14 träffar. Visar 1 - 14 träffar.
Leipäperinnettä Kainuusta, Karjalasta, Hämeestä, Varsinais-Suomesta sekä ohjeet: hapatin, hieno ruisleipä, varilimppu, setsuuri, karjalanpiirakat.
Webbplatsens språk: 
http://www.vajanto.net/leipa

Visa mera
Kaarnikkagraavattua siikaa, poronkotapaisti, savuporomunakas ja muita lappilaisen keittiön ruokia.
Webbplatsens språk: 
http://www.lapinkeittiomestarit.fi

Visa mera
Joutsan joutopäivien perinneverkosta löytyy perinnetietoutta, jota on kerätty joutopäivien perinnenäytösten yhteydessä.
Webbplatsens språk: 
http://www.joutsa.fi/jouto/perinne

Visa mera
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on koonnut tietopaketin jouluperinteestä. Sivuilla on artikkeleita joulunvieton eri puolista, kirjallisuusviitteitä ja linkkejä sekä kansanrunousarkiston aineistonäytteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.finlit.fi/fi/tietopaketit/vuotuisjuhlat/joulu

Visa mera
Slow Food on kansainvälinen hyvän ruoan ja juoman ystävien yhdistys. Se tukee gastronomista kulttuuria ja makukasvatusta sekä perinneruokia. Sivuilta löytyy tietoa järjestön historiasta ja sen järjestämistä tapahtumista.
http://www.slowfood.com

Visa mera
Keskisuomalaista ruokaperinnettä esittelevillä sivuilla aiheina ovat ruoan hankinta ja varastointi, erilaiset ruoanvalmistustavat sekä arki- ja juhla-ateriat. Reseptivihko.
Webbplatsens språk: 
http://www.avoinmuseo.fi/ruokaperinne/index.php

Visa mera
Uunipotti, pirana, sienilaatikko, tattaripuuro uunissa, patakukko, kalapotti, riisirunko, porkkanapiiraat, kulitsa Laatokan Karjalasta, pasha Muolaan Kyyrölästä
http://www.kyyrolansavi.fi/reseptit.htm

Visa mera
Ruotsalaiset lipeäkalatuottajat kertovat perinteisestä tavasta valmistaa ja tarjota lipeäkalaa, mutta tuovat mukaan myös uusia tuulia. Kymmenen ruotsalaisen huippukokin valmistamista lipeäkalaruoista on ohjeet ja kuvat. Sivuilta selviää myös, että lipeäkala on saanut oman museon. Sivujen kieli on ruotsi.
Webbplatsens språk: 
http://www.lutfisk.nu

Visa mera
Oppimateriaali kouluille ja tietopaketti kuluttajille. Hyvä tavaton -osiossa kerrotaan ruoka- ja tapakulttuurista. Ruuan matkaan pellolta pöytään voi tutustua Ruokaketju-osiossa. Ruokavisan oppimateriaali on suunnattu yläkoululaisten ruokakasvatukseen.
Webbplatsens språk: 
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus

Visa mera
Jaakko Kolmosen ja Kati Lazkan joulumenussa juhlii suomalainen ruokaperinne joulukaljasta piimäjuuston kautta joulumakkaraan ja -sinappiin. Isossa osassa on tietysti joulukinkku, josta luvataan kertoa kaikki hankinnasta suolaamiseen, kuorruttamiseen ja tähteiden käyttöön.
Webbplatsens språk: 
http://www.ruokatieto.fi/keittokirja/sesonkien-ja-juhlien-herkut/joulu/menuehdotuksia/katin-ja-jaako...

Visa mera
Ruoka-Kalevalaan kerätään suomalaisten ruokamuistoja. Palvelussa voit jakaa oman ruokatarinasi ja lukea muiden tarinoita. Ruoka-Kalevala on syntynyt S-ryhmän, Marttaliiton ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran yhteistyönä. Tavoitteena on kerätä 100 000 tarinaa, jotka taltioidaan SKS:n arkistoon. Niistä osa ulkaistaan SKS:n toimittamassa Ruoka-Kalevala-kirjassa.
Webbplatsens språk: 
https://ruokakalevala.fi/

Visa mera
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Webbplatsens språk: 
http://ekoneum.com/wp-content/uploads/2015/10/Saimaan_alueen_ruokakulttuuria_ja_ruoallista_kulttuuri...

Visa mera