Kirsin kirjanurkassa voi tutustua ahkeran bloginpitäjän lukukokemuksiin vuosien varrelta.
Webbplatsens språk: 
http://kirsinkirjanurkka.blogspot.fi/

Visa mera
Taikakirjaimet on Raija Pietilän fantasia- ja science fiction -kirjallisuuteen keskittyvä blogi.
Webbplatsens språk: 
http://taikakirjaimet.blogspot.fi/

Visa mera
Julkaisussa tarkastellaan sitä, miltä osin tietokirjallisuuden näkyvyys on siirtynyt verkkoon, mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media tarjoaa tietokirjallisuuden näkyvyydelle, mistä lukijat saavat tietoa uusista tietokirjoista ja minkä tyyppisistä kirjoista puhutaan. Lisäksi käsitellään sitä, miten tietokirjallisuus näkyy perinteisissä sanoma- ja aikakauslehdissä.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/160806/Maaria_Linko_Tietokirjallisuuden_n_kyvyys_se...

Visa mera
Tutkimuksessa on selvitetty pienten lasten mediankäyttöä haastattelemalla lapsia, havainnoimalla heidän mediaympäristöään sekä lasten vanhemmille suunnatulla kyselyllä. Tutkimus osoittaa, että mediakulttuuri on osa lasten arkea varhaisesta iästä lähtien.
https://www.nuorisotutkimusseura.fi/images/julkaisuja/lastenmediabarometri2013-1.pdf

Visa mera
Lukukeskuksen tietopaketti lasten ja nuorten lukemisesta, lukutaidosta ja lukumotivaatioon vaikuttavista tekijöistä.
Webbplatsens språk: 
https://lukukeskus.fi/tietoa-lukemisesta/

Visa mera
Tartu tarinaan -kokonaisuus sisältää isien iltasatuja videolla, lukuboksi-materiaalia lasten lukutuokioiksi ja -kasvatukseen sekä lukuvinkit A:sta Ö:n.
Webbplatsens språk: 
https://www.tartutarinaan.fi/

Visa mera
Lukuliikkeen tavoitteena on edistää Suomessa asuvien lukutaitoa, lapset ja nuoret edellä. Sivuilla on ajankohtaiskatsauksia, materiaalia ja linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://lukuliike.fi/

Visa mera
Käsikirja lukupiireihin sisältää monenlaisia tapoja edistää lukutaitoa, kielitaitoa, kirjoittamistaitoja sekä esitystaitoja lukupiireillä, luovilla harjoituksilla. Mukana on myös pelejä.
Webbplatsens språk: 
https://lukemo.fi/lukemo/wp-content/uploads/2019/08/Lukuklaani_K%C3%A4sikirja_Lukupiireihin.pdf

Visa mera
Sanat haltuun -työpajoissa harjaannutaan kirjoittamaan ja luomaan tekstiä raplyriikan avulla. Työpajojen tarkoitus ja materiaalit löytyvät sivulta.
Webbplatsens språk: 
https://sanathaltuun.fi/

Visa mera
Kirjailijoiden suosituksista voi etsiä inspiraatiota seuraavaa lukuelämystä varten. Sarjassa kirjailijat kertovat joko useamman tai yhden kirjan sisällöstä ja siitä, mikä kirjassa teki heihin vaikutuksen.
Webbplatsens språk: 
https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit?filter=Kirjailija%20suosittelee

Visa mera
Runoudesta iloa, lohtua ja elämänfilosofiaa. Runosuositusten ja teosten esittelyjä kirjaston sivulle ovat tehneet mm. kirjailijat.
Webbplatsens språk: 
https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit?filter=Runous

Visa mera
Lasten ja nuorten lukemisen ja lukutaidon edistäminen kirjastossa kokoaa välineitä ja opastusta lasten- ja nuortenkirjastotoimintaan sekä lukuharrastuksen edistämiseksi. Sivuilla on ohjeita, blogi ja materiaalia sekä tietoa Lanu-neuvoston kokoonpanosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/lanu

Visa mera
Käsikirja tarjoaa tietoa lukutaidosta sekä käytännön ohjeita ja toimintatapoja, joilla innostaa lukemaan tottumattomia nuoria aikuisia lukemisen pariin. Opas on laadittu Lukemattomat mahdollisuudet -hankkeessa yhdessä kirjastoammattilaisten kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://www.lukulux.fi/

Visa mera
Oppimateriaali sisältää tehtäviä kielitietoiseen oppimiseen ja monikielellisten taitojen kehittämiseen. Kielen pariin innostetaan mm. leikkien ja vuorovaikutusharjoitusten avulla. Osa aineistosta soveltuu käytettäväksi kaikkien oppiaineiden tunneilla.
Webbplatsens språk: 
https://sites.utu.fi/minasta-ja-kielesta-kiinni/yhteystiedot/kielesta-koppi/

