Suomalaisen kirjallisuuden seuran julkaisema matrikkeli talouselämän vaikuttajista sisältää Ruotsin ja Venäjän vallan ajan neuvosten sekä itsenäisyyden ajan vuorineuvosten pienoiselämäkerrat.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisbiografia.fi/talousvaikuttajat

Visa mera
Uusikaupunki-kokoelmaan kuuluvat Uusikaupunki-aiheisen kirjallisuuden lisäksi Helmer Winterin kirjastolle lahjoittaman erikoiskokoelman, joka sisältää Vakka-Suomea ja Uuttakaupunkia käsitteleviä teoksia sekä muun muassa Uudenkaupungin rauhansopimuksen. Kotiseutuaineistoa on myös digitoituna.
Webbplatsens språk: 
https://uusikaupunki.fi/fi/uusikaupunki-kokoelma

Visa mera
Maailmanlaajuinen vaihtoehtolehtien ja radikaalijulkaisujen hakemisto.
Webbplatsens språk: 
http://www.altpress.org

Visa mera
Digitaalisessa matrikkelissa on tiedot kaikista Suomessa toimineista yksityisistä oppikouluista vuodesta 1872 peruskoulujärjestelmään siirtymiseen saakka. Lisäksi löytyy tietoa peruskoulua korvaavista yksityisistä yläasteista, sopimuskouluista sekä lukioista vuosilta 1977-2004. Matrikkeli sisältää myös tilastotietoa sekä joitakin erillisiä luetteloita, esimerkkinä luettelo Neuvostoliitolle 1940 ja 1944 luovutettujen alueiden yksityisistä oppikouluista. Matrikkelin esittely on suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.yksityiskoulut.fi/yksityiskoulujenmatrikkeli/index2.htm

Visa mera
Kasvikortistosta voi etsiä tietoa ominaisuuksista ja hoidosta niiden nimillä tai ominaisuuksilla. Kasvit on myös jaoteltu selattaviin ryhmiin: puut, pensaat, perennat, kesäkukat, köynnöskasvit, vihannekset ja juurekset, mausteet ja yrtit, hedelmät ja marjat, huonekasvit ja luonnonvaraiset kasvit.
Webbplatsens språk: 
https://puutarha.net/kasvikortisto/

Visa mera
Luettelo dada-arkiston resursseista ja palveluista, linkkejä dada- ja surrealismi-sivuille sekä tietoja dada-liikkeen taiteilijoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.lib.uiowa.edu/dada/

Visa mera
Kirjoita kunta ja katuosoite, saat kartan, josta näkyy kohde talon tarkkuudella. Reittihaulla voit laskea ajoreittien pituuksia Suomen paikkakuntien välillä. Palvelu antaa myös ajo-ohjeen ja kertoo, mitä palveluita reitin varrella on. Hakee myös muiden Euroopan maiden osoitteita ja reittejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.fonecta.fi/kartat

Visa mera
Porstua on Kokkolan, Seinäjoen ja Vaasan kaupunginkirjasto-maakuntakirjastojen yhteistyön tulos, jonka tarkoituksena on tuoda verkkoon Pohjanmaata koskevaa paikallista aineistoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.porstuakirjastot.fi

Visa mera
Sivuilla on muun ohella hakemisto, jossa on satojen kuvanveistäjien esittelysivut sekä Sculpture Magazinen esittely ja artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://sculpture.org

Visa mera
Naissäveltäjät aakkosissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.kapralova.org/DATABASE.htm

Visa mera
Kirjailijahakemistossa on päijäthämäläisten kaunokirjailijoiden elämäkerta- ja julkaisutietoja, valokuvia sekä ajatuksia kirjoittamisesta ja päijäthämäläisyydestä sekä tekstinäytteitä. Hakemisto on osa Lahden kaupunginkirjaston tuottamaa Vellamon vinkit -palvelua.
Webbplatsens språk: 
http://www.paijat-hamewiki.fi/wiki/Luokka:Kirjailijat

Visa mera
Tieteellisten julkaisujen kokoelma, jossa haku ja viitteet ovat maksuttomia, mutta artikkelin tilaaminen maksullista.
Webbplatsens språk: 
https://www.ingentaconnect.com/

Visa mera
Nobel-säätiön ylläpitämä hakemisto kirjallisuuden Nobelin palkinnon saaneista kirjailijoista. Palkinnon saajat on lueteltu kronologisessa järjestyksessä. Jokaisesta bio- ja bibliografia, palkinnon myöntämisperusteet, valokuva ja linkkejä muihin lähteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.nobelprize.org/prizes/lists/all-nobel-prizes-in-literature/

Visa mera
Säveltäjien teoksia, elämäkertoja sekä muita tietoja aakkosellisessa hakemistossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.boosey.com/pages/cr/composer/

