Artikkelissa pohditaan ihmissuden olemusta kansanperinteessä ja kirjallisuudessa. Uskomus ihmisen muuttumisesta joksikin petoeläimeksi tunnetaan kaikkialla maailmassa.
Webbplatsens språk: 
http://www.aikakone.org/leena/werewolf.htm

Visa mera
Sanakirjasta löytyy määritelmiä, pohdintoja ja esseitä erilaisista paranormaaleihin ilmiöihin ja pseudotieteisiin liittyvistä käsitteistä ja käsityksistä.
Webbplatsens språk: 
http://skepdic.com

Visa mera
Rajatiedon yhteistyö r.y. on yhdistys, jonka tarkoituksena on kartoittaa rajatietoa, pitää yhteyttä sen piirissä toimivien kotimaisten ja ulkomaisten yhteisöjen, tutkijoiden ja harrastajien välillä sekä aktivoida alan tutkimus alan tutkimus- ja kehitystoimintaa. Sivuilla esitellään yhdistyksen toimintaa, tapahtumakalenteri, Rajatiedon keskuksen yhteystiedot sekä linkkiluettelo.
Webbplatsens språk: 
https://www.rajatieto.fi

Visa mera
Sivuilla esitellään Skepsis ry:n tavoitteita ja toimintaa. Yhdistyksen päämääränä on mm. edistää paranormaaleja ilmiöitä koskevien väitteiden objektiivista ja puolueetonta tieteellistä tutkimusta. Sivuilta löytyvät myös Skeptikko-lehden viimeisimpien numeroiden sisällysluettelot ja valikoima lehdessä ilmestyneitä artikkeleita. Skepsis-keskustelusivuilla käydään keskustelua mm. ufoista, vaihtoehtoisista hoitomuodoista ja tieteestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.skepsis.fi

Visa mera
Sivuilla on kriittistä tietoa ja lähdeviitteitä paranormaaleista ilmiöistä, pseudotieteistä, oudoista opeista ja uskomuksista. Sivuilla on myös tietoa skeptisismistä ja tieteellisen ajattelun perusteista. Sivustojen rakenteena on hakusana-artikkelit, hakusanoja on lähes 500. Sivusto perustuu kirjaan Ihmeellinen maailma skeptikon tietosanakirja. Linkki Skepsis ry:n keskustelusivuille.
Webbplatsens språk: 
https://www.skepsis.fi/ihmeellinen

Visa mera
Emmi Lahti tarkastelee väitöskirjassaan taikuuden harjoittajia ja taikuuden harjoittamista Suomessa 1700-luvun jälkipuoliskolla. Huomion kohteena on erityisesti taikuuden olemus ja rooli arkielämässä. Analyysin aineistona on 174 noituuden ja taikuuden harjoittamisesta nostettua oikeusjuttua.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6466-5

Visa mera
Täällä voi tutustua suomenruotsalaisen kansanperinteen aarteisiin: satuihin, tarinoihin, sananparsiin, arvoituksiin, kansanmusiikkiin jne. Sivustolla on kuunneltavissa ja ladattavissa yli 3000 sävelmää. Lisäksi löytyy tietoa soittajista, pelimanniperinteestä ja kansanmusiikin tallentajista.
Webbplatsens språk: 
https://folkdiktning.sls.fi/

Visa mera
Sägenkartan kokoaa yhteen kansanperinnettä ja vanhoja tarinoita ja uskomuksia noidista, vedenhaltijoista, ihmissusista, tietäjistä, hengistä jne. Tarinat ovat peräisin Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Virosta ja niitä on yhteensä yli 10 000.
Webbplatsens språk: 
https://www.isof.se/sagenkartan#/places/nordic/true

Visa mera
Jukka Mikkolan toimittama sarja on tutkimusmatka salaliittoteorioiden salaperäiseen maailmaan, internetin syövereihin ja outoja ajatuksia herättävien kirjojen sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-3569720

Visa mera
Afrikkalaisia kirjoituksia on Ylen luenta- ja keskustelusarja filosofisista, uskonnollisista ja kaunokirjallisista afrikkalaisista kirjoituksista. Sarjassa on kirjoituksia kaikkiaan 20 maasta, ja useimmat niistä on suomennettu ensimmäistä kertaa sarjaa varten. Mukana on mm. luomiskertomuksia, kuolemaa käsitteleviä myyttejä sekä filosofisia ja uskonnollisia runoja. Jaksot sisältävät myös esittelevää ja tulkitsevaa keskustelua. Vakituisena asiantuntijana keskusteluissa on suomentaja Katriina Ranne.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-67304019

Visa mera
Haltijan kuiskaus kuvaa suomalaisia myyttejä ja niiden alkuperää.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/206657

Visa mera