28 träffar. Visar 1 - 28 träffar.
Lehden verkkoversio. Lehti on keskittynyt elokuvien tekemisen taiteeseen. Sivuilta löytyy artikkeleita niin vanhoista kuin uusistakin lehdistä. Lisäksi Pohjois-Amerikan elokuvafestivaalit -lista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tekstuaalitieteiden sanasto esittelee tekstuaalitieteiksi kutsutun monitieteisen tutkimusalan termejä ja ilmiöitä sekä pyrkii vakiinnuttamaan sanastoa suomen kieleen. Siinä määritellään noin 500 kirjoihin, käsikirjoituksiin ja niiden tutkimiseen liittyvää käsitettä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
SKS:n julkaisema Suomen keskiajan ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kirjasto sisältää tekstejä hallinnon, juridiikan, liturgian, historian ja teologian aloilta. Palvelussa voi selata käsikirjoituksia korkealaatuisina kuvina sekä tutustua käsikirjoituksiin ja niiden historiaan kuvailutietojen avulla.
Visa mera
Täällä voi tutustua British Libraryn aarteisiin: vanhoihin kirjoihin, käsikirjoituksiin, karttoihin.
Visa mera
Kansalliskirjaston aarteet sisältää digitoituja arvoteoksia. Mukana on Suomen vanhimpia kirjoja, karttoja, käsikirjoituksia ja muita teosharvinaisuuksia.
Visa mera
Kongressin kirjaston persiankielisiä kirja-aarteita digitoituina.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
Visa mera
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Visa mera
Kirjava keskiaika -verkkoteos avaa Suomen vanhinta kirjallista kulttuuria lähes tuhannen vuoden takaa aina 1500-luvulle saakka. Verkkoteokseen on digitoitu käsin kirjoitettuja ja painettuja kirjoja, tekstien jäänteitä, asiakirjoja, taidetta ja kirjaimin varustettuja arkiesineitä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Codex sinaiticus on 350-luvulta peräisin oleva Raamattu-käsikirjoitus. Sen teksti on kreikkaa ja se sisältää ensimmäisen kokonaisena säilyneen Uuden testamentin. Julkaisussa on kuva alkuperäisen koodeksin sivusta sekä transkriptio (kreikaksi). Käännös on toistaiseksi saatavilla vain pienestä osasta tekstiä.
Visa mera
Tietoa Qumran luolista 40-luvulla löydetyistä raamattukäsikirjoituksista. Sivusto liittyy Kongressin kirjastossa pidettyyn näyttelyyn.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Italian kirjastoissa säilytettävien käsikirjoitusten kuvaukset ja kuvia niistä. Käsikirjoituksia voi etsiä kirjoittajan, alkuperän ja kuvittajan mukaan.
Visa mera
Italian kulttuuri-insituutioiden yhteinen luettelo avaa käynnin kulttuuriaarteille, valokuville, piirrostaiteeseen, käsikirjoituksiin, maalaustaiteeseen sekä tietoihin näyttelyistä ynnä muista kulttuuritapahtumista maassa.
Visa mera
BL:n keskiajan historiaa ja elämää valaisevia käsikirjoituksia. Näytteillä on käsikirjoituksia, niiden maalauksia sekä kirjoituksia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Manuscripta mediaevalia sisältää kuvauksia keskiaikaisista käsikirjoituksista sekä kokonaisuudessaan valokuvattuja käsikirjoituksia.
Visa mera
Hakemistoon on koottu saksalaisella kielialueella säilytettäviä käsikirjoituksia ja vanhoja kirjoja skannattuina e-kirjoiksi. Teoksia on saksan kielen lisäksi myös muilla euroopan kielillä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietokantaan on taltioitu kirjallisuutta kuvina ja tutkimuskirjallisuutta sekä -artikkeleita kokotekstimuodossa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Palvelussa ovat käytettävissä Italian kirjastojen luettelot ja erityisesti digitaaliset aineistot. Käsikirjoituksia, karttoja, inkunaabeleita, musiikkiaineistoja, myös digitoituja sarjajulkaisuja. Aineistoa voi selailla ja tutkia helposti, vaikka kielivalikosta löytyykin vain italia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Münchenin digitointikeskus on tuonut verkkoon runsaan määrän alkuperäisaineistoa, käsikirjoituksia, kuvia, piirroksia, varhaisia painatteita, nuotteja, kirjoja sekä tutkimuskirjallisuutta.
Visa mera
Bavarikonissa voi käydä ihailemassa Bayernin kirjastoihin, museoihin ja arkistoihin säilöttyjä esineitä, tekstejä, käsikirjoituksia, taideteoksia, kolikkoja, karttoja ja paljon muuta.
Visa mera
Kirjailija Pentti Haanpään tuotantoon ja elämään liittyvää digitoitua aineistoa. Kokoelmassa on kirjailijan muistiinpanoja ja päiväkirjamerkintöjä sekä novellien ja romaanien käsikirjoituksia. Kokoelma sisältää myös valokuvia sekä Haanpään sukulaisten ja tuttavien haastatteluja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua Åbo Akademin kirjaston digitoituun kulttuuriperintöaineistoon, kuten väitöskirjoihin, pienpainatteisiin, konserttiohjelmiin, teatterijulisteisiin ja varhaisiin suomenruotsalaisiin romaaneihin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Keskiaikaisten käsikirjoitusten ja kirjoitustyylien historiaa 200-luvulta 1400-luvulle esittelevä teos.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Keskiaikaisen paleografian klassikkoteos lyhennyksistä englanniksi käännettynä. Käsikirjoituksissa käytettiin tilan ja materiaalin säästämiseksi runsaasti lyhennyksiä vastaamaan esimerkiksi tiettyjä kirjainyhdistelmiä, sijapäätteitä ja vastaavia. Lyhennysten merkintä ja merkitys löytyvät tästä teoksesta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Käsikirja esittelee keskiaikaisen kirjoituksen ja sen eri tyylien historiaa kuvin ja esimerkein havainnollistettuna.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua runoilija Isa Aspin (1853–1872) tuotantoon ja henkilöhistoriaan. Sivuilla on julkaistu Aspin kirjeenvaihtoa, runojen käsikirjoituksia, päiväkirjoja, hänen toimittamiaan lastenlehtiä sekä muita käsikirjoituksia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua British Libraryn ja Bibliothèque nationale de Francen digitoituihin keskiaikaisiin käiskirjoituksiin.
Visa mera
Kansalliskirjaston digitoima käsikirjoituskokoelma sisältää 1600-1700 -lukujen kiellettyä filosofista kirjallisuutta latinaksi, ranskaksi ja saksaksi.
Visa mera