Visa mera
Abitreenien sivuilla on ohjeita hyvään tulokseen, harjoituksia sekä ylioppilastehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/abitreenit/aidinkieli

Visa mera
Lukukeskuksen kotisivuilta löytyy tietoa kirjallisuudesta, kirjallisuustapahtumista, lukemisharrastuksesta. Lukukeskuksen kautta voi myös järjestää kirjailijavierailuja esimerkiksi kirjastoihin tai kouluihin.
Webbplatsens språk: 
https://lukukeskus.fi/

Visa mera
ReadDrama-hankkeeen lukuteatteriohjelmassa harjoitellaan lukemista näytelmätekstin avulla. Lukuteatteria suositellaan noin 3.–5. luokan oppilaille, jotka tarvitsevat tukea lukusujuvuuden kehittämiseen.
Webbplatsens språk: 
https://readrama.nmi.fi/lukuteatteriohjelma/

Visa mera
Väinö Riikkilä -seuran sivuilla on lukudiplomeja sekä lukemaan innostamisen materiaalia. Kaikki lukemaan -osassa on ohjeiden ja ideoiden lisäksi äänikirja sekä videoita, joilla Rauman Lukon pelaajat lukevat kirjaa.
Webbplatsens språk: 
https://vainoriikkilaseura.fi/

Visa mera
Monilukutaito on keskeinen käsite vuonna 2016 käyttöönotettavissa opetussuunnitelmissa. Artikkelikokoelmassa esitellään kokemuksia monilukutaidon opettamisesta eri oppiaineissa.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:NBN:fi:uta-201510082343

Visa mera
Aikakausmedian selvitys 7–15-vuotiaiden mediankäyttötottumuksista ja siitä, miten vanhemmat suhtautuvat lasten ja nuorten käyttämiin mediasisältöihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.aikakausmedia.fi/tietoa-tutkimuksia/lasten-ja-nuorten-mediapaeivae/

Visa mera
Librarythingissä voi luoda luettelon omista kirjoistaan, lisätä niihin kuvailevia sanoja, arvostelun tai kuvauksen. Palvelussa voi tutustua muiden kirjallisuuden ystävien kokoelmiin, lukea muiden kuvauksia sekä etsiä itselleen sopivaa lukemista hakemalla esimerkiksi muuta kirjallisuuden kokoelmasta, jossa on omia kiinnostuksia lähellä olevaa materiaalia.
Webbplatsens språk: 
https://www.librarything.com/

Visa mera
Anna Kajander on selvittänyt tutkimuksessaan mm. sitä, millaisia käytännön kokemuksia ja odotuksia lukemiseen kuuluu ja mikä merkitys kirjojen muodolla on lukijalle, kun tarjolla on sekä painettuja kirjoja että e-kirjoja.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-5839-0

Visa mera
Suvi Ahola tarkastelee väitöskirjassaan suomalaisia lukupiirejä, lukupiiri-ilmiön historiaa ja kansainvälisiä ulottuvuuksia sekä lukupiirilukemisen ja yksityisen lukemisen eroja.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-8591-8

Visa mera
Lukusilta.fi sisältää ohjeita vanhemmille sujuvan lukemisen opettelun tueksi, silloin kun lukutaidon saavuttaminen ei olekaan helppoa. Sivusto sisältää ohjeita, vinkkejä ja kokemuksia ja harjoituksia lapsille, jotka ovat jo saavuttaneet peruslukutaidon.
Webbplatsens språk: 
https://lukusilta.fi/

Visa mera
Tutkimuksessa selvitetään ns. nettisukupolven mediankäyttöä ja lukemistapoja: minkälaisia nuorten aikuisten lukutottumukset ovat, mistä lukemisen tavat juontuvat ja mihin suuntaan ne ovat menossa. Huomiota on kiinnitetty erityisesti lukemisen ja yhteisöllisyyden suhteeseen.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-44-8961-7

Visa mera
Jos ei keksi mitä lukisi, mutta tietää mistä pitää, lukuvinkkikone auttaa. Kriteerejä voi antaa mielialan ja mieltymysten mukaan liukuvalla asteikolla: iloinen/surullinen, perinteinen/kummallinen, hauska/vakava, romanttinen/realistinen, seksiä/ei seksiä. Lisäksi voi määritellä henkilöiden ominaisuuksia, juonen kulkua, miljöötä jne.
Webbplatsens språk: 
https://www.whichbook.net/

Visa mera
Ibby Finland on lasten ja nuorten kirjallisuuden edistämiseen keskittyvä yhdistys. Sivuilla kerrotaan järjestön tavoitteista lastenkirjallisuuden ja lukemisen parissa sekä järjestön toiminnasta. Sivuilta löytyvät kuvaukset järjestön julkaisuista.
Webbplatsens språk: 
https://ibbyfinland.fi/

Visa mera

Sidor