Kirja avaa turvapaikkaa hakevan perheen ja lasten vastaanottoa ja arkea Suomessa ja antaa vinkkejä, miten kohdata ja tukea heitä. Kirja on suunnattu vastaanottokeskuksissa, järjestöissä, sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä ensi- ja turvakodeissa toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille.
Webbplatsens språk: 
https://issuu.com/ensi-jaturvakotienliitto/docs/turvapaikanhakijaperhe._kohtaamisen

Visa mera
Mannerheimin Lastensuojeluliitto tarjoaa tietoa tukioppilaille ja kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita tukioppilastoiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.mll.fi/ammattilaisille/kouluille-ja-oppilaitoksille/tukioppilastoiminta/

Visa mera
Suomen Kulttuurirahaston julkaisussa kuvataan taiteen rahoituksen nykytilaa Suomessa ja pohditaan rahoituksen eri vaihtoehtoja tulevaisuudessa.
Webbplatsens språk: 
https://skr.fi/sites/default/files/skr7/tiedostot/Rahan_kosketus.pdf

Visa mera
Palasista eteenpäin -hanke tarjoaa apua perheille, läheisille ja ammattilaisille, kun nuori on alkanut kokeilla tai käyttää huumeita. Sivuilla esitellään perheiden tueksi kehitetty Palaset-malli. Sivuilla on myös itseapuopas nuoren läheisille.
Webbplatsens språk: 
https://www.palasistaeteenpain.fi/

Visa mera
Tietoa eri alojen ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään läheisensä menettäneitä. Sivuille on koottu välineitä kohtaamisiin sekä palveluja, joita sureville on tarjolla. Työyhteisöille on osio, jossa käsitellään mm. sitä, miten varautua työntekijöidensä kohtaamiin menetyksiin ja miten tukea surevaa työntekijää.
Webbplatsens språk: 
https://www.surevankohtaaminen.fi/

Visa mera
Nepsy on lyhenne neuropsykiatrisista vaikeuksista, jotka johtuvat aivotoiminnan rakenteellisesta ja toiminnallisesta poikkeavuudesta. Niitä ovat esimerkiksi ADHD ja ADD, Aspergerin oireyhtymä ja muut autismikirjon häiriöt. Sivuilla on tietoa nepsyistä, nepsyperheiden ja -henkilöiden tarinoita sekä näkökulmia aiheeseen.
Webbplatsens språk: 
https://naenepsy.fi/

Visa mera
Suomen Olympiakomitean julkaisema materiaali tarjoaa vanhemmille tietoa siitä, miten tukea nuorta opiskelun ja urheilun yhdistämisessä.
Webbplatsens språk: 
https://olympiakomitea.kuvat.fi/i/F8dQ3zutjrs4Nk27eDAnKHpBY6WxhXTR

Visa mera
Tukikeskus Valopilkku opastaa ja neuvoo kiusaamistilainteissa. Sivuille on koottu ohjeita koulukiusatulle, koulukiusatun vanhemmalle sekä entisille koulukiusatulle.
Webbplatsens språk: 
https://www.valopilkkuja.fi/

Visa mera
Suomi.fi:n kooste sisältää ohjeita läheisen kuoleman kohdatessa. Siitä löytyy tietoa, miten toimia kuolintapauksen sattuessa, hautajaisjärjestelyistä ja niiden etenemisestä, perunkirjoituksesta, surun kohtaamisesta ja tukipalveluista sekä vainajan omaisten asemasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/parisuhde-ja-perhe/laheisen-kuolema

Visa mera
Lapsettomien yhdistyksen Simpukan kotisivulla on yhdistyksen esittely ja yhteystiedot sekä lapsettomuushoitoja tarjoavien klinikoiden yhteystietoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.simpukka.info/

Visa mera
Syöpäjärjestöjen julkaisemalla sivulla kerrotaan syöpätaudeista, hoidosta, kuntoutuksesta sekä vertaistuesta. Palvelusta löytyy yhteystietoja ja neuvontaa sekä sairastuneiden ja heidän omaistensa kokemuksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kaikkisyovasta.fi/

Visa mera
Suomen Kirjasäätiö on Suomen Kustannusyhdistyksen ja opetusministeriön v. 1983 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on sääntöjensä mukaan edistää ja tukea kotimaista kirja- ja sanataidetta. Säätiön jakamat palkinnot ovat Finlandia, Pikku-Finlandia, Tieto-Finlandia, Finlandia Junior, Topelius-palkinto, Eino Leino -palkinto, Mikael Agricola -palkinto ja Alvar Renqvist -palkinto.
Webbplatsens språk: 
https://kirjasaatio.fi/

