19 träffar. Visar 1 - 19 träffar.
Louhisaari on Askaisissa sijaitseva 1600-luvulta peräisin oleva kartano ja C.G.E. Mannerheimin syntymäkoti. Sivuilla kerrotaan kartanosta, sen rakennushistoriasta ja arkkitehtuurista sekä eri omistajista.
Visa mera
Yhdysvaltain 3. presidentin kartanon kotisivu, jolla esitellään Jeffersonin kodin lisäksi laajasti hänen henkilöhistoriaansa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietoa Sauvossa sijaitsevasta Paddaisten kartanosta ja sen historiasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kymmenen somerolaisen kartanon historia. Kartanon määrittely, rusthollien historiaa, luettelo Suomen ratsastaloista ja rustholleista vuodelta 1719 ja säterirustholleista vuoden 1743 jälkeen. Artikkelit ratsuväen rekrytoinnin kehityspiirteistä, läänitysjärjestelmästä ja Someron asutuksen ja hallinnollisten olojen kehittymisestä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Fiskarsin ruukkikylän historiaa ja sen rakennusten arkkitehtuuria selvittävä sivusto.
Visa mera
Pukkila on Piikkiössä sijaitseva 1700-luvulta peräisin oleva rokokootyylinen kartano. Sivuilla kerrotaan kartanon historiasta ja omistajista. Tietoa myös kartanon yhteydessä olevasta Ajokalumuseosta, jossa on esillä kokoelma 1700- ja 1800-luvun rekiä ja vaunuja.
Visa mera
Sivuilla kerrotaan Vehmaalla sijaitsevan Nuhjalan rokokootyylisen kartanon historiasta ja matkailutapahtumiin painottuvasta nykypäivästä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö on perustettu vuonna 1986 vaalimaan suomalaista kulttuuriperintöä. Sivuilla on tietoa säätiöstä, sen piirissä toimivasta tukiyhdistyksestä ja kohteista, joita ovat Elias Lönnrotin Lammi, Retulansaaren Ylikartano ja Brinkhallin kartano sekä Haukkavuori Ruokolahdella.
Visa mera
Verkkonäyttely esittelee Axel Tammelanderin valokuvin Teiskolan kartanoa, sen asukkaita ja työväkeä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Pertti Toukkarin kokoamaa tietoa Somerolla sijaitsevan Kimalan säterikartanon ja Kimalan kylän historiasta. Tietoa edellisistä omistajasuvuista: Ramsayt, Zidbeckit, Avellanit ja Konsinit. Kimalan kartanon puiston ja puutarhan esittely.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Maailman linnoista kertovassa sivustossa on tietoa, faktoja sekä kuvia linnoista ympäri maailmaa, kuvausta linnojen rakenteista ja rakennustavoista, keskiajan historiaa sekä heraldiikkaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ranja Hautamäki on selvittänyt tutkimuksessaan, miten Helsingin kartanoympäristöt ovat muotoutuneet osaksi kaupunkia ja miten ne ovat vaikuttaneet kaupunkirakenteeseen 1800-luvun lopulta nykypäivään. Tutkimuksessa luodaan kokonaiskatsaus Helsingin kartanomaisemiin ja tarkastellaan yhteensä 27 kohdetta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lista ja kartta, johon koottu Viron lukuisat kartanot ja niiden historiaa.
Visa mera
Bayernin alueen linnat, palatsit, linnoituksen ja kartanot esitellään kuvin, videoin ja 3D-eistyksin linnahallinnon tuottamassa palvelussa. Täällä voi vierailla etänä komeissa palatseissa!
Visa mera
Täällä voi tutustua valtioneuvoston edustuskartanona toimivan Königstedtin historiaan 1500-luvulta nykypäivään. Julkaisu tarjoaa tietoa kartanoa koskevista kaavoista ja suojelumääräyksistä, nykyisestä rakennuskannasta sekä puretuista tai tuhoutuneista rakennuksista. Lisäksi käsitellään maisemaa ja puutarhaa osana kartanokokonaisuutta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Historialliset reseptit -sivusto sisältää kuusi reseptikokoelmaa 1700- ja 1800-luvuilta. Tarjolla on ohjeita niin ruoanlaittoon kuin kodinhoitoonkin. Käsikirjoitukset ovat peräisin mm. Louhisaaren, Herttoniemen ja Stensbölen kartanosta. Palvelussa on laaja aihehakemisto, josta voi etsiä ohjeita tietyn ainesosan mukaan. Sivustolla on Märtha Norrbackin artikkeli, jossa suomalaiset ruokaperinteet, kotitalouskirjat ja reseptit asetetaan pohjoismaiseen ja eurooppalaiseen historialliseen kontekstiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Europeana heraldican kartalla on mahdollista paikallistaa kuntia, kihlakuntia, kirkollisia alueita ja muita aluetyyppejä sekä hoveja, sätereitä, rälssitiloja ja tiloja sekä linnoja, kirkkoja ja muita rakennuksia.
Visa mera
Rakennushistoriaselvitys C. L. Engelin suunnittelemasta, vuonna 1820 valmistuneesta kartanosta, joka sijaitsee Kouvolan Elimäellä. Selvityksessä kerrotaan myös Moision kylän ja kartanon historiasta, omistuksen vaiheista ja tilan toiminnasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Vuonna 1738 rakennettu Kuusiston kartanon päärakennus on Suomen
vanhimpia säilyneitä puisia asuinrakennuksia. Julkaisu täydentää aiemmin tehtyjä selvityksiä kartanon rakennusvaiheista.
Webbplatsens språk:
Visa mera