Kirjastokaistan videossa Kai Ekholm käsittelee sananvapautta, sensuuria ja kiellettyjä kirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastokaista.fi/kai-ekholm-sensuuri-ja-sananvapaus/

Visa mera
Uusikaupunki-kokoelmaan kuuluvat Uusikaupunki-aiheisen kirjallisuuden lisäksi Helmer Winterin kirjastolle lahjoittaman erikoiskokoelman, joka sisältää Vakka-Suomea ja Uuttakaupunkia käsitteleviä teoksia sekä muun muassa Uudenkaupungin rauhansopimuksen. Kotiseutuaineistoa on myös digitoituna.
Webbplatsens språk: 
https://uusikaupunki.fi/fi/uusikaupunki-kokoelma

Visa mera
Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus edistää suomalaisen kirjallisuuden tuntemusta ulkomailla sekä suomalaisen kirjallisuuden kääntämistä. Keskuksen sivuilla on tietoa kääntäjille tarkoitetusta tuesta sekä tietokanta, josta voi etsiä suomalaisen kirjallisuuden käännöksiä muihin kieliin.
Webbplatsens språk: 
https://fili.fi/

Visa mera
Liitto toimii kirjallisuuden, taiteen ja kritiikin tekijöiden ja taiteen harrastajien järjestönä. Liitolla on maksullinen arvostelupalvelu kirjallisuuden, kuvataiteen, säveltämisen ja valokuvauksen harrastajille. Se järjestää myös kirjoittaja- ja kriitikkokoulutusta sekä kirjoituskilpailuja.
Webbplatsens språk: 
https://nuorenvoimanliitto.fi/

Visa mera
Kirjastokaista on kaikille avoin verkkopalvelu, joka tarjoilee näkökulmia kirjastoihin ja kirjastoalaan videoiden ja radio-ohjelmien muodossa. Tapaat kirjastokaistalla mielenkiintoisia kirjastolaisia, vaihtuvia kirjastoteemoja sekä lukuisia kirjastojen ystäviä ja yhteistyökumppaneita.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastokaista.fi

Visa mera
Lastenkirjainstituutin tietokannasta voi etsiä lasten ja nuorten kirjallisuutta sekä kirjallisuudentutkimusta aiheista.
Webbplatsens språk: 
https://lastenkirjainstituutti.fi/kirjasto/onnet-tietokanta

Visa mera
Digikirjastoon on koottu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjaston kokoelmista digitoitua kotimaista kaunokirjallisuutta, kansanperinnejulkaisuja ja kansankirjoittajien teoksia. Aineisto on suurimmaksi osaksi peräisin 1800-luvulta.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/131071

Visa mera
Kalevalaseuran toteuttama sivusto pohjautuu SKS:n julkaisemaan Kalevalan kulttuurihistoria -teokseen. Sivusto esittelee monipuolisesti Kalevalan tulkintoja ja merkityksiä, joita tarkastellaan viidestä eri näkökulmasta: Kalevala taiteessa, kansallinen Kalevala, poliittinen Kalevala, Kalevala ja kansanrunous sekä kertautuva Kalevala.
Webbplatsens språk: 
https://kaku.kalevalaseura.fi/

Visa mera
Artikkelissa pohditaan ihmissuden olemusta kansanperinteessä ja kirjallisuudessa. Uskomus ihmisen muuttumisesta joksikin petoeläimeksi tunnetaan kaikkialla maailmassa.
Webbplatsens språk: 
http://www.aikakone.org/leena/werewolf.htm

Visa mera
Artikkelissa käsitellään Suomen 1820-luvun sensuuritointa erityisesti sosialistisen kirjallisuuden näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.tyovaenperinne.fi/tyovaentutkimus/2000/Koskinen.htm

Visa mera
Kirjasammon Sivupiiristä löytyy nuortenkirjallisuuden esittelyjä, arvioita ja kirjallisuusvideoita. Rekisteröityneet käyttäjät voivat luoda kirjahyllyjä ja kommentoida teoksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjasampo.fi/sivupiiri

