Merkittävimmät impressionistisen kuvataiteen edustajat ja kuvia heidän töistään.
Webbplatsens språk: 
http://www.ibiblio.org/wm/paint/theme/impressionnisme.html

Visa mera
Dadaismin historiaa ja kehitystä.
Webbplatsens språk: 
http://www.mital-u.ch/Dada

Visa mera
Paitsi taiteilija Leonardo da Vinci oli myös arkkitehti, muusikko, luonnontutkija, insinööri ja kirjailija, siis varsinainen renessanssinero. Leonardo DaVinci Museum of Science esittelee Leonardon tieteeseen suuntaunutta lahjakkuutta.
Webbplatsens språk: 
https://www.mos.org/leonardo/

Visa mera
Thielska Gallerian kokoelma sisältää vuosisadan vaihteen pohjoismaista maalaustaidetta. Taiteilijat sekä taideteokset löytyvät kokoelman aakkosellisesta hakemistosta. Sivulta on linkkejä joihinkin yksittäisiin taidemuseoihin sekä Tukholman museoihin.
Webbplatsens språk: 
https://thielskagalleriet.se/

Visa mera
Kalevalaseuran toteuttama sivusto pohjautuu SKS:n julkaisemaan Kalevalan kulttuurihistoria -teokseen. Sivusto esittelee monipuolisesti Kalevalan tulkintoja ja merkityksiä, joita tarkastellaan viidestä eri näkökulmasta: Kalevala taiteessa, kansallinen Kalevala, poliittinen Kalevala, Kalevala ja kansanrunous sekä kertautuva Kalevala.
Webbplatsens språk: 
https://kaku.kalevalaseura.fi/

Visa mera
Kuvia Aasian historiallisesta arkkitehtuurista maan (Kiina, Japani, Etelä-Korea, Pohjois-Korea, Thaimaa, Kambodza, Nepal, Intia, Pakistan ja Afganistan) ja kaupungin mukaan. Kuvien yhteydessä lyhyt selostus.
Webbplatsens språk: 
https://www.orientalarchitecture.com

Visa mera
In memoriam sui et suorum posuit on väitöskirja, joka käsittelee lahjoittajien Suomen kirkkoihin asettamia muistokuvia, niiden sisältöä, muotoa ja merkitystä.
Webbplatsens språk: 
http://bibbild.abo.fi/ediss/2005/TuhkanenTuija.pdf

Visa mera
National Gallery of Artin kokoelma koostuu yli 100 000 teoksesta keskiajalta nykypäiviin. Näistä kaikista voi etsiä tietoa tekijän, teoksen tai aiheen mukaan. Kuvahaku kohdistuu yli 5100 teokseen. Opastettuja kiertokäyntejä museon kokoelmiin. Virtuaalikäyntejä näyttelyihin mm. Van Gogh, Calder. Kirjallista tietoa museon kaikista näyttelyistä 1941 alkaen. Tiedonhakua museon käsikirjastosta. Museokauppa. Mainio lasten sivu NGA kids.
Webbplatsens språk: 
https://www.nga.gov/

Visa mera
Sivuilla esitellään maailman taiteen historiaa aikajanan avulla ja aiheittain. Hakemistosta löytyvät taiteilijat nimen mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.metmuseum.org/toah/

Visa mera
Elämäkertatietoja, maalaukset jaoteltuina muotokuviin, kaupunkinäkymiin ja arjen kuvauksiin. Jokaisesta teoksesta on kuva ja selostus. Lisäksi selvitetään ikonografista lähestymistapaa Vermeerin maalauksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.tchevalier.com/gwape/vermeer/

Visa mera
Taidekoulussa tutustutaan kuvallisiin sommittelukeinoihin, kuten muotoon, viivaan sekä valoon ja varjoon. Tehtävien avulla voi tutkia myös värejä, liikettä ja perspektiiviä. Sivustolta löytyy myös taidesanasto sekä tarinoita taiteesta.
Webbplatsens språk: 
https://serlachius.fi/suunnittele-vierailusi/koululaisohjelmat/taidekoulu/

Visa mera
Kotisivulla esitellään World Monuments Fund -järjestön toimintaa sekä World Monuments Watchin 100 kulttuuriperintökohdetta maanosittain.
Webbplatsens språk: 
https://www.wmf.org/

Visa mera
1200-1700-luvun eurooppalaista taidetta, painopiste keskiajan ja renessanssin taiteella. 5000 digitoitua kuvaa, useista merkittävistä taiteilijoista elämäkertatietoja. Yli 2750 kuvaa Unkarin taiteen historiasta, maalauksista ja veistoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.wga.hu/

Visa mera
Famous Paintings Exhibition-sivut sisältävät laajan aakkosellisen taiteilijahakemiston (Artist Index), jossa on kuvataiteilijoista elämäkerrallisia tietoja sekä kuvia tärkeimmistä maalauksista. Sivut sisältävät tietoa myös maalaustaiteen tyylisuunnista (Glossary), sekä pääsyn taiteilijatietoihin aikausien kautta (Themes Index).
Webbplatsens språk: 
http://metalab.unc.edu/wm/paint

Visa mera
Taidehistorian seura on ainut yksinomaan taidehistoriaan ja taiteentutkimukseen keskittyvä tieteellinen seura Suomessa.
Webbplatsens språk: 
http://www.taidehistorianseura.fi

Visa mera
Bysantin historiaa, kirjallisuutta, taidetta ja musiikkia käsittelevä verkkojulkaisu löytyy sekä html- että pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/urn:isbn:9514270606

Visa mera
Jyväskylän yliopiston taidehistorian laitoksella laadittu sanasto pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/47722/951-34-0991-0.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Sivuilta löytyy tietoja Chauvet-Pont-d'Arcin luolasta, sen tutkimisesta ja luolasta löytyneistä kalliomaalauksista. Sivuilla kerrotaan myös muualla Ranskassa sijaitsevista esihistoriallisista kalliomaalauksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.grottechauvet2ardeche.com/

Visa mera
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.perseus.tufts.edu

Visa mera
Kattava esitys Iso-Britannian viktoriaanisesta aikakaudesta. Tietoa on poliittisesta ja sosiaalisesta historiasta, kulttuurin, taiteen, tieteen ja kirjallisuuden historiasta sekä tutkimusta ajan uskonnosta, filosofiasta ja teknologiasta. Sivulta löytyy bibliografioita.
Webbplatsens språk: 
https://victorianweb.org/

Visa mera
Sivuilla on värivalokuvia Suomen, Ruotsin, Norjan ja Portugalin kivikautisista kalliomaalauksista. Suomalaisia maalauksia on kuvattu laaja kokoelma. Lisäksi sivustossa on kokonaisuus Tarinoita Hirven mailta ja kuvaus Kärmetär-kirjasuunnitelmasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.ismoluukkonen.net/kalliotaide/suomi/index.html

Visa mera

Sidor