Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö on perustettu vuonna 1986 vaalimaan suomalaista kulttuuriperintöä. Sivuilla on tietoa säätiöstä, sen piirissä toimivasta tukiyhdistyksestä ja kohteista, joita ovat Elias Lönnrotin Lammi, Retulansaaren Ylikartano ja Brinkhallin kartano sekä Haukkavuori Ruokolahdella.
Webbplatsens språk: 
https://www.brinkhall.fi/saatio

Visa mera
Ranskan kansalliskirjaston Gallica-kokoelmasta löytää kuvia, äänityksiä, karttoja, kirjoja, kirjoitusta vaikka mistä. Kokonaisuudesta löytää selaamalla musiikkiäänitteitä ja paljon kuvamateriaalia, esimerkiksi karttapalloja, kartastoja, luontopiirroksia, joita voi hyödyntää, vaikkei kielitaito riittäisikään tekstien tutkimiseen.
Webbplatsens språk: 
https://gallica.bnf.fr/

Visa mera
Täällä on tietoa aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta, Unescon yleissopimuksesta ja alan järjestöistä. Sivuilla on julkaisuja sekä eri maiden elävän perinnön luetteloita.
Webbplatsens språk: 
https://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Visa mera
Museoviraston kuvakokoelmien vapaasti käytettäviä kuvia historian, kansatieteen, suomalais-ugrilaisen, rakennushistorian ja Suomen merimuseon kokoelmista. Useimmat kuvista ovat käytettävissä CC BY -lisenssillä eli uudelleen julkaistaessa on kuvaaja ja kuvalähde mainittava.
Webbplatsens språk: 
https://museovirasto.finna.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua Suomen merialueita koskevaan suunnitelmaan. Tavoitteena on parantaa merellisten elinkeinojen harjoittamista ja meriympäristön tilaa sekä sovittaa yhteen eri toimialojen tarpeita mm. luonto- ja kulttuuriarvoihin, energiantuotantoon, kalastukseen ja matkailuun liittyen.
Webbplatsens språk: 
https://meriskenaariot.info/merialuesuunnitelma/

Visa mera
Jukka O. Miettinen esittelee kirjassaan kahdentoista Aasian maan teatteri- ja tanssiperinnettä.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/asia/

Visa mera
Museovirasto on koonnut kulttuuriperinnön vaalimiseen ja hoitamiseen liittyvät kokonaisuudet sivuilleen. Niiltä löytyvät opastukset arkeologisen kulttuuriperinnön, kulttuurimaisema sekä rakennetun kulttuuriympäristön osalta. Sivuilta löytyvät myös Suomen linnat ja linnoitukset ja Salpalinja.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kulttuuriymparisto

Visa mera
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Webbplatsens språk: 
https://fragmenta.kansalliskirjasto.fi/

Visa mera
Piippumuistoja-hankkeessa kerätään tehtaanpiippuihin liittyviä muistoja ja tutkitaan piippujen merkitystä osana paikallista identiteettiä ja kulttuuriperintöä. Karttapalvelussa kirjautuneet käyttäjät voivat tallentaa muistoja ja kuvia. Palvelua voi selata kirjautumatta.
Webbplatsens språk: 
https://www.muistotkartalla.fi/

Visa mera
Ranskan kansalliskirjaston aineistot, luettelot ja palvelut löytyvät tältä sivulta. Myös digitoitua materiaalia, kuvia ja näyttelyitä Kansalliskirjaston aarteista, mm. valokuvista, puupiirroksista sekä antiikin aikaisista esineistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.bnf.fr/fr

Visa mera
Unescon ylläpitämä lista Unescon maailmanperintökohteista, mukana sekä kulttuurihistorialliset kohteet että luonnonkohteet. Lista on maittain aakkosissa. Suojelukohteet valitsee Maailmanperintökomitea.
Webbplatsens språk: 
https://whc.unesco.org/en/list

Visa mera
Kotisivulla esitellään World Monuments Fund -järjestön toimintaa sekä World Monuments Watchin 100 kulttuuriperintökohdetta maanosittain.
Webbplatsens språk: 
https://www.wmf.org/

Visa mera
UNESCON laatimalla aineettoman kulttuuriperinnön listalla ovat yli 200 työtapaa, rituaalia, juhlaa, perinnemusiikin lajia ja muuta kulttuurin ilmenemismuotoa, joita UNESCO haluaa vaalia. Näitä ovat esim. pohjoiskroatialainen pipariperinne, saksitanssi Perusta, meksikolainen kuolleiden päivä - jopa Välimeren ruokavalio. Kustakin aiheesta on tekstiä, kuvia ja usein myös esittelyvideo. Sivustolla on myös tietoa sopimuksesta, joka aineettoman kulttuuriperinnön vaalimiseksi on laadittu, sekä lista maista, jotka ovat sopimuksen ratifioineet.
Webbplatsens språk: 
https://ich.unesco.org/

Visa mera
Ainan kautta voi selata Varsinais-Suomen museoiden kokoelmia. Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Ainasta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, arkistoaineistoja ja taidetta. Kaikille avoimessa käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia.
Webbplatsens språk: 
https://museo.disec.fi/Yksa4/public/TMK/

Visa mera
Finnassa voi tutustua HUSin museoaineistoihin ja terveydenhuollon kulttuurihistoriaan. Aluksi nähtävissä on valokuvia ja esineitä Töölön sairaalasta, mutta kokoelmaa kartutetaan myöhemmin mm. Kellokosken ja Raaseporin sairaaloiden aineistoilla.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=%7Ebuilding%3A%220%2FHUSMUSEO%2F%22&type=AllFields&view...

Visa mera
Palvelussa voi hakea ja selata saamelaisiin ja saamelaiskulttuuriin liittyviä digitaalisia aineistoja. Aineistot ovat peräisin eri muistiorganisaatioiden kokoelmista ympäri Eurooppaa.
https://www.nuohtti.com/?lng=fi

Visa mera
Esineitä ja taidetta mm. Tokion kansallismuseon, Kioton kansallismuseon ja Naran kansallismuseon kokoelmista. Nähtävillä on maalauksia, kalligrafiaa, veistoksia, tekstiilejä, lakkatöitä jne.
Webbplatsens språk: 
https://emuseum.nich.go.jp/top?langId=en

Visa mera
Aalto2 on arkkitehtuurin, muotoilun ja kulttuuriperinnön kohtaamispaikka Jyväskylässä. Museokeskus yhdistää kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta, Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon. Sivuilla voi tutustua näyttelyihin, tapahtumiin ja muuhun tarjontaan.
Webbplatsens språk: 
https://aalto2.museum/

Visa mera
Pääsiäissaaren harvinaisen kulttuuriperinnön suojelemista varten perustettu järjestö on koonnut tietopaketin Pääsiäissaarista: matkailijoille on yleistietoja saaresta, sen luonnosta ja palveluista ja nähtävyyksistä. Saaren historia esitellään ja pohdiskellaan patsaiden arvoitusta. Järjestön tutkimus- ja hankkeista kerrotaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.easterislandfoundation.org/

Visa mera