Visa mera
Päätalo-instituutti on Taivalkoskella toimiva Kalle Päätalon kirjoittajaperinnettä edistävä ja ylläpitävä yhteisö, jonka pääasiallisena tehtävänä on edistää ja kannustaa kirjoittamisharrastusta sen eri muodoissa. Sivulla on tietoa mm. Kalle Päätalon elämästä ja tuotannosta, instituutin järjestämästä koulutuksesta sekä Napero-Finlandia satukilpailuista.
Webbplatsens språk: 
https://www.taivalkoski.fi/palvelut/kirjasto-ja-kulttuuri/paatalo-instituutti/

Visa mera
Tietokantaan on koottu perustiedot niistä noin 2000 suomalaisesta, jotka kutsuttiin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran jäseneksi vuosina 1831–1892. Mukana ovat myös ulkomaiset kirjeenvaihtajajäsenet.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallisbiografia.fi/jasenet

Visa mera
Kirjavinkit on harrastelijavoimin ylläpidetty sivusto, joka suosittelee lukemisen arvoisia kirjoja kirja-arvosteluin. Arvosteluissa on myös kommentteja.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjavinkit.fi/

Visa mera
SKS:n sivusto esittelee kansanrunousarkiston, kirjallisuusarkiston, seuran kirjaston, kustannusosaston ja Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen toiminnan ja yhteystiedot. Lisäksi seuran sivuilla on suomalaisen kirjallisuuden tekstejä sekä tutkimuskokonaisuuksia niistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.finlit.fi

Visa mera
Elmer sisältää tietoa kauniaislaisista kirjailijoista ja heidän tuotannostaan. Tietokannassa on lisäksi runo-, romaani- ja tietokirjallisuusluetteloita Kauniaisten kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmaan kuuluvasta aineistosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.elmerinfo.net

Visa mera
Turussa toimivan Suomen vanhimman tieteiskirjallisuuden harrastajien yhdistyksen sivuilla esitellään seura, sen tapahtumia ja toimintaa. Sivuilla on myös toimintakertomukset vuodesta 1994 sekä laaja linkkihakemisto. Seura jakaa vuosittain Atorox-tieteiskirjallisuuspalkinnon, jonka ehdokkaista ja saajista myös tietoa. Tietoa ja tekstinäytteitä seuran julkaisemasta Spin-lehdestä.
Webbplatsens språk: 
https://terrakoti.net/tsfs/

Visa mera
Kokkolan kotiseutuaineistosta löytyvät Kokkolaa ja sen ympäristöä koskevaa kirjallisuutta ja viitteitä sisältävät Chydenica-kokoelma sekä Kotiseutumme Kokkola, Erik Henrik Holmin käsikirjoitukset, Annikki Wiirilinnan lehtikirjoituksia Erik Fordell-kokoelma ja Lohtaja-kokoelma.
Webbplatsens språk: 
https://www.kokkola.fi/vapaa-aika/kirjasto/kotiseutuaineisto/

Visa mera
Virtuaalinen vanha kirjasuomi eli Vvks on oppilaitoksille ja kaikille vanhasta suomen kielestä kiinnostuneille tarkoitettu oppimateriaali. Se sisältää äänne- ja muoto-oppia sekä lauseoppia käsittelevät osiot, tekstejä ja tekstikatkelmia 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta, harjoituksia sekä katsauksen vanhaan kirjallisuuteen.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinki.fi/vvks/

Visa mera
Viikin tiedekirjaston Vanha metsäkirjallisuus -kokoelman kotisivulla on sekä hakuvaihtoehto tietokantaan että selausmahdollisuus. Selaus toimii otsikoiden, tekijöiden sekä julkaisuajan mukaan. Vanha metsäkirjallisuus on luettavissa sivuilla pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/127

