Keskiajan tutkimuksen seuran esittely sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Glossae-lehden arkisto.
Webbplatsens språk: 
http://www.glossa.fi

Visa mera
Keskiaikasivustosta voi lukea elämästä keskiajalla, yhteiskunnan rakenteista ja Suomen keskiajasta. Sieltä löytyy keskiaikaisia kohteita sekä linkkejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.katajala.net/keskiaika/index.shtml

Visa mera
Ranskalaisen säveltäjän ja runoilijan elämäkerta, diskografia ja lyriikkaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.medieval.org/emfaq/composers/machaut.html

Visa mera
Sivuilta löytyy varsin kattava kokoelma keskiajan reseptejä sekä tietoa keskiajan ruokakulttuurista ja keskiajan englanninkielinen ruoanlaittosanasto.
Webbplatsens språk: 
http://www.godecookery.com/godeboke/godeboke.htm

Visa mera
Rooman ja Bysantin hallitsijat Augustuksesta Constantinus IX Pelagosukseen. Sivut sisältävät halitsijaluettelon, elämäkertatietoja keisareista, tärkeiden hallitsijadynastioiden sukupuita, luetttelon merkittävistä taisteluista sekä karttoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.roman-emperors.org

Visa mera
Keskiaikainen Tallinna sisältää kuvauksia keskiaikaisista asuintaloista, luostareista ja kirkoista, kaupunginmuurista ja torneista. Lisäksi sivustossa kerrotaan kaupunginraadin ja kiltojen toiminnasta. Interaktiivisen kartan avulla voi paikantaa keskiaikaisia kohteita.
Webbplatsens språk: 
http://www.katajala.net/keskiaika/keskiaikaa_etsimassa/tallinna/tallinna.htm

Visa mera
Kansallisarkiston kehittämä tietokanta ja verkkopalvelu Suomen keskiaikaa koskevista asiakirjoista. Diplomatarium Fennicumin lähtökohtana on ollut valtionarkistonhoitaja Reinhold Hausenin toimittama teossarja Finlands medeltidsurkunder (FMU) sekä Åbo Domkyrkas Svartbok (Turun tuomiokirkon Musta kirja).
Webbplatsens språk: 
http://df.narc.fi/

Visa mera
History Guide sisältää laajan määrän artikkeleita Euroopan historiasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.historyguide.org/

Visa mera
Porvoon museon verkkonäyttely kertoo elämästä itäisellä Uudellamaalla viimeisimmän jääkauden loppuvaiheista aina 1700-luvulle asti.
Webbplatsens språk: 
https://porvoonmuseo.wordpress.com/

Visa mera
Espoon tuomiokirkon sivuilla esitellään kirkon historia, arkkitehtuuria, maalauksia sekä urut. Esittelystä löytyy valokuvia kirkosta ja sen keskiaikaisesta maalaustaiteesta sekä virtuaalikierros.
Webbplatsens språk: 
https://www.espoonseurakunnat.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/espoon-tuomiokirkko

Visa mera
Lohjan Pyhän Laurin keskiaikaisen kivikirkon historiaa ja tietoa rakennuksista sekä niiden arkkitehtuurista, sisutuksesta ja keskiaikaisista kirkkomaalauksista. Esittelyssä on kuvia sekä virtuaalikierros.
Webbplatsens språk: 
https://www.lohjanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/pyhan-laurin-kirkko

Visa mera
Fontainebleun linna oli Ranskan kuninkaiden residenssi keskiajalta Ludvig XIV aikaan asti. Vallankumouksen jälkeen valta palasi sinne Napoleon I:n mukana. Linnaa on rakennettu keskiajalta uudelle ajalla, aluetta ja linnan sisäsosia pääsee ihailemaan virtuaalisesti ja sen kokoelmista löytyy kuvakokoelmat patsaista sekä maalauksista. Taidekokoelmat keskittyvät renessanssin ajalta 1800-luvulle.
Webbplatsens språk: 
https://www.chateaudefontainebleau.fr/

Visa mera
Yle oppimisen kokonaisuus Suomen historiasta sisältää oppimateriaalia aiheesta arkeologiasta lähihistoriaan.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/historia-suomi

Visa mera
Aikamatka Satakunnassa esittelee teemoja ja reittejä Satakunnan maisemissa ja museoissa. Sen avulla voi tutustua eri aikakausiin Satakunnan historiassa, niiden muistomerkkeihin ja elämään, mm. maanviljelykseen ja merenkulkuun. Sieltä löytyy myös reitti, jolla voi kulkea Pyhän Henrikin jäljillä.
Webbplatsens språk: 
https://aikamatkasatakunnassa.fi/

Visa mera
Tietokantaan on kerätty musiikinteorian tekstejä kokotekstimuodossa varhaisimmalta keskiajalta renessanssiin asti (300-luvulta 1600-luvulle).
Webbplatsens språk: 
http://www.chmtl.indiana.edu/tml/

Visa mera
Keskiaikaisen paleografian klassikkoteos lyhennyksistä englanniksi käännettynä. Käsikirjoituksissa käytettiin tilan ja materiaalin säästämiseksi runsaasti lyhennyksiä vastaamaan esimerkiksi tiettyjä kirjainyhdistelmiä, sijapäätteitä ja vastaavia. Lyhennysten merkintä ja merkitys löytyvät tästä teoksesta.
Webbplatsens språk: 
https://kuscholarworks.ku.edu/bitstream/handle/1808/1821/47cappelli.pdf

Visa mera
Käsikirja esittelee keskiaikaisen kirjoituksen ja sen eri tyylien historiaa kuvin ja esimerkein havainnollistettuna.
Webbplatsens språk: 
https://spotlight.vatlib.it/latin-paleography

Visa mera
Keskiajan tutkimukseen erikoistuneessa verkkolehdessä julkaistaan artikkeleita ja kirja-arvioita sekä esitellään keskiajan historiaa sivuavia opinnäytetöitä.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/mirator

Visa mera
The Viking Society for Northern Research on julkaissut vapaasti verkossa viikinkitutkimukseen liittyviä kirjoja ja kausijulkaisuja sekä saagoja ja kansanrunoutta.
Webbplatsens språk: 
http://vsnrweb-publications.org.uk/

Visa mera
Jaakko Raunamaa käsittelee tutkimuksessaan itämerensuomalaisten kansojen parissa keskiajalla käytettyjä henkilönnimiä keskittyen erityisesti esikristillisiin nimiin. Nimiä analysoidaan morfologian, semantiikan, alkuperän, kehittymisen ja leviämisen näkökulmista. Monitieteinen tutkimus valaisee myös itämerensuomalaisten kansojen ja kielten menneisyyttä.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7654-7

Visa mera
Kansalliskirjasto on julkaissut verkossa keskiaikaisen latinankielisen lääketieteen oppi- ja käsikirjan Theorica Pantegnin. Varhaisgoottilaisin kirjaimin tehty käsikirjoitus on digitoitu ja transkriboitu eli kirjoitettu modernein kirjaimin latinaksi kaikkien luettavaksi.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-7055-6

Visa mera
Suomen taidehistoriaa käsittelevän luentosarjan runkomoniste sisältää materiaalia Suomen taidehistorian aikakausien tutkimisen tueksi. Erityisesti keskiajan taiteesta on perusteellinen esitys monisteessa.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/24652/Suomen%20taidehistoria%202011.pdf?sequence=5&...

Visa mera
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Visa mera
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Webbplatsens språk: 
https://fragmenta.kansalliskirjasto.fi/

Visa mera

Sidor