40 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Laatuketju.fi sivustoon on koottu tietoa suomalaisesta ruoasta ja ruoan turvallisesta laadusta. Sivustossa kuvataan laadun ketjua, kerrotaan laatujärjestelmistä ja annetaan tietopaketteja aiheesta eri kohderyhmille. Palvelusta löytyy kirjallisuuslista.
Webbplatsens språk: 
http://www.laatuketju.fi

Visa mera
Sydänmerkin saaneiden elintarvikkeiden luettelot kuudessa eri elintarvikeryhmässä, joilla on merkitystä suolan ja rasvan saannissa. Sydänmerkin voivat saada tuotteet, jotka täyttävät myöntämisperusteiden kriteerit. Kriteereissä kiinnitetään huomiota suolan ja rasvan määrään. Sivuilta selviävät kriteerit eri tuoteryhmissä.
Webbplatsens språk: 
http://www.sydanmerkki.fi

Visa mera
Konsernin suomalainen kotisivu. Tuotetietoa, reseptejä, kuluttajaneuvontaa. Gluteenittomia ja laktoosittomia reseptejä ja tuotelista. Kaupallinen sivusto, mutta asiallista tietoa löytyy.
Webbplatsens språk: 
http://www.arla.fi

Visa mera
Oppimateriaali sisältää hygieniaosaamistestissä tarvittavat perustiedot elintarvikkeiden puhtaasta käsittelystä.
Webbplatsens språk: 
http://www.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti

Visa mera
Oppimateriaali antaa perustiedot hygieniaosaamisesta selkokielellä. Mukana on lyhyt sanasto ruotsiksi, arabiaksi, englanniksi, kiinaksi, ruotsiksi, turkiksi, venäjäksi, vietnamiksi ja viroksi sekä hygienian peruskäsitteitä selitettynä suomeksi.
Webbplatsens språk: 
http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/hygieniaosaaminen

Visa mera
Becel-sivuilla kerrotaa tuote-esittelyn lisäksi kolesteroleista, ja sydänystävällisestä ruokavaliosta. Tietopaketista selviävät terveelliset ruokavalinnat.
Webbplatsens språk: 
http://www.becel.fi/becel/terveellinen-ruokavalio-on-helppoa/default.aspx

Visa mera
Suolan kemiallinen rakenne, koostumus, erilaiset tuotantotavat. Suolan käyttötapoja elintarviketeollisuudessa, kotitalouksissa, kotieläinten ruokinnassa. Teiden suolaus. Suolan terveysvaikutukset mm. verenpaineeseen.
Webbplatsens språk: 
http://www.saltinstitute.org

Visa mera
Juutalaisen Ortodoksisen Liiton ylläpitämät sivut juutalaisista ruoka-säädöksistä. Sivuilla kerrotaan laaja-alaisesti, mikä ruoka on kosher ja millä perusteella.
Webbplatsens språk: 
http://www.oukosher.org/index.php

Visa mera
Sivuilla on tietoa mm. luonnonmukaisesta viljelystä, luomuelintarvikkeiden valvonnasta ja luomutuotteissa käytetyistä merkinnöistä.
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/luomuelintarvikkeet

Visa mera
Ruotsin elintarvikeviraston sivuilla pn runsaasti tietoa mm. ruoan riskeistä, esimerkiksi ruokamyrkytyksistä ja geenimuunnellusta ruoasta.
http://www.slv.se

Visa mera
Kirjaan on koottu kokeellisia töitä neljästä aihealueesta: vesi, maa, ilma sekä kodin elintarvikkeet. Aineisto on suunnattu 7—12 -vuotiaille lapsille, heidän vanhemmilleen, opettajilleen sekä harrastustoiminnan ohjaajille. Kirja on PDF-muodossa, ja se perustuu vuosina 2003-2008 toimineeseen Ksenonit-virtuaalikerhoon.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinki.fi/kemma/data/KsenonitKemiaaTutkienJaIhmetellen.pdf

Visa mera
Finfood-opetusmateriaali sisältää peruskoululaisille suunnattua tietoa ruuan reitistä ihmisen ravinnoksi. Materiaali jakautuu kuuteen pääkohtaan: luonto, maatila, tehdas, kauppa, keittiö ja ihminen, jotka sisältävät tietoa mm. viljelykasveista, kotieläimistä, maataloudesta ja elintarviketeollisuudesta sekä ravinnosta. Aineisto sisältää myös tehtäviä ja kalvoja.
Webbplatsens språk: 
http://opetus.ruokatieto.fi/WebRoot/1043190/sisaltosivu.aspx?id=1100667

Visa mera
Palvelusta voi etsiä elintarvikealan yrityksiä toimialan, tuoteryhmän ja maakunnan mukaan. Luomutuotteita tuottavat yritykset löytyvät palvelusta erikseen.
Webbplatsens språk: 
http://www.aitojamakuja.fi

