Nurmijärven kunnan Aleksis Kivi-sivustosta löytyvät Aleksis Kiven elämäkertatiedot, luettelo hänen tuotannostaan (käännöksineen) sekä tutkimuksia ja kirjallisuutta Aleksis Kivestä. Lisäksi sivustoon on koottu kokonaisuus taiteesta, joka on tehty Aleksis Kiven tuotannosta tai sen pohjalta. Aleksis Kiven museot ja muut muistomerkit löytyvät sivustosta. Aleksis Kiven maisemat -osa johdattelee niihin maisemiin, joissa Aleksis Kivi liikkui ja vaikutti. Koululaisten Kivi -osioon pyritään toteuttamaan Kivi-tietoa lapsille ja nuorille helpommin omaksuttavassa muodossa.
https://www.nurmijarvi.fi/aleksis-kivi/

Visa mera
Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijatietokanta sisältää tietoa alueen kirjailijoista ja heidän tuotannostaan. Materiaalia voi etsiä kirjailijan, teoksen, lajin tai kunnan mukaan. Eri hakuja voi myös yhdistää.
Webbplatsens språk: 
https://www.lounakirjailijat.net

Visa mera
Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus edistää suomalaisen kirjallisuuden tuntemusta ulkomailla sekä suomalaisen kirjallisuuden kääntämistä. Keskuksen sivuilla on tietoa kääntäjille tarkoitetusta tuesta sekä tietokanta, josta voi etsiä suomalaisen kirjallisuuden käännöksiä muihin kieliin.
Webbplatsens språk: 
https://fili.fi/

Visa mera
Digikirjastoon on koottu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjaston kokoelmista digitoitua kotimaista kaunokirjallisuutta, kansanperinnejulkaisuja ja kansankirjoittajien teoksia. Aineisto on suurimmaksi osaksi peräisin 1800-luvulta.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/131071

Visa mera
Pentti Holapan esittelyn lisäksi koko tuotannon esittely runo- ja proosanäytteineen. Sivustossa on lähdeluettelo sekä mahdollisuus lähettää kirjailijalle kysymyksiä.
Webbplatsens språk: 
http://www.penttiholappa.net

Visa mera
Täällä esitellään Kasimir Leinon elämää ja vaikutusta suomalaisessa kulttuurielämässä. Sivuilla on tietoa Kasimir Leinon tuotannosta sekä runohakemisto. Tänne on koottu myös lähdekirjallisuutta Leinosta.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/219

Visa mera
Kirjailijahakemistossa on päijäthämäläisten kaunokirjailijoiden elämäkerta- ja julkaisutietoja, valokuvia sekä ajatuksia kirjoittamisesta ja päijäthämäläisyydestä sekä tekstinäytteitä. Hakemisto on osa Lahden kaupunginkirjaston tuottamaa Vellamon vinkit -palvelua.
Webbplatsens språk: 
http://www.paijat-hamewiki.fi/wiki/Luokka:Kirjailijat

Visa mera
Sivuilla on Santeri Ivalon teos Annikki, piispa ja kesti sekä teoksen esittely.
Webbplatsens språk: 
http://www.phpoint.fi/ulrikaj/bookshelf/apk.htm

Visa mera
Tietokannassa on tiedot suomalaisen (suomen- ja saamenkielisen sekä suomenruotsalaisen) kaunokirjallisuuden, kansanrunouden, lastenkirjallisuuden ja yleisen tietokirjallisuuden käännöksistä vuodesta 1853 alkaen. Käännöksiä voidaan hakea tekijän suku- tai etunimen, alkuteoksen, kääntäjän, käännöksen kielen, teoksen genren tai julkaisuvuoden mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://dbgw.finlit.fi/kaannokset/

Visa mera
Kajaanin kaupunginkirjaston julkaisemilla sivuilla kerrotaan Kajaanin seminaarin kasvateista ja heidän teksteistään. Kolmen kirjailijan. Viena Korhonen-Jolman, Lauri Leskisen ja Lauri Rauhalan tekstejä löytyy julkaistuina verkkosivuilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.kajaani.fi/tiedostot/seminaarin-kasvatit-kirjailijoina-pdf/

Visa mera
Kirjakauppaliiton kokoamissa listoissa luetellaan kymmenen kirjakaupoissa kuukauden aikana myydyintä teosta. Erilliset listat on tehty kotimaisesta kaunokirjallisuudesta, käännetystä kaunokirjallisuudesta, tietokirjoista sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Tarjolla on myös pokkarilista.
Webbplatsens språk: 
https://kirjakauppaliitto.fi/kirja-ala-suomessa/mita-suomi-lukee/

Visa mera
Aleksis Kiven digitaalisessa arkistossa voi tutustua Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa säilytettäviin käsikirjoituksiin, kirjeisiin, piirustuksiin ja painotuotteisiin. Sivuilla on tietoa Kiven elämästä ja tuotannosta. Aleksis Kivi ja SKS –aikajana esittelee kansalliskirjailijan ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran yhtymäkohtia.
Webbplatsens språk: 
http://www.finlit.fi/kivi