Visa mera
Vanhusasiavaltuutettu edistää ikääntyneiden edun ja oikeuksien toteutumista. Vanhusasiavaltuutetun tehtävä on varmistaa, että ikääntyneiden asema ja oikeudet otetaan huomioon lainsäädännössä ja yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Sivuilla on tietoa ja ohjausta ikääntyneiden ja heidän etujensa puolustamisen avuksi.
Webbplatsens språk: 
https://vanhusasia.fi/

Visa mera
Mielenterveyden keskusliitto auttaa mielenterveysongelmia kokeneita ja ajaa heidän asiaansa yhteiskunnassa. Liiton sivulta löytyy tietoa mielenterveyspalveluista, ohjeita, mistä apua kannattaa lähteä hakemaan ja auttava puhelin sekä chat.
Webbplatsens språk: 
https://www.mtkl.fi

Visa mera
Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelin ja netti tarjoaa keskustelukumppanin lapselle tai nuorelle. Puhelimeen voi ottaa yhteyttä missä asiassa tahansa. Sivustossa on lisäksi opastettu kasvavan pojan ymmärtämisessä ja laadittu nuori-aikuinen-nuori -sanakirja, jonka avulla voi nähdä, että myös aggressioksi tai häiriköinniksi koettu käytös merkitsee kontaktin ottoa aikuiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Visa mera
Harvinaiskeskuksen sivulle kuvaillaan harvinaisia sairauksia ja annetaan diagnoosikohtaista tietoa oireyhtymistä. Keskuksessa tarjotaan keskustelutukea sekä vertaistukea ja siellä on sopeutumisvalmennuskursseja.
Webbplatsens språk: 
https://www.tukiliitto.fi/harvinaiskeskusnorio/

Visa mera
Mirja Köngäs tarkastelee tutkimuksessaan lasten vertaiskulttuurin erityispiirteitä ja tunneälyä osana päiväkotiarkea. Tutkimus on toteutettu kolmessa suomalaisessa päiväkodissa.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-337-064-7

Visa mera
Mieli ry järjestää vertaistukea ja keskusteluapua verkossa: Solmussa-chat aikuisille, Mieli Tukisuhde pidempiaikaiseen kirjoituskontaktiin, TukiNetin keskustelut, nuorille Sekaisin-chatissa ja Sekaisin-gaming.
Webbplatsens språk: 
https://mieli.fi/tukea-ja-apua/chattaa-tai-kirjoita/

Visa mera
Miessakit ry:n opas avuksi isyyden alkumetreillä oleville miehille, heidän läheisilleen sekä isien kanssa työtä tekeville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Oppaassa on tietoa tukimuodoista, joita masennusoireista kärsiville isille on tarjolla.
Webbplatsens språk: 
https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/masi-hanke/masi-opas/

Visa mera
Kasvun tuki on tietolähde ammattilaisille lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Se sisältää tietoa ja arviointeja menetelmistä, joiden tavoitteena on parantaa lasten, nuorten ja vanhempien psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.
Webbplatsens språk: 
https://kasvuntuki.fi/

Visa mera
Tietoja Kätkyt- ja lapsikuolemaperheiden yhdistyksen toiminnasta Suomessa sekä informaatiota kätkytkuolemasta ja siitä mistä perheet saavat tarvitessaan apua.
Webbplatsens språk: 
https://kapy.fi/

Visa mera
Terveyskylän Naistalon tietoa lapsettomuuden, lapsettomuustutkimuksista sekä hedelmöityshoidoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskyla.fi/naistalo/lis%C3%A4%C3%A4ntymisterveys/lapsettomuus

Visa mera
Imetyksen tuki ry:n kokoamia vinkkejä tukea ja tietoa imetyksestä tarjoaville sivuista ja postituslistoista.
Webbplatsens språk: 
https://imetys.fi/

Visa mera
Opas tarjoaa tietoa ja käytännön tukea käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Opas on suunnattu opettajille, varhaiskasvatuksen johtajille ja koulujen rehtoreille, mutta on avuksi myös muille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille sekä huoltajille.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/tukea-arkeen

Visa mera
Jenny ja Antti Wihurin rahasto on riippumaton yleishyödyllinen suomalainen säätiö, joka tukee apurahoin tieteen, taiteen ja yhteiskunnallisen toiminnan hankkeita.
Webbplatsens språk: 
https://wihurinrahasto.fi/

Visa mera
Nuorten turvatalossa tarjotaan nuorille keskustelua, tukea, läheisneuvonpitoa sekä väliaikaisen yöpymispaikan kriisitilanteessa. Sivulta löytyvät yhteystiedot, kuvaus palveluista ja tapahtumista sekä ohjeet vapaaehtoisille, jotka haluavat tarjoutua työhön turvataloon.
Webbplatsens språk: 
https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta

Visa mera
Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukilinja 12–20-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat apua ja tukea. Tukilinja päivystää arki-iltaisin. Puheluihin vastaa MLL:n ammattilainen, jonka kanssa voi puhua luottamuksellisesti ja nimettömästi.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Visa mera

Sidor