Visa mera
Biodynaamisen yhdistyksen sivuilta löytyy tietoa kaikille ympäristöystävällisestä maataloudesta kiinnostuneille. Täältä löytyvät yhdistyksen yhteystiedot ja tietoa jäsenyydestä, sekä Biodynaamisen yhdistyksen neuvonnan yhteystiedot. Sivuilta on linkki Demeter-lehteen.
Webbplatsens språk: 
http://www.biodyn.fi

Visa mera
Suurtalouksia palvelevan elintarviketalon Isomitta-palvelun sivuilla tuotetietojen lisäksi reseptipankki-tietokanta, jossa voi rajoitta haun koskemaan tietyntyyppisiä reseptejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.isomitta.fi

Visa mera
Ruokatieto kertoo elintarvikkeista, niiden käytöstä sekä elintarvikealan uutisia. Sivulla on myös ruokaohjeita.
Webbplatsens språk: 
http://www.ruokatieto.fi

Visa mera
Oppimateriaali tarjoaa tietoa elintarvikehygieniasta, mikrobiologiasta, ruokamyrkytyksistä ja elintarvikelainsäädännöstä. Aineisto on suunniteltu erityisesti peruskoulu- ja lukio-opetukseen ja sen pohjalta oppilas voi suorittaa Eviran hygieniaosaamistodistuksen eli hygieniapassin. Oppimateriaalista on myös tulostettava versio.
Webbplatsens språk: 
http://www.lupakokata.fi

Visa mera
Sisältää tietoa kauran ravitsemuksellisista ja terveyttä edistävistä ominaisuuksista sekä pienen kokoelman kauran innoittamien ruokien ohjeita. Esittelee lyhyesti myös kauran viljelykasvina, kauratuotevalikoiman ja maailman kaurakulttuurin.
http://www.lumoudukaurasta.fi

Visa mera
Tietohaarukka tarjoaa tilastotietoa elintarvikealan koko ruokaketjusta: alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta ja ruoan kulutuksesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.ruokatieto.fi/ruokafakta/tietohaarukka-kattaa-suomalaisen-ruokaketjun-pellolta-poytaan

Visa mera
Xoco.fi on raakasuklaaseen ja raakakaakaoon erikoistunut verkkokauppa, jonka valikoimassa on muitakin superruokia. Sivuilla on myös artikkeleita myytävistä elintarvikkeista.
http://xoco.fi/kauppa/

Visa mera
Ympäristöpassi on matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammattilaisille ja opiskelijoille suunnattu valmennusaineisto ja osaamistesti ruokapalveluiden ympäristöasioista.
Webbplatsens språk: 
http://www.ymparistopassi.fi/

Visa mera
Saa syödä! -verkkosivustolta löytyy vinkkejä kotitalouksien ruokahävikin vähentämiseen ja ruokamenojen pienentämiseen. Annoslaskuri helpottaa mitoittamaan ruoan määrän oikein.
Webbplatsens språk: 
http://www.saasyoda.fi/

Visa mera
Ruokaoppaassa kerrotaan ruoan ympäristövaikutuksista ja annetaan käytännön vinkkejä arjen vastuullisiin valintoihin.
Webbplatsens språk: 
http://wwf.fi/ruokaopas/

Visa mera
Palvelun avulla voi verrata erilaisten ruoka-annosten ympäristövaikutuksia sekä sitä, minkä verran aterian syömällä altistuu erilaisille haitta-aineille, kuten raskasmetalleille tai torjunta-aineille.
Webbplatsens språk: 
http://foodweb.ut.ee/Tervetuloa_40.htm

Visa mera
Ruoantuotannon ja kuluttamisen vastuullisuudesta kiinnostuneille tarkoitettu verkkopalvelu tarjoaa tietoa vastuullisesta kuluttamisesta ja liiketoiminnasta sekä niitä tukevista toimenpiteistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.vastuuverkko.fi/

Visa mera
Ilmasto-oppaan ravinto-osassa kerrotaan, millainen elintarviketuotanto ja millaiset kuluttajan valinnat vaikuttavat ilmastonmuutokseen.
Webbplatsens språk: 
https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta/-/artikkeli/ab196e68-c632-4bef-86f3-18b5ce91d655/...

Visa mera
Kemikaalikimara tarjoaa tietoa kuluttajille muun muassa elintarvikkeiden ja kosmetiikan sisältämistä kemikaaleista.
Webbplatsens språk: 
http://kemikaalikimara.blogspot.fi/

Visa mera
Ruokaviraston tehtäviin kuuluvat ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden edistäminen, maaseudun elinvoimaisuuden tukeminen sekä erilaisten tietojärjestelmien kehittäminen ja ylläpitäminen. Sivustolta löytyvät viraston palvelut viljelijöille, yrityksille, yhteisöille ja henkilöasiakkaille.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/

Visa mera
Sivuilla on tietoa hygieniaosaamisesta, siihen liittyvästä osaamistestistä ja lainsäädännöstä sekä opiskelumateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/

Visa mera

Sidor