Visa mera
Elias on Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Nummi-Pusulan, Sammatin ja Vihdin paikalliskirjailijoita ja heidän tuotantoaan esittelevä tietokanta. Tietoja voi etsiä kirjailijan nimen lisäksi, kirjallisuudenlajin, kunnan tai asiasanan mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.eliaskirjailijat.fi

Visa mera
Sivuilla esitellään entisiä ja nykyisiä eteläkarjalaisia kirjailijoita. Ne perustuvat Lappeenrannan maakuntakirjaston Carelica-kotiseutukokoelmaan, jonka keruualue on nykyinen Etelä-Karjala, Karjalan kannas Kurkijoelta etelään ja Inkerinmaa. Sivut keskittyvät kaunokirjallisuutta julkaisseisiin kirjailijoihin, joilta on otettu mukaan myös muunlainen tuotanto. Nykykirjailijoiden esittelyn lähtökohtana on kunkin kirjailijan kiinnostus tulla esitellyksi Carelica-kirjailijana.
Webbplatsens språk: 
https://www.lappeenranta.fi/fi/kulttuuri-ja-liikunta/kirjasto/aineistot/carelica-kotiseutukokoelma/c...

Visa mera
Suomen kirjailijanimikkoseurat ry:n sivusto sisältää yhdistyksen tiedot (hallitus, toiminta, jäsenyys), kirjailijanimikkoseurojen kuvaukset ja yhteystiedot, tapahtumakalenterin ja jäsenseurojen myyntilistat.
Webbplatsens språk: 
https://www.nimikot.fi/nimikkoseurat/

Visa mera
Vuosittain julkaistavassa luettelossa on esitelty Suomen myydyimmät kirjat.
Webbplatsens språk: 
https://kustantajat.fi/tilastot

Visa mera
Juhani Ahon Seuran sivuilla on tietoa kirjailijasta sekä hänen tuotannostaan. Materiaalien joukossa on myös oppimateriaali sekä lukupiirimateriaali.
Webbplatsens språk: 
https://juhaniahonseura.yhdistysavain.fi/

Visa mera
Suomenkielisessä valikoimassa on pääasiassa 1800-luvulla ja sitä ennen ilmestyneitä klassikoita, esim. Juhani Ahon, Minna Canthin, Charles Dickensin, Henrik Ibsenin, Arvid Järnefeltin, Aleksis Kiven ja Eino Leinon teoksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/browse/languages/fi

Visa mera
Saima Harmaja -seuran sivustossa valotetaan Saima Harmajan elämän kulkua, hänen tuotantoaan sekä annetaan näytteitä hänen runoudestaan ja päiväkirjoistaan. Sivuilla on myös valokuvia taiteilijasta. Lisäksi seuraa kertoo tavoitteistaan, toiminnastaan ja kokoonpanostaan sivuilla.
Webbplatsens språk: 
http://www.saimaharmaja.fi/

Visa mera
Kirjastokaistan Kirjallinen kaupunkini -ohjelmasarja kertoo Suomen kaupunkien merkkikirjailijoista, kirjallisuudesta kaupungista sekä kaupungin kirjallisuusmaisemista. Sarjaan kuuluvat ohjelmat mm. Porvoosta, Jyväskylästä, Hämeenlinnasta, Turusta ja Kuopiosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastokaista.fi/kirjallisuus_ja_kulttuuri/kirjallinenkaupunkini/

Visa mera
Lieven Ameelin tutkimus suomenkielisen kaunokirjallisuuden Helsinki-kuvauksista. Aineisto koostuu yli kuudestakymmenestä romaanista, novellikokoelmasta ja yksittäisestä novellista.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-8862-9

Visa mera
Kalle Päätalon kodin, Kallioniemen museon ja Päätalokeskuksen näyttelytilojen mobiiliopastus. Palvelussa on kuvia Kalle Päätalon kodin tiloista sekä esineistöstä.
Webbplatsens språk: 
https://tarinasoitin.fi/kallepaatalo

Visa mera
Kalevalan Aino on kommentoitu julkaisu Uuden Kalevalan 4. runon säkeistä 1–30. Julkaisu havainnollistaa Aino-runoa ja sen taustoja sekä Lönnrotin toimitusperiaatteita kansanrunoaineiston suhteen.
Webbplatsens språk: 
http://aino.finlit.fi/omeka/

Visa mera
Tanssiva karhu on Ylen vuodesta 1994 lähtien kotimaiselle runoteokselle jakama palkinto, jonka voittaja selviää heinäkuussa. Täällä voi tutustua ehdokkaisiin ja valitsijaraadin perusteluihin.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/kulttuuri/tanssiva-karhu

Visa mera

Sidor