Tietoa paitsi Venetsian ympäristössä sijaitsevista upeista Palladio-kohteista myös arkkitehdin elämästä.
Webbplatsens språk: 
http://www.boglewood.com/palladio

Visa mera
Virtuaalinen vanha kirjasuomi eli Vvks on oppilaitoksille ja kaikille vanhasta suomen kielestä kiinnostuneille tarkoitettu oppimateriaali. Se sisältää äänne- ja muoto-oppia sekä lauseoppia käsittelevät osiot, tekstejä ja tekstikatkelmia 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta, harjoituksia sekä katsauksen vanhaan kirjallisuuteen.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinki.fi/vvks/

Visa mera
Verkkojulkaisu perustuu Timo Alasen vuonna 2006 ilmestyneeseen samannimiseen teokseen. Se sisältää Savossa laaditun maantarkastusluettelon, johon on merkitty tiedot veronmaksajille kuuluneista viljelysmaista. Lisäksi löytyy henkilön- ja paikannimien hakemistot.
Webbplatsens språk: 
https://kaino.kotus.fi/www/verkkojulkaisut/julk4/

Visa mera
Galileo Projectin sivut sisältävät tietoa Galileo Galilein elämästä ja työstä sekä hänen aikansa tieteestä ja kulttuurista. Sivuilta löytyy mm. Galileo Galilein tyttären Marie Celesten kirjeitä isälleen (englanniksi käännettyinä). Bibliografiassa sivuston laadinnassa käytetyt lähdeteokset.
Webbplatsens språk: 
http://galileo.rice.edu/

Visa mera
Mielenkiintoisia juttuja pienen ranskalaiskylän elämänmuodosta 1500-luvulla. Runsaasti faktaa ajan maantieteestä, hallinnosta ja sosiaalisista oloista.
Webbplatsens språk: 
http://www.lepg.org

Visa mera
Teoksen avulla voi perehtyä oppineiden ja rahvaan sekä suullisten ja kirjallisten kulttuurien suhteisiin uuden ajan alun Suomessa. Kirja tarjoaa vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin: miten reformaatioajan oppineet käsittivät suomalaisen rahvaan tavat ja laulut, missä kulkee rukouksen ja loitsun raja, keiden kaikkien laulukieli oli kalevalamitta ja mitä sille tapahtui, kun suomen kieli muuttui reformaation myötä myös kirjalliseksi kieleksi.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1427/

Visa mera
Seppo Eskola käsittelee tutkimuksessaan verohallinnon kirjanpitoa Ruotsissa 1500-luvun puolivälissä. Tutkimuksessa tarkastellaan muun muassa sitä, kuinka kirjanpidon prosessi toimi ja millaisia kirjanpitoaineistoja tuotettiin. Empiirisesti tutkimus keskittyy Lounais-Suomessa sijaitsevaan Juhana III herttuakuntaan.
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-6872-6

Visa mera
Opinnäytetyössä tutkitaan Puola-Liettuan Yhteisvallan kuninkaan mahdollisuudet toteuttaa ja johtaa valtion ulkopolitiikkaa. Tutkimus on rajattu käsittelemään kuningas Sigismund Augustin hallintokauden viimeistä vaihetta, vuosia 1560–1572.
Webbplatsens språk: 
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/80431

Visa mera
Sarjassa seurataan rantasalmelaisen Kiiskisen suvun ja satakuntalaisen Teukun suvun tarinoita läpi 1500-1600-luvun myrskyisten vuosien. Sarja perustuu historioitsija Perttu Immosen kirjoittamaan kirjaan Suomen rahvaan historia.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-4392345

Visa mera
Soutoll Registers sisältää tulliasiakirjoja Ruotsin ja Tanskan välisestä kauppaliikenteestä vuosien 1497 ja 1857 välillä.
Webbplatsens språk: 
https://www.soundtoll.nl/

Visa mera
Kotuksen tietopaketti esittelee vanhan kirjasuomen syntyä, kielen muotoja ja oikeinkirjoitusta, uskonnollista kieltä sekä laki- ja säädöskieltä. Kokonaisuudessa on myös videoilla ääneenluettuja näytteitä vanhasta kirjasuomesta 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/sanakirjat/vanhan-kirjasuomen-sanakirja/

Visa mera
Ylen podcast-sarjassa tutkitaan eurooppalaista maailmankuvaa ja kartanpiirtämistä keskiajan kristillisestä mappa mundi -traditiosta alkaen 1600-1700 -luvuille, jolloin maailmankuva oli laajentunut kauppamahtien merimatkailun ja tutkimusmatkailijoiden ansiosta ja mittausmenetelmät kehittyneet niin, että kartat nousivat tarkkuudeltaan aivan uudelle tasolle.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-3725093

Visa mera
Palvelussa voi tutkia vanhoja käsikirjoituksia muun muassa Ruotsin kuninkaallisen kirjaston kokoelmista. Käsikirjoitukset ovat peräisin keskiajalta 1700-luvulle.
Webbplatsens språk: 
https://www.manuscripta.se/

Visa mera
Kaisa Häkkisen ja Tanja Toropaisen kokoama sanakirja sisältää Mikael Agricolan kaikkien teosten suomenkielisen sanaston selityksineen. Hakusanoja on yli 9100. Merkitysten ja käyttötapojen lisäksi sanakirja kertoo sanojen yleisyydestä, alkuperästä, keskinäisistä suhteista ja esiintymisestä samanaikaisissa käsikirjoituksissa.
Webbplatsens språk: 
https://edition.fi/mikaelagricolaseura/catalog

Visa mera