Famous Paintings Exhibition-sivut sisältävät laajan aakkosellisen taiteilijahakemiston (Artist Index), jossa on kuvataiteilijoista elämäkerrallisia tietoja sekä kuvia tärkeimmistä maalauksista. Sivut sisältävät tietoa myös maalaustaiteen tyylisuunnista (Glossary), sekä pääsyn taiteilijatietoihin aikausien kautta (Themes Index).
Webbplatsens språk: 
http://metalab.unc.edu/wm/paint

Visa mera
Ateneumin Taiteijoiden Ruovesi -näyttelyn taideteoksia ja taitelijoita esittelevä sivu. Pirkanmaan Ruoveden maisemia ovat ikuistaneet mm. Hugo Simberg, Akseli Gallen-Kallela, Werner Holmberg ja Ellen Thesleff.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt/taiteilijoiden-ruovesi/

Visa mera
Reidar Särestöniemen museon sivuilla on yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi joitakin kuvia taiteilijan tuotannosta ja tietoa hänen elämästään. Museokokonaisuuteen kuuluu myös taiteilijan lapsuudenkoti Särestö.
Webbplatsens språk: 
https://www.sarestoniemimuseo.com/

Visa mera
Ateneumin Helene Schjerfbeckin näyttelyn yhteydessä julkaistu esittely kertoo taiteilijan elämästä, kehityksestä taidemaalarina sekä persoonasta. Sivulla on kuvia Schjerbeckin tuotannosta, mm. sarja omakuvia.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt/maailmalta-loysin-itseni/

Visa mera
Ranskan kulttuuriaarteet selattavissa avoimesti. Kulttuuriministeriön tuottamassa palvelussa voi tutkia kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia, taideteoksia, valokuvia henkilöistä ja paikoista sekä museoiden esineitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.pop.culture.gouv.fr/

Visa mera
Fontainebleun linna oli Ranskan kuninkaiden residenssi keskiajalta Ludvig XIV aikaan asti. Vallankumouksen jälkeen valta palasi sinne Napoleon I:n mukana. Linnaa on rakennettu keskiajalta uudelle ajalla, aluetta ja linnan sisäsosia pääsee ihailemaan virtuaalisesti ja sen kokoelmista löytyy kuvakokoelmat patsaista sekä maalauksista. Taidekokoelmat keskittyvät renessanssin ajalta 1800-luvulle.
Webbplatsens språk: 
https://www.chateaudefontainebleau.fr/

Visa mera
Historian opetusta kuvien avulla sisältää ranskalaisen historian merkkiteoksia ja -tapahtumia. Sitä ei varmaankaan ole kielimuurin vuoksi helppo käyttää historian opetuksessa Suomessa, mutta sen sijaan ranskan kielen oppitunneille täältä varmaankin löytyy materiaalia. Ja tietysti itseopiskelussa aineisto on mielenkiintoista.
Webbplatsens språk: 
https://histoire-image.org/

Visa mera
Alankomaiden kuninkaallisen kirjaston muistitietokanta sisältää kuvia museoesineistä, maalaustaiteesta, piirroksista, kartoista sekä muusta aineistosta. Täällä voi ihailla hollantilaisten mestareiden maalauksia.
Webbplatsens språk: 
https://geheugen.delpher.nl/en

Visa mera
Svenska litteratursällskapet i Finland on julkaissut 1310 kirjettä, jotka Albert Edelfelt kirjoitti äidilleen Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901. Henkilöhistorian ohella kirjeet kertovat suomalaisen taiteen kultakaudesta ja 1800–luvun lopun eurooppalaisesta kulttuurihistoriasta. Verkkopalvelussa on mukana myös Sirpa Kähkösen suomennokset 232 kirjeestä, jotka on aiemmin julkaistu Anna Kortelaisen toimittamassa kirjassa. Palvelu sisältää myös Edelfeltin maalauksia ja piirustuksia Kansallisgallerian kokoelmista.
Webbplatsens språk: 
https://edelfelt.sls.fi/fi/

