsottavaksi yleisön saataville kymmeniä tuhansia ilmakuvia, joista vanhimmat ovat 1930-luvulta. Niitä voi käyttää hyväksi esimerkiksi tutkimustyössä, mutta myös sukututkimuksessa ja paikallishistoriaa tutkiessa. Kuvan saa näkyviin zoomaamalla kartaan merkittyjä alueita.
Webbplatsens språk: 
https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?zoomLevel=1&coord=525406_7159061&mapLayers=801+100+default,3400...

Visa mera
Maanmittauslaitoksen sivuille on koottu tietoa vanhojen karttojen hakutavoista ja verkkosijainneista. Karttaluetteloiden avulla selviää, mitä karttoja ja karttasarjoja on olemassa ja mistä ne löytyvät.
Webbplatsens språk: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/suomenvanhatkartat

Visa mera
Maanmittauslaitoksen karttoja eri aikakausilta skannattuina sovellukseen, jossa voi tarkastella alueen karttaa eri vuosilta.
Webbplatsens språk: 
https://vanhatkartat.fi/

Visa mera
Maanmittauslaitos on julkaissut verkossa vanhoja painettuja peruskarttoja ja Ylä-Lapin topografikarttoja. Kartat on painettu vuosina 1949–1992.
Webbplatsens språk: 
http://vanhatpainetutkartat.maanmittauslaitos.fi/

Visa mera
Vaasan saariston vanhat kartat sisältää karttoja vuodesta 1727 eteenpäin. Huvilaelämää esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin, kesäasutuksen ja mökkeilyn historiaa 1700-luvun lopulta alkaen. Vaasan lisäksi mukana on kohteita Kokkolasta, Pietarsaaresta, Uudestakaarlepyystä ja Kristiinankaupungista.
Webbplatsens språk: 
https://kartta.vaasa.fi/Huvilaelamaa/vanhatkartat/

Visa mera
Perry-Castañeda Library Map Collectionin valikoima Albanian karttoja.
Webbplatsens språk: 
https://maps.lib.utexas.edu/maps/albania.html

Visa mera
Poliittinen kartta koko Aasiasta, yleiskartta Aasiasta ja Etelä-Aasiasta, Aasian historiallisia karttoja sekä karttoja maittain.
Webbplatsens språk: 
https://maps.lib.utexas.edu/maps/asia.html

Visa mera
Kokoelmassa on kolme yleiskarttaa, joidenkin kaupunkien karttoja sekä historiallisia ja temaattisia karttoja. Kartat esitetään pääosin kuvina (.jpg).
Webbplatsens språk: 
https://maps.lib.utexas.edu/maps/spain.html

Visa mera
Bavarikonissa voi käydä ihailemassa Bayernin kirjastoihin, museoihin ja arkistoihin säilöttyjä esineitä, tekstejä, käsikirjoituksia, taideteoksia, kolikkoja, karttoja ja paljon muuta.
Webbplatsens språk: 
https://www.bavarikon.de/?lang=en

Visa mera
John Nurmisen Säätiön tarkoituksena on suomalaisen merenkulun kulttuuriperinteen vaaliminen. Sivuilla esitellään säätiön toimintaa, säätiön kartta-, taide- ja meriantiikkikokoelmia sekä kerrotaan näyttelyistä, joissa säätiö on mukana.
Webbplatsens språk: 
https://johnnurmisensaatio.fi/

Visa mera
Sivuilla on tietoa Suomen merikarttojen historiasta ja luettelo kartoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.strang.fi/merikarttatieto/

Visa mera
Historiallisia karttoja kaikista maanosista. Yhdysvaltain osuus luonnollisesti laaja. Myös Euroopasta hyvä valikoima. Esimerkiksi Baltian alueesta kartat 1000-luvulta 1800-luvun alkuun saakka. Lisäksi löytyy vaikkapa keskiaikaisen Pariisin kartta sekä Euroopan keskiaikaisten yliopistojen maantieteellinen sijainti. Myös U.S. Army Center of Military Historyn tuottamia karttoja toisen maailmansodan rintamalinjoista. Selkeä hakemistohierarkia.
Webbplatsens språk: 
https://maps.lib.utexas.edu/maps/historical/index.html

Visa mera
Jyväskylän yliopiston julkaisuarkistossa on digitoituna venäläisten sotilastopografien laatima kartasto 1850-luvulta. Kartasto sisältää 85 karttalehteä eri puolelta Suomea. Kartat ovat pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/6534

Visa mera
Maantieteellisiä, poliittisia ja historiallisia karttoja Euroopasta yleensä sekä maittain.
Webbplatsens språk: 
https://www.lib.utexas.edu/maps/europe.html

Visa mera
Valikoimassa on yleiskarttoja, historiallisia karttoja sekä teemakarttoja (esim. maankäyttö, teollisuus, väestö).
Webbplatsens språk: 
https://www.lib.utexas.edu/maps/germany.html

Visa mera
Digitaalisia karttoja vuosilta 1860-1999: maakarttoja, maailman- ja autokartastoja, tiekarttoja, kaupunki- ja erikoiskarttoja. Eniten Saksasta, mutta myös Sveitsistä, Itävallasta ja Ranskasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.landkartenarchiv.de

Visa mera
Sivulla on kerhon historiaa, tietoa karttaharrastuksesta, julkaisuja sekä yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/chartarum-amici/

Visa mera

Sidor