Visa mera
Koivu ja tähti -nuorisokirjallisuuden tietokanta sisältää bibliografian Suomessa julkaistusta nuortenkirjallisuudesta vuosilta 1543-1899, Agricolasta Topeliuksen aikaan. Tietokanta sisältää noin 2000 nimekettä, joista annetaan perustietojen (tekijä, kustantaja, alkuperä) lisäksi kuvausta sisällöstä, ulkoasusta ja kuvituksesta. Tietokannassa voi haun kohdistaa eri kenttiin (tekijä, nimeke, julkaisuvuosi ja -laji) sekä tehdä vapaasanahaun.
Webbplatsens språk: 
http://www.nettiposti.com/sni/tk/Kansi.html

Visa mera
Soittimien nimiluettelo musiikin tiedonhaun ja luetteloinnin apuvälineeksi. Useista, varsinkin harvinaisemmista etnomusiikin soittimista annetaan myös lyhyt luonnehdinta. Ontologia sisältää myös populaarimusiikissa käytetyt soitinnimien lyhenteet.
Webbplatsens språk: 
https://finto.fi/seko/fi/

Visa mera
Gnudb.org sisältää levyjen sisällysluetteloita sekä muita sisältötietoja. Käyttäjät voivat lisätä sisältöä tietokantaan, tekijänoikeusmääräykset huomioon ottaen.
Webbplatsens språk: 
https://gnudb.org/

Visa mera
Kuvia ja historiallista tietoa maailman maiden rekisterikilvistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.worldlicenseplates.com

Visa mera
Nettimatrikkeli, jonka lähtökohtana ovat omakuvat. Pääpaino on varsinaissuomalaisissa ja suomalaisissa taitelijoissa. Valtaosa osa omakuvista on maalauksia, grafiikkaa tai piirustuksia, mutta mukana on esinekooste sekä still-kuva performanssista.
Webbplatsens språk: 
https://fi.pinterest.com/turkuartmuseum/omakuvat-self-portraits/

Visa mera
Yli 500 kansainvälisen filmi-, televisio- ja videofestivaalin tiedot. Listaa voi selata (aakkosjärjestyksessä maittain) tai hakea esim. maan, kaupungin, festivaalin nimen, kategorian tai kuukauden perusteella. Mukana myös elokuvatapahtumia Suomesta.
Webbplatsens språk: 
http://film.britishcouncil.org/festivals-directory

Visa mera
Matrikkeli, jossa Suomen nuorisokirjailijat ry:n jäsenkirjailijat esittelevät itse itsensä. Sivulla on myös aiheittaisia kirjaluetteloita, luettelo Suomessa jaettavista lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnoista ja palkintojen saajista sekä kirjojen esittelyjä.
Webbplatsens språk: 
http://www.nuorisokirjailijat.fi

Visa mera
European Patent Officen sivustossa voi hakea jo olemassa olevia patentteja sekä anoa patenttia. Sisältää Euroopan patenttirekisterin.
Webbplatsens språk: 
https://www.epo.org/

Visa mera
Sivuilla kerrotaan enkeleistä ja roomalaiskatolisen kirkon pyhimyksistä. Suojeluspyhimyksiä voi hakea aihepiiriluettelosta. Palvelusta löytyy myös kalenteri, johon on merkitty roomalaiskatolisen kirkon juhlapyhät ja pyhimysten nimikkopäivät.
Webbplatsens språk: 
https://www.catholic.org/saints/

Visa mera
Puualan ja puurakentamisen sivusto, jonka kuluttajasivuilla on neuvoja puutavaran hankkimiseen ja puun käyttöön. Mm. hakemisto puutavaraliikkeistä Suomessa, ammattilaissivulla linkit puurakentamisen RT-kortteihin sekä kuvia ja ohjeita. Hakemiston tuotteita voi hakea tuotteen, yrityksen ja paikkakunnan mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://puuinfo.fi/

Visa mera
Kokkolan kotiseutuaineistosta löytyvät Kokkolaa ja sen ympäristöä koskevaa kirjallisuutta ja viitteitä sisältävät Chydenica-kokoelma sekä Kotiseutumme Kokkola, Erik Henrik Holmin käsikirjoitukset, Annikki Wiirilinnan lehtikirjoituksia Erik Fordell-kokoelma ja Lohtaja-kokoelma.
Webbplatsens språk: 
https://www.kokkola.fi/vapaa-aika/kirjasto/kotiseutuaineisto/

Visa mera
Klassisen, englanninkielisen runouden hakemisto. Sisältää noin 6700 runoa noin 780 runoilijalta. Haku kirjailijan tai runon nimen mukaan. Lisäksi aiheenmukainen hakemisto.
Webbplatsens språk: 
https://www.theotherpages.org/poems/

Visa mera
Kustannusliike Kariston tekijähakemistosta löytyvät kustannusliikkeen tekijöistä kuvaukset ja tietoa heidän teoksistaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.karisto.fi/sivu/tekijat/

Visa mera
Saksalaisen luolaharrastajan ylläpitämä laaja sivusto esittelee kiinnostavaa maanalaista maailmaa. Mukana on luolia, kaivoksia, lähteitä ja maanalaisia rakennelmia eri puolilta maapalloa. Suuri osa kohteista toimii turistinähtävyyksinä.
Webbplatsens språk: 
https://www.showcaves.com

Visa mera

Sidor