Visa mera
Finnassa voi tutustua Espoon modernin taiteen museon taideteoksiin ja menneiden vuosien kokoelmanäyttelyihin, kuten Rut Brykin Perhosen kosketus -näyttelyyn tai Juhani Harrin esinekoosteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://emma.finna.fi/

Visa mera
Focus sisältää Louvren museon taideteoksia ja historiallisia esineitä virtuaaliesittelyssä. Esineen historiaa ja merkitystä avataan videolla.
Webbplatsens språk: 
https://focus.louvre.fr/

Visa mera
Finnassa voi tutustua Maaseudun Sivistysliiton ITE-taiteen kokoelmaan. Esittelyssä on veistoksia, maalauksia, piirroksia ja installaatioita useilta nykykansantaiteilijoilta, kuten Enni Idiltä, Martti Hömpiltä sekä Marjut ”Romurinsessa” Kauppiselta.
Webbplatsens språk: 
https://maaseudunsivistysliitto.finna.fi

Visa mera
Suomen taiteilijaseuran sivulta löytyy kuvataiteen osto-opas, jonka voi vaikka tulostaa mukaan muistilistaksi galleriakäynnille.
Webbplatsens språk: 
https://www.artists.fi/fi/loyda-tekijat-ja-teokset/kuvataiteen-osto-opas

Visa mera
Lyhytelokuvat esittelevät Ateneumin taidemuseon Suomen taiteen tarina -näyttelyn teoksia. Sarjan ensimmäiset osat kertovat tutuista klassikoista, Helene Schjerfbeckin maalauksesta Toipilas ja Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset. Kaikki sarjan 13 elokuvaa valmistuvat vuoden 2017 aikana.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLobI_xOAzc5cx_cOItpbad0mrY3UBoTNI

Visa mera
ITE-taiteen esittely sekä kuvauksia eri seutujen nykykansantaiteilijoista. Kuvauksissa on myös valokuvia teoksista.
Webbplatsens språk: 
https://msl.fi/itetaide/

Visa mera
Akseli Gallen-Kallelan Espoossa sijaitsevan kotimuseon toiminnan esittely. Tietoja ja kuvia taiteilijasta ja hänen teoksistaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.gallen-kallela.fi/

Visa mera
Kaj Stenvallin maalauksia vuodesta 1989 lähtien. Sisältää myös artikkeleita taiteilijasta ja hänen taiteestaan. Tietoa myös Stenvallin maalauksiin pohjautuvasta Tanssiteatteri ERI:n tanssiteoksesta sekä luettelo ajankohtaisista taidenäyttelyistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kajstenvall.com/

Visa mera
Täällä on tietoa sveitsiläisestä kuvanveistäjästä ja taidemaalarista Alberto Giacomettista. Sivuilta löytyy muun muassa elämäkerrallinen aikajana, tutkumusartikkeleja sekä Alberto Giacometti Database (AGD).
Webbplatsens språk: 
https://www.fondation-giacometti.fr/en

Visa mera
Ranskalaisen Clunyn keskiaikamuseon sivuilta löytyy taiteen aikajana, kuvia museon merkittävimmistä esineistä sekä teemaesittelyjä. Tarkemmat esittelyt toimivat vain ranskaksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.musee-moyenage.fr/

Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi

Visa mera
Valtion taidemuseoiden (Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoff) kokoava kotisivu. Museoiden näyttely- ja tapahtumakalenterit, yhteystiedot ja pääsymaksut. Sivustossa on aakkosellinen lista taiteilijoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallisgalleria.fi

Visa mera
Finnassa voi tutustua noin 1400 taideteokseen HAM Helsingin taidemuseon kokoelmista. Valmiit poiminnat esittelevät muun muassa Tennispalatsin näyttelyitä, Leonard ja Katarina Bäcksbackan lahjoituskokoelmaa sekä julkisen tilan taidetta ulkona katukuvassa, kaupungin kouluissa, kirjastoissa ja päiväkodeissa.
Webbplatsens språk: 
https://ham.finna.fi/

Visa mera

Sidor