Visa mera
Kirjakauppaliiton kokoamissa listoissa luetellaan kymmenen kirjakaupoissa kuukauden aikana myydyintä teosta. Erilliset listat on tehty kotimaisesta kaunokirjallisuudesta, käännetystä kaunokirjallisuudesta, tietokirjoista sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Tarjolla on myös pokkarilista.
Webbplatsens språk: 
https://kirjakauppaliitto.fi/kirja-ala-suomessa/mita-suomi-lukee/

Visa mera
Suomen Kirjasäätiö on Suomen Kustannusyhdistyksen ja opetusministeriön v. 1983 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on sääntöjensä mukaan edistää ja tukea kotimaista kirja- ja sanataidetta. Säätiön jakamat palkinnot ovat Finlandia, Pikku-Finlandia, Tieto-Finlandia, Finlandia Junior, Topelius-palkinto, Eino Leino -palkinto, Mikael Agricola -palkinto ja Alvar Renqvist -palkinto.
Webbplatsens språk: 
https://kirjasaatio.fi/

Visa mera
Sivuilla esitellään entisiä ja nykyisiä eteläkarjalaisia kirjailijoita. Ne perustuvat Lappeenrannan maakuntakirjaston Carelica-kotiseutukokoelmaan, jonka keruualue on nykyinen Etelä-Karjala, Karjalan kannas Kurkijoelta etelään ja Inkerinmaa. Sivut keskittyvät kaunokirjallisuutta julkaisseisiin kirjailijoihin, joilta on otettu mukaan myös muunlainen tuotanto. Nykykirjailijoiden esittelyn lähtökohtana on kunkin kirjailijan kiinnostus tulla esitellyksi Carelica-kirjailijana.
Webbplatsens språk: 
https://www.lappeenranta.fi/fi/kulttuuri-ja-liikunta/kirjasto/aineistot/carelica-kotiseutukokoelma/c...

Visa mera
Lahden kansaivälisen kirjailijakokouksen sivuilta löytyvät kesän kokousten tiedot ja aiheet. Ne sisältävät lyhyet kuvaukset osallistuneista kirjailijoista kautta aikojen. Sivuilta löytyy myös kokouksissa pidettyjä alustuksia, historiaa aiemmista kokouksista sekä kokouksen järjestävän organisaation kuvaus.
Webbplatsens språk: 
https://www.liwre.fi/

Visa mera
Tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tampereen, Tornion (vuoteen 1788) ja Turun kaupunkien perukirjoissa ja huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810.
Webbplatsens språk: 
http://dbgw.finlit.fi/henrik/index.php

Visa mera
Tietokirja.fi on tietokirja-alan yhteinen tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Sivuilla esitellään tämänvuotisen tapahtuman teemat ja ohjelma sekä kerrotaan esiintyjistä.
Webbplatsens språk: 
https://tietokirjafestivaali.fi/

Visa mera
Valtakunnallinen Suomen Kirjainstituutti edistää suomalaista kirjakulttuuria. Se järjestää tapahtumia, koulutusta sekä tutkimusta. Sivut sisältävät instituutin toimintamallin ja tapahtumakalenterin lisäksi virtuaalimuseon, jossa julkaistaan verkkoteoksia suomalaisesta kirjasta ja kirjailijoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.pukstaavi.fi/suomen-kirjainstituutti/

Visa mera
Lukukeskuksen kotisivuilta löytyy tietoa kirjallisuudesta, kirjallisuustapahtumista, lukemisharrastuksesta. Lukukeskuksen kautta voi myös järjestää kirjailijavierailuja esimerkiksi kirjastoihin tai kouluihin.
Webbplatsens språk: 
https://lukukeskus.fi/

Visa mera
Kontu on J.R.R. Tolkieniin keskittyvä sivusto, joka sisältää mm. KontuWikin ja keskustelupalstan sekä tietoa verkkoyhteisön toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
http://kontu.info

Visa